Dragoste

Descifrează limbajul ascuns al băieţilor

Scris de: Andreea Baluteanu | 03.09.2013

Descifrează limbajul ascuns al băieţilor

 Toate fetele au resimţit, la un moment dat, imposibilitatea de a aşeza semnul egal între ceea ce prietenul lor spune şi ceea ce pare să gândească, cu adevărat. Cuvinte puse sub semnul întrebării, replici pe care nu ştim să le interpretăm sau comportamente care nu îşi găsesc definiţia in dicţionarul dragostei noastre.

 
În rândurile care urmează, îţi vom arăta cum să descifrezi câteva dintre cele mai comune semne din limbajul ascuns al băieţilor, pentru ca nicio vorbă dulce să nu te mai prindă nepregătită. Poziţia corpului, comportamente nonverbale, cele mai comune replici interpretate pe înţelesul tău, cu toatele te vor lămuri cum stă de fapt treaba cu dragostea. 
 

Din dragoste, dincolo de cuvinte

 
Nu am îmbinat una dintre cele mai populare emisiuni ale anilor trecuţi cu celebra piesă a lui Smiley şi Alex Velea degeaba, ci pentru a te avertiza, încă de la început, că majoritatea băieţilor se pricep nu numai la vorbe, dar şi la a-şi camufla sentimentele, mai ceva ca magicienii posesori de trucuri năstruşnice. Iar a şti să decodezi semne, gesturi şi priviri de neînţeles devine, în acest context, mai util decât un dressing doldora de pantofi de firmă. 
 
Cum ştiu că vrea să spună ceea ce spune? Sau, cu alte cuvinte, cum îmi dau seama dacă vorbele sale rimează perfect cu atitudinea? De câte ori nu te-au chinuit întrebările de mai sus?
 
Dacă am şti sa interpretăm cu precizia unui calculator ultraperformant orice replică a băieţilor, cu siguranţă ar exista mai puţine inimi frânte şi mai multe poveşti de dragoste epice. Primul sfat al psihologilor, în acest sens? Lasă la o parte ceea ce spune interlocutorul tău cu zâmbet drăgălaş şi concentrează-te mai degrabă pe ceea ce transmite.
 
Prima întâlnire este cea mai potrivită ocazie de a-ţi pune la încercare talentele de Sherlock Holmes feminin. Te place cu adevărat, sau îţi vei petrece următoarele zile cântărind dezamăgită ecranul telefonului, în aşteptarea unui apel care nu va mai veni? Poziţia corpului său îţi poate oferi semnale clare. 
 
În primul rând, e orientat către tine, atunci când îţi vorbeşte, sau e mai degrabă atent la tot ceea ce se petrece în jurul vostru, nu între voi? Simpla deschidere a trupului face diferenţa de la „interesat” la „mai bine altădată”. Mai departe, dacă te priveşte în ochi, adânc, te atinge ca din întâmplare, pe braţe sau pe spate şi îţi soarbe cuvintele, poate vorbi despre cel mai plictisitor lucru, semnele sunt clare: te place, şi încă mult. Dacă întârzie privirea pe buzele tale, vrea să te sărute, iar dacă e orb şi surd la tot ce se întâmplă în jurul lui, atunci e evident: te-ar lua la el acasă. 
 
Dacă semnalele luminoase ale primului flirt sunt vizibile, instinctual, pentru majoritatea fetelor, nu la fel stau lucrurile cu atenţionările mai puţin clare ale altor stări ale băieţilor. Cum îţi dai seama când te minte, când nu e cazul să îl tulburi sau când e pe punctul de a se despărţi de tine?
 
Atunci când îşi freacă neîncetat zona urechilor sau a nasului e semn rău, spun cerectătorii în studiul comportamentelor nonverbale. De cele mai multe ori, este o dovadă a faptului că e agitat, fie pentru că îţi ascunde ceva, fie pentru că e pe punctul de a spune o minciună. De ce? Tulburarea pe care o resimte determină o vascularizare mai acută a zonei nasului şi a frunţii, ceea ce produce o senzaţie de mâncărime. 
 
Vrei să îi spui ceva important, dar nu eşti convinsă că e cazul să demarezi „the big talk”? Observă-i comportamentul, înainte de a pune în pericol viitorul relaţiei voastre, printr-o întrebare adresată pe nepusă -  şi nedorită -  masă. Dacă te priveşte zâmbind, are o poziţie deschisă, cu membrele relaxate şi corpul orientat către tine, atunci e pregătit. În schimb, dacă are braţele încrucişate, ca şi cum s-ar apăra de un potop de cuvinte, îţi evită privirea şi răspunde monosilabic, ar fi mai bine să amâni momentul.
 
