Dragoste

Oscilând între două iubiri: cum alegi cu cine să rămâi

Scris de: Andreea Baluteanu | 20.01.2014

Oscilând între două iubiri: cum alegi cu cine să rămâi

 Să ieşi cu doi băieţi, în teorie, poate însemna dublă distracţie, garantat. Dar in practică, două iubiri trăite în acelaşi timp sunt mai degrabă sinonime cu inimi frânte, remuşcări şi lacrimi vărsate. Dacă mai punem la socoteală şi o eventuală imagine socială distrusă sau pierderea sufletului pereche, mai e nevoie să accentuăm importanţa de a şti să alegi cu cine să rămâi în dragostea jucată la dublu? Iată cele mai bune metode pentru a scăpa din capcana nesuferitei alegeri. 

 

Calităţi versus defecte

 
Desigur, cea mai de bun simţ metodă de a alege constă în a compara personalitatea, înfăţişarea, comportamentul celor doi tipi care ţi-au pus inima pe foc. Departe de a fi însă vorba de o cursă cu obstacole pentru coroana de Prinţ pe cal alb, metoda „calităţi/defecte” ar trebui să se refere în primul rând la tine şi la gradul vostru de compatibilitate. Cu alte cuvinte, nu încercăm să deducem care dintre cei doi ar câştiga mai multe puncte într-o confruntare cu Justin Bieber, ci care prezintă cele mai multe atuuri pentru a te face pe tine fericită.
 

Tu, ei şi ce vrei de la viaţă

 
Adolescenţa e perioada marilor dileme, a celor mai crunte nehotărâri şi a căutării filosoficului sens al existenţei. Dar dacă habar n-ai pe care să îl alegi dintre ei doi, cum ai putea vreodată să îi raportezi la aşteptările tale? Nu îţi cerem să te orientezi magic spre cel care se va plia cel mai bine la dorinţele tale viitoare, dar, înainte de a te decide, să te întrebi cum ţi-ai dori să arate relaţia ideală îţi va facilita alegerea. Da, muşchii de fotbalist în devenire stau adorabil pe iubitul tău, dar dacă tu suspini cu gândul la seri petrecute în doi, pe canapea, la un film bun, atunci probabil perechea cu suflet sensibil ţi se va potrivi mânuşă.
 

Rolul magic al intuiţiei

 
Vizualizează-ţi alegerea, iar subconştientul îţi va spune lucruri preţioase despre cel pe care îţi doreşti să îl păstrezi lângă tine. Alături de cine te-ai vedea de Crăciun, şi, mai ales, lângă cine te imaginezi bronzându-te la vară? Dacă tabloul cu unul dintre tipi îţi aduce zâmbetul pe buze, în timp ce celălalt îţi oferă doar o strângere de inimă, atunci ştii deja cu cine ai de-a face.
 

Farmecul vechi a listelor

 
The old fashioned way: aşterne pe câte o coală de hârtie tot ce îţi place/ nu îţi place la fiecare dintre cei doi băieţi, apoi consultă listele şi vezi care e câştigătorul. Fii însă sinceră şi nu trişa, ştergând din defecte doar pentru că unul dintre ei tocmai ţi-a dăruit cel mai tare cadou ever. Poate părea rece şi lipsit de inimă, dar, de cele mai multe ori, îţi va aduce răspunsul mult căutat.
 

Ei ce simt pentru tine?

 
Bineînţeles că amândoi sunt topiţi după tine, dar trebuie ca unul dintre ei să te vrea mai tare. Calitatea sau cantitatea sentimentelor intereselor tale amoroase nu trebuie să fie un criteriu definitoriu, dar dacă unul dintre ei dă dovadă de  o afecţiune stabilă şi puternică, în timp ce un presentiment nesuferit îţi spune că cel de-al doilea nu ar aştepta prea mult înainte de a se posta lângă alta, în cazul despărţirii voastre, problema poate fi rezolvată de la sine.
 

Întreabă un prieten!

 
Amicii de suflet sunt cei care te cunosc, de multe ori, mai bine decât tu însăţi. Asadar, invită-ţi prietena cea mai bună la un ceai aromat şi întreab-o pe şleau: alături de care dintre cei doi tipi te-ar vedea? Cântăreşte-i bine spusele, dar nu uita, până la urmă, alegerea e a ta.
 

Inima, cel mai bun sfătuitor

 
Ce te face să simţi fiecare dintre ei? Îţi place să îţi petreci timpul cu amândoi, eşti puţin (mai mult) îndrăgostită de fiecare dintre ei, dar care îţi face inima să o ia la goană, mai ceva ca un bolid de Formula 1? Până la urmă, e mai puţin vorba de defecte, de campioni sau de favoriţi ai amicilor ci, pur să simplu, de cel pe care ţi s-a pus mai tare pata.
 

Aşa cum ne-au învăţat vedetele

 
Nimeni nu a spus-o mai bine decât Johnny Depp: dacă te-ai îndrăgostit de al doilea, ce rost ar mai avea măcar să te gândeşti să te reîntorci la primul? Astfel, dacă te-ai cuplat cu un alt băiat, chiar dacă pe Facebook-ul tău trona mândru statusul „in a relationship”, ceva era în neregulă cu povestea pe care deja o trăiai.
 

Alegere cu specific imprevizibil

 
Dacă ai da însă peste cap toate pronosticurile şi ai hotărî ca, de data asta, în loc să îţi smulgi frânturi de inimă dăruite unui băiat pentru a i-o încredinţa întreagă, dar cârpită, celui de-al doilea, să alegi să o păstrezi toată pentru tine? Uneori, atunci când nu te poţi decide între două iubiri, poate fi mai bine să alegi a treia cale, cea a independenţei, şi să aştepţi acea dragoste în care nu va mai exista loc de dubii.
 
Tu cum alegi, atunci când oscilezi între două iubiri?
 

Tags: cum alegi cu cine rămâi atunci când ieşi cu doi băieţi, metode pentru a alege între doi băieţi, nehotarare, iubire, adolescenti, indecizie

Articole similare

Cum să transformi un flirt de vacanţă într-o relaţie

Dragoste

 Ai plecat la mare, tânjind după o vacanţă plină de fun, tone de nebunii şi flirt la greu. Însă, în ciuda Vezi tot

Părinţii mei nu sunt de acord cu relaţia mea

Dragoste

De când l-ai întâlnit/ai întâlnit-o, pluteşti pe un norişor roz, convins/ă că nimeni şi nimic nu te va putea doborî. Curând Vezi tot

9 experienţe prin care trebuie să treci după o despărţire

Dragoste

Dragostea voastră era mai frumoasă ca în poveşti, făurită din magie şi praf de stele. Inevitabilul s-a produs însă, şi, într-o Vezi tot

Limbajele iubirii – cum sa oferim si sa primim iubire

Dragoste

 Iubirea - pe cat este de frumoasa, pe atat este de grea. Iar tu acum incepi sa inveti alfabetul acestui limbaj Vezi tot

- M-am indragostit de un barbat mai mare - Despre diferenta de varsta in cuplu.

Dragoste

Am stat de vorba zilele trecute cu doua adolescente (15, respectiv 16 ani) ale caror parteneri sunt cu 10-12 ani mai Vezi tot

Page Rank