Dragoste

Invata din dezamagiri! Orice poveste are un final fericit.

Scris de: Anamaria Sebi | 25.11.2011

Invata din dezamagiri! Orice poveste are un final fericit.
Adolescentii traiesc emotiile intr-un mod mai intens si, deci, dezamagirile sunt cu atat mai mari atunci cand relatiile de dragoste se destrama sau pur si simplu se sting. Intr-adevar, fiecare reactioneaza in mod diferit la problemele care apar, insa gestionarea lor corespunzatoare poate duce la lectii pretioase de viata, care vor fi de folos in relatiile urmatoare. Esential este sa priviti dintr-un punct de vedere optimist si sa luati tot ce a fost mai bun din experientele anterioare. 
 

Inceputul relatiei naste asteptari in sufletul adolescentilor 

 
Atunci cand cunosti o persoana si devii interesat(a) de ea, faci tot posibilul pentru a o cuceri. In anumite privinte, asta inseamna usoare modelari ale personalitatii si aspectului, in scopul crearii unei impresii pozitive. In paralel, daca exista reciprocitate, persoana respectiva va proceda la fel; va deveni mai amabila / draguta / atenta decat de obicei si va incerca sa te faca sa te simti bine. In aceasta maniera, daca exista un interes de ambele parti pentru a castiga respectul, simpatia si dragostea partenerului/partenerei, acesta/aceasta din urma devine centrul universului tau si ai fi in stare de orice sacrificii pentru a fi impreuna. 
 
In momentul in care renunti la toate si simti ca ti-ai indeplinit un vis, de a fi cu cineva care te face sa te simti in largul tau, care te apreciaza si are grija de tine, lucrurile se schimba, deoarece urmarea fireasca este o perioada de relaxare, in care nu se mai insista pe cucerire, si tendinta generala este de monotonie: relatia se raceste, iesirile in oras sunt mai rare si se micsoreaza rezerva de rabdare. In plus, incepi sa observi ca cel/cea de langa tine nu mai este cel/cea de la inceput. Acest lucru se intampla pentru ca odata confirmata reciprocitatea afectiunii, interesul scade, impreuna cu eforturile de a impresiona.
 
Toate circumstantele te fac sa te simti ca si cum asteptarile tale, bazate pe imaginea oferita la inceput, au fost inselate. Abia acum iti dai seama ca persoana pe care ai cunoscut-o este de fapt altfel decat ai sperat sa fie, si de aici relatia incepe sa degenereze, din motive aparent independente de tine. 
 

Prima mare dezamagire: “nu mai este ca la inceput”

 
Dupa inselarea asteptarilor initiale, nu numai ca il compari pe partener cu cel de la inceput, dar si cu alte persoane cunoscute; el incepe sa-si piarda din valoare in ochii tai, imaginea lui are de suferit, dar e numai din cauza ca parerea ta formata la inceput nu a fost realista. Atunci cand o relatie se termina, te poti simti debusolat si singur, iar emotiile tale vor fi amplificate de faptul ca e posibil sa-ti fie necunoscute pana in acest moment.
 
Dezamagirea te poate face sa crezi ca nu mai poti sa o iei de la capat alaturi de altcineva, ca nu te poti ridica sa mergi mai departe sau sa lupti, ca ai fost neindreptatit si ca viata ta pare a fi intoarsa pe dos, sa simti ca treci singur prin aceste momente si cei care tin la tine nu te pot intelege. 
  Citeste mai departe

Pagina: 1 | 2

Tags: dezamagiri adolescenta, dezamagire in dragoste, lectii de viata, nu mai este ca la inceput, dragoste adolescenti.

Articole similare

Cum să transformi un flirt de vacanţă într-o relaţie

Dragoste

 Ai plecat la mare, tânjind după o vacanţă plină de fun, tone de nebunii şi flirt la greu. Însă, în ciuda Vezi tot

One night stand – pro sau contra?

Dragoste

I se mai spune şi aventură de o noapte şi nu este o experienţă la care se încumetă mulţi adolescenţi. Sexul Vezi tot

Flirturile pe net

Dragoste

Zi de zi îţi petreci o mare parte din timp pe diferite site-uri de socializare. Cunoşti multe persoane, mai mult sau Vezi tot

O iubire de-o vară

Dragoste

Vacanța de vară? De-abia așteptam să vină sa facem tot ce ne dorim! Atât lucruri normale cât și lucruri nebunești.  Orice Vezi tot

Dragostea orbeşte?

Dragoste

Una dintre cele mai mari dileme ale omenirii, căreia au încercat să îi dea de cap psihologi, sociologi, artişti, poeţi şi Vezi tot

Page Rank