Dragoste

O atitudinea idealistă îți poate sabota povestea de dragoste?

Scris de: Tami Miron | 27.04.2012

O atitudinea  idealistă  îți poate sabota povestea de dragoste?

Realitatea sau mit? Multor adolescente le este dificil să discearnă între realitate și mit atunci când dragostea intră în peisaj. Idealismul este mai mult ca niciodată prezent în adolescență, mai ales în relațiile sentimentale. Este atât de tentant să crezi în prințul care va apărea din senin la ușa ta sau că următorul băiat cu care ieși la întâlnire e sufletul tău pereche. Poveștile din copilărie sau poveștile frumoase de dragoste de la Hollywood nu te ajută deloc să revii cu picioarele pe pământ.

Această atitudine demnă de Disney poate să te facă foarte confuză când vine vorba de dating și chiar să pună bețe în roată vieții sentimentale. În următoarele rânduri voi încerca să te ajut să-ți dai seama cât de realist ești când vine vorba de relațiile sentimentale și dating.
 

Aștepți ca povestea de dragoste din cărțile copilăriei să ți se întâmple și ție
 

Cu toții știm că Cenușereasa și Frumoasa din Pădurea Adormită au sfârșit în brațele Prințului, iar   pentru Kate Middleton povestea chiar a devenit realitate. Dar nu toate adolescentele care visează cu ochii deschiși la o povestea de dragoste ideală, pot fi protagonistele acesteia.  Încăpățănarea ta de a crede că un eventual iubit trebuie să se încadreze perfect în universal tău ideal, s-ar putea să se transforme într-o așteptare fără happy ending. De ce nu crezi că un băiat drăguț, în compania căruia te simți bine, dar care iese din decorul magic ar putea fi o surpriză plăcută? Încercând să vezi situația dintr-un unghi diferit, vei deveni mai deschisă la noi experiențe, iar viața s-ar putea să te surprindă plăcut.
 

Te-ai așezat singură pe un piedestal
 

Nimeni nu contestă faptul că încrederea în tine trebuie să se reflecte în relația cu un posibil pretend la statusul de iubit, dar dacă te aștepți ca la viitoarea întâlnire să primești o avalanșă de complimente, e un semnal de alarmă. Acestă abordare în dating arată că idealismul din copilărie încă se agață de tine. Coboară cu încredere de pe piedestal pentru a te conecta la realitate și a trăi o poveste de iubire cât se poate de autentică.
 

Îți dorești ca povestea ta de dragoste să fie un scenariu de film
 

Iubirea din filme are atât de multe note de dramatism și de pasiune duse la extrem, iar tu crezi că povestea ta de iubire trebuie să se încadreze în același scenariu. În loc să aștepți ca prietenul tău să fie o copie fidelă a lui Ryan Gosling sau Robert Pattison, mai bine îmbrățișează realitatea: Este imposibil ca iubirea sau comportamentul prietenului tău să fie ca într-un film. Nu te aștepta ca întâlnirile să fie după un scenariu al unui film romantic și iubitul tău să te răsfețe sub cele mai extravagante moduri.
 

Crezi că un posibil iubit e soluția magică pentru toate probleme tale
 

Dragostea are multe valențe, dar nu e un leac pentru toate problemele tale. Problemele cu părinții sau de la școală nu se vor rezolva cât ai clipi doar pentru că a apărut El în viața ta. În loc să să aștepți ca Făt Frumos să apară și să te salveze de problemele inerente ale adolescenței, mai bine învață să fii o adolescentă puternică, plină de energie pozitivă și cu picioarele bine înfipte în pământ, care nu are nevoie de un iubit pentru a se simți cu adevărat împlinită.

O atitudine idealistă îți poate sabota întâlnirile cu prietenul tău și povestea voastră de dragoste, iar trezirea la realitate poate fi destul de dură. Conectarea la realitate îți poate spulbera multe iluzii, dar asta nu înseamnă că realitatea nu îți va oferi și momente magice pe scena iubirii.

 

Tags: poveste de dragoste, iubire ideală, realitate, adolescență, idealism;

Articole similare

Pauza într-o relaţie – soluție sau sfârştitul relaţiei?

Dragoste

Mulţi adolescenţi se confruntă cu impasuri în relaţiile lor şi prima soluţie pare a fi pauza. O pauză într-o relaţie este Vezi tot

De la single la in a relationship. La cât timp după începem o nouă relaţie?

Dragoste

 Tocmai ai încheiat o relaţie, mai lungă sau mai scurtă, iar vremea lacrimilor de tristeţe şi a regretelor amarnice a trecut. Vezi tot

Singură de Valentine\'s Day... Singură de Dragobete..

Dragoste

Valentine's Day, sau Ziua Sfântului Valentin, împrumutată de la mult mai inventivii americani e „vinovată”, printre altele, de tonele de jucării Vezi tot

Părinţii mei nu sunt de acord cu relaţia mea

Dragoste

De când l-ai întâlnit/ai întâlnit-o, pluteşti pe un norişor roz, convins/ă că nimeni şi nimic nu te va putea doborî. Curând Vezi tot

Te-a înşelat: îl ierţi sau mergi mai departe?

Dragoste

 Să identifici cea mai potrivită cale de a reacţiona după ce ai aflat că ai fost înşelată poate fi la fel Vezi tot

Page Rank