Dragoste

De la single la in a relationship. La cât timp după începem o nouă relaţie?

Scris de: Andreea Baluteanu | 20.08.2013

De la single la in a relationship. La cât timp după începem o nouă relaţie?

 Tocmai ai încheiat o relaţie, mai lungă sau mai scurtă, iar vremea lacrimilor de tristeţe şi a regretelor amarnice a trecut. Întrebarea care se naşte, firesc, e: pot acum iubi din nou? Sau, cu alte cuvinte, când voi putea să îmi updatez statusul pe Facebook?

 
Codul bunelor maniere în dragoste e ambiguu, de neînţeles şi, cel mai important, aproape inexistent. Iar atunci când statusul pe Facebook te presează mai abitir ca fetele bătrâne din familie, rândurile de mai jos îţi pot fi de un real ajutor.
 

Când poţi începe o nouă relaţie amoroasă

 
Singura regulă universal valabilă în iubire? În dragoste regula e făcută…să fie încălcată. Prin urmare, nu există un interval ideal agreat între marii maeştrii ai dragostei, în care să poţi începe o nouă relaţie.
 
Cu toate acestea, există anumite tabuuri sociale care persistă încă. Să începi o nouă relaţie la câteva ore după ce cea veche a luat sfârşit dă semne de inconsecvenţă, şi cu siguraţă nu va spune vorbe frumoase despre loialitatea ta ca iubită. În schimb, să aştepţi luni întregi după ce ai încheiat o poveste de dragoste poate sublinia un ataşament prea mare faşă de trecut sau o iubire peste care nu ai trecut încă. Să tragi linie după o relaţie se dovedeşte nu numai dureros, dar şi anevoios şi, uneori, un adevărat pericol pentru statutul tău social. În aceste condiţii, cine ne poate învăţa când e cazul să începem un nou alineat în viaţa noastră amoroasă? Literă mare, inimioară  şi de la capăt?
 
Desigur, cel mai comun răspuns rămâne…când eşti pregătită. Dar, la urma urmelor, cum ştii când eşti pregătită?
 
Un indiciu folositor ar fi următorul: când ai trecut cu adevărat peste fostul. Poate dura câteva zile, sau câteva luni. Nu te vom minţi, sunt poveşti de dragoste care îţi vor lăsa de-a pururi o amintire de neşters în suflet, care îţi vor strânge inima sau peste care vei trece, dar nu le vei putea uita. La fel cum sunt relaţii cărora le spui adio cât ai trece de la single la in a relationship pe Facebook. 
 
Şi totuşi, când ştim că ai depăşit cu adevărat o fostă relaţie? Atunci când te poţi întâlni fără probleme cu fostul, fără a te zbate într-un potop de nostalgie, durere si remuşcare. Când îi zâmbeşti ca unui amic, sau măcar poţi trece pe lângă el cu capul sus, fără a mai depăna obsesiv gânduri de răzbunare la adresa lui. Când nu vă mai aparţin toate cântecele de la radio, iar atunci când inchizi ochii, nu te aşteaptă un tablou cu voi doi înlănţuiţi, în spatele pleoapelor închise. 
 
La fel de bine îţi şopteşte „eşti pregătită pentru ceva nou” tocmai convingerea că poţi trăi bine mersi singură. Atunci când simţi că îţi eşti de ajuns pentru a te bucura de viaţă, cu siguranţă te vei delecta cu cea mai frumoasă poveste de dragoste ever.
 
Dacă paşii de mai sus îţi sună cunoscuţi, îţi confirmăm, cu mâna pe inimă, că poţi trece „magna cum laude” de la single la in a relationship.
Nu numai pe Facebook.
 

Don’t, don’t, don’t!

 
Când nu îţi recomandăm să postezi pe wall o poză cu tine şi un nou interes amoros? În oricare din situaţiile de mai jos!
 
Singurul sentiment care te animă e răzbunarea. Dacă te arunci în braţele primului venit doar pentru „a-i arăta lui”, atunci noua relaţie nu are şanse de reuşită, iar statusul updatat pe Facebook nu va dura mult. 
 
Vrei o poveste nouă, doar ca să o înlocuieşti pe cea veche în inima ta. Pentru că te simţi singură şi ai nevoie de o consolare, sau pentru că nu poţi trece peste imaginea fostului, alături de rivala ta, fără un umăr puternic şi niste buze dulci alături. Deşi relaţiile „rebound” se pot transforma în mari poveşti de dragoste, începutul nu e surâzător. Ţie ţi-ar plăcea să afli că băiatul cu care ieşi te-a ales doar pentru că semeni izbitor cu fosta lui prietenă, sau pe post de „bax de şerveţele şi cutie de îngheţată?”
 
Al treilea mare „nu” în faţa unei noi iubiri e „gura lumii”. Ai fost într-o relaţie, te-ai despărţit de ceva vreme, iar razele iubirii par să nu îşi mai facă loc pe strada ta. Ca să nu rămâi singura din gaşcă fără iubit sau să mergi mereu la party-uri neînsoţită, decizi să îţi găseşti un băiat bunicel, alături de care să îţi revizuieşti poziţia socială. Deşi poate fi o bună soluţie de rezervă, relaţia „de ochii şi gura lumii” te poate lăsa cu un gust mai amar decât statutul de single.
 
Tu la cât timp consideri potrivit să treci la o nouă relaţie?
 

Tags: când începem o nouă relaţie, de la single la in a relationship, dragoste şi relaţii, când eşti pregătită pentru o nouă relaţie, cum ştii când eşti pregătită pentru o relatiue, adolescenti, adolescenta

Articole similare

Cum stă treaba cu orgoliul?

Dragoste

Sunt momente în viața noastră când inevitabil ne lovim de orgoliu. În fiecare dintre noi este o doză de orgoliu, care Vezi tot

Prima întâlnire cu părinţii lui

Dragoste

Relaţia voastră a evoluat, simţi că ai început să îl cunoşti şi că nici tu nu mai eşti un mister pentru Vezi tot

Relațiile de dragoste pot sfârși in prietenie?

Dragoste

Se întâmplă extrem de rar ca prima relație sa fie si ultima. De cele mai multe ori avem parte de despărțiri, Vezi tot

Limbajele iubirii – cum sa oferim si sa primim iubire

Dragoste

 Iubirea - pe cat este de frumoasa, pe atat este de grea. Iar tu acum incepi sa inveti alfabetul acestui limbaj Vezi tot

O iubire de-o vară

Dragoste

Vacanța de vară? De-abia așteptam să vină sa facem tot ce ne dorim! Atât lucruri normale cât și lucruri nebunești.  Orice Vezi tot

Page Rank