Alte semne de luat în calcul? Îşi muşcă buzele – vrea să îţi spună ceva, dar nu e hotărât cum, şi dacă ar trebui să dea curs pornirii. Se ţine departe de tine, refuză să te atingă şi te priveşte cu seriozitate? E posibil să îşi dorească o pauză în relaţia voastră. Se uită la tine printre gene, cu sprâncenele încruntate şi o poziţie defensivă? Sunt şanse mari să fie suspicios. Te tachinează, te priveşte intens, apoi îşi îndreaptă atenţia către orice alt punct de la orizont, cu aparent dezinteres? Te place, fără dubii.
 
Sunt câteva dintre cele mai comune elemente de gestică, de mimică şi de comportament care te pot ajuta să tălmăceşti cu succes limbajul ascuns al băieţilor.
 

Dicţionarul celor mai comune replici

 
Ce îţi spune, versus ce vrea să îţi transmită? Îţi oferim acces la dicţionarul pe care nu te vei mai sătura să îl consulţi.
 
E o chestie a băieţilor. Ce vrea să spună? Suntem diferiţi, şi aşa cum eu nu pretind că înţeleg pasiunea ta nebună pentru revistele de modă, nici tu nu poţi rezona cu „my thing”.
 
Da, iubito/desigur, scumpo. De cele mai multe ori, nu e vorba de o aprobare necondiţionată, ci mai degrabă de o reacţie instinctivă, care îi spune că dacă îţi va da dreptate, va fi mai bine pentru el.
 
Îmi place mai mult de tine naturală. Traducere? Dacă prietenul tău întoarce de obicei capul numai după tipe ca scoase din cutie, fie stilul tău îi poate părea prea ostentativ, fie e gelos şi se teme că atragi atenţia unor rivali nedoriţi. 
 
Nu e vina ta, e vina mea. Probabil cea mai comună replică de despărţire, e doar un semn de laşitate. 
 
Dă-mi numărul tău de telefon, mai bine te sun eu. Dacă tu i-ai cerut numărul, fie are o fobie faţă de fetele insistente, fie refuzul său denotă, din păcate, lipsă de interes. 
 
Meriţi pe cineva mai bun decât mine. Din nou, vocabularul neimplicării specifice a băieţilor şi-a scos la iveală replica lustruită, numai bună de servit fetelor de care vor să se descotorosească.
 
Te iubesc, dar... Din păcate, tot ce vine înainte de dar nu are valoare, aşa că, rezumă-te la a asculta cu atenţie ceea ce se situează la dreapta frumoaselor, dar inutilelor cuvinte. 
Rochia asta îţi vine ca turnată. Atunci când o spune deja a treia oară, înţelesul e clar: fie a obosit de la atâta shopping, fie vrea să pui capăt pregătirilor şi să plecaţi odată de acasă. Depinde de context.
Tu ce trucuri ai în interpretarea limbajului ascuns al băieţilor?
 

Tags: cum să descifrezi limbajul ascuns al băieţilor, ce spun versus ce gândesc/transmit băieţii, poziţia corpului, comportamente nonverbale, limbajul corpului, dragoste, adolescenta, interpretare limbajul corpului

Articole similare

Vorbeşte cu adolescentul despre sex

Dragoste

 Prima discuţie despre sex cu adolescentul e un moment delicat din viaţa oricărui părinte, indiferent de natura relaţiei pe care a Vezi tot

Cum îţi dai seama dacă e potrivit pentru tine?

Dragoste

 Ocupă poziţia fruntaşă în lista ta de favorite pe smartphone şi e campion la like-uri pe Facebook, dar cum poţi spune Vezi tot

9 experienţe prin care trebuie să treci după o despărţire

Dragoste

Dragostea voastră era mai frumoasă ca în poveşti, făurită din magie şi praf de stele. Inevitabilul s-a produs însă, şi, într-o Vezi tot

Ce iubiri de vară nu trec pragul toamnei?

Dragoste

Oricine ştie: vara e cel mai potrivit anotimp pentru a te îndrăgosti. Atunci când soarele arde, pasiunea e mai mistuitoare, iar Vezi tot

Cât de dulce e răzbunarea într-o relaţie?

Dragoste

O iubire mare cât lumea întreagă. Atunci când te privea, te simţeai cel/cea mai fericit/ă băiat/fată din univers, iar când îţi Vezi tot

Page Rank