Dragoste

Părinţii mei nu sunt de acord cu relaţia mea

Scris de: Andreea Baluteanu | 13.06.2012

Părinţii mei nu sunt de acord cu relaţia mea

De când l-ai întâlnit/ai întâlnit-o, pluteşti pe un norişor roz, convins/ă că nimeni şi nimic nu te va putea doborî. Curând însă, câteva cuvinte reci din partea părinţilor, care dezaprobă vehement alegerea ta, şi te loveşti brusc de realitatea gri. Ai tăi nu îl/o plac şi nu sunt de acord cu relaţia ta.

Sentimentele, intimitatea şi relaţiile sunt aspecte care ţin de viaţa personală a fiecăruia, în care nimeni nu are dreptul să se amestece. De multe ori, alegerile amoroase ale adolescenţilor nu corespund, din cele mai diferite motive, cu cele ale părinţilor lor. Vom încerca să îţi explicăm de ce nu sunt părinţii tăi de acord cu alegerea ta şi mai ales, ce poţi face în această situaţie.
 

Iubirea versus părinţii
 

E o luptă grea şi nedreaptă, mai ales când eşti prins/ă la mijloc, debusolat/ă şi confuz/ă, neştiind cum să faci „să împaci şi capra, şi varza”.

Înainte de a lua o decizie, rezervă-ţi timp pentru a cântări faptele, la rece, oricât de înfierbântat/ă ai fi de urzelile destinului. Îl/o iubeşti mai ceva ca pe ochii din cap, şi nimeni nu îţi poate pune la îndoială dragostea, dar oricât de ameţit/ă ai fi de fluturaşii din stomac, încearcă să priveşti obiectiv situaţia ta. Pentru că, mai ales la vârsta adolescenţei, iubirea e oarbă, iar opoziţia părinţilor tăi, chiar dacă pare răutăcioasă şi absurdă, poate avea temei cât de poate de reali. Te iubesc şi îţi vor binele mai mult decât orice, merită măcar să le iei în considearare reacţia.

Lasă la o parte revolta şi întreabă-i sincer de ce nu sunt de acord cu relaţia ta. Ce îi deranjează la prietenul/a tău/ta, de ce îl/o consideră nepotrivit/ă pentru tine. Poate anticipezi deja răspunsul lor: „eşti prea mic/ă pentru dragoste, ce ştii tu despre sentimente la vârsta asta?”. Poate au dat crezare unor zvonuri nefondate, şi în numele lor îţi resping alegerea, sau motivele ţin de aspecte cărora tu nu le acorzi nicio importanţă: piercingul din sprânceană al prietenului tău sau decolteul prea adânc al fetei cu care ieşi.

Important e să le asculţi argumentele, cu calm, fără să pufneşti nervos/oasă sau să îţi dai dispreţuitor/oare ochii peste cap, deoarece astfel îţi vei compromite şansele de a le schimba părerea. Explică-le că sentimentele tale sunt profunde, dar nu te vor îndepărta de ei, în cazul în care se simt ameninţaţi de noua ta preocupare. Negociază parametrii relaţiei şi promite-le că îi vei respecta (nu vei zăbovi la întâlniri mai târziu de ora 12, o zi din week-end o dedici familiei, una iubitului/ei, etc). Odată ce le vei demonstra că eşti îndeajuns de matur/ă pentru a înţelege ce îi frământă şi a le oferi soluţii care să mulţumească pe toată lumea, opoziţia lor se va topi ca îngheţata într-o zi caniculară.
  Citeste mai departe

Pagina: 1 | 2

Tags: părinţii mei nu sunt de acord cu relaţia mea, opoziţia părinţilor faţă de iubit/ă/prieten/ă, părinţi iubire copii, relaţii de iubire în adolescenţă, iubire versus familie;

Articole similare

Prima intalnire – idei si sfaturi de luat in seama

Dragoste

In adolescenta traiesti fiecare sentiment la maxim, iar emotiile pentru prima intalnire sunt coplesitoare. Daca ai facut marele pas si ai Vezi tot

Prima întâlnire cu părinţii ei

Dragoste

De ceva timp, te tot bate la cap să îi cunoşti părinţii. Spune că mama abia aşteaptă să îţi gătească prăjitura Vezi tot

7 greşeli ce îţi pot distruge relaţia

Dragoste

 Orice relaţie are suişurile şi coborâşurile ei, însă există câteva greşeli capitale care trebuie evitate pentru a-ţi menţine relaţia sănătoasă şi Vezi tot

Iubirea imaginară în adolescenţă

Dragoste

Iubirea în adolescenţă e impregnată de emoţie şi trăiri intense, de atingeri întâmplătoare şi săruturi furate. E capricioasă ca o ploaie Vezi tot

V-aţi despărţit: cum îi spui că îl vrei înapoi?

Dragoste

 Să îi spui ex-ului tău că îl vrei înapoi poate fi unul dintre cele mai dificile lucruri pe care îl presupune Vezi tot

Page Rank