Dragoste

Părinţii mei nu sunt de acord cu relaţia mea

Scris de: Andreea Baluteanu | 13.06.2012

Părinţii mei nu sunt de acord cu relaţia mea

De când l-ai întâlnit/ai întâlnit-o, pluteşti pe un norişor roz, convins/ă că nimeni şi nimic nu te va putea doborî. Curând însă, câteva cuvinte reci din partea părinţilor, care dezaprobă vehement alegerea ta, şi te loveşti brusc de realitatea gri. Ai tăi nu îl/o plac şi nu sunt de acord cu relaţia ta.

Sentimentele, intimitatea şi relaţiile sunt aspecte care ţin de viaţa personală a fiecăruia, în care nimeni nu are dreptul să se amestece. De multe ori, alegerile amoroase ale adolescenţilor nu corespund, din cele mai diferite motive, cu cele ale părinţilor lor. Vom încerca să îţi explicăm de ce nu sunt părinţii tăi de acord cu alegerea ta şi mai ales, ce poţi face în această situaţie.
 

Iubirea versus părinţii
 

E o luptă grea şi nedreaptă, mai ales când eşti prins/ă la mijloc, debusolat/ă şi confuz/ă, neştiind cum să faci „să împaci şi capra, şi varza”.

Înainte de a lua o decizie, rezervă-ţi timp pentru a cântări faptele, la rece, oricât de înfierbântat/ă ai fi de urzelile destinului. Îl/o iubeşti mai ceva ca pe ochii din cap, şi nimeni nu îţi poate pune la îndoială dragostea, dar oricât de ameţit/ă ai fi de fluturaşii din stomac, încearcă să priveşti obiectiv situaţia ta. Pentru că, mai ales la vârsta adolescenţei, iubirea e oarbă, iar opoziţia părinţilor tăi, chiar dacă pare răutăcioasă şi absurdă, poate avea temei cât de poate de reali. Te iubesc şi îţi vor binele mai mult decât orice, merită măcar să le iei în considearare reacţia.

Lasă la o parte revolta şi întreabă-i sincer de ce nu sunt de acord cu relaţia ta. Ce îi deranjează la prietenul/a tău/ta, de ce îl/o consideră nepotrivit/ă pentru tine. Poate anticipezi deja răspunsul lor: „eşti prea mic/ă pentru dragoste, ce ştii tu despre sentimente la vârsta asta?”. Poate au dat crezare unor zvonuri nefondate, şi în numele lor îţi resping alegerea, sau motivele ţin de aspecte cărora tu nu le acorzi nicio importanţă: piercingul din sprânceană al prietenului tău sau decolteul prea adânc al fetei cu care ieşi.

Important e să le asculţi argumentele, cu calm, fără să pufneşti nervos/oasă sau să îţi dai dispreţuitor/oare ochii peste cap, deoarece astfel îţi vei compromite şansele de a le schimba părerea. Explică-le că sentimentele tale sunt profunde, dar nu te vor îndepărta de ei, în cazul în care se simt ameninţaţi de noua ta preocupare. Negociază parametrii relaţiei şi promite-le că îi vei respecta (nu vei zăbovi la întâlniri mai târziu de ora 12, o zi din week-end o dedici familiei, una iubitului/ei, etc). Odată ce le vei demonstra că eşti îndeajuns de matur/ă pentru a înţelege ce îi frământă şi a le oferi soluţii care să mulţumească pe toată lumea, opoziţia lor se va topi ca îngheţata într-o zi caniculară.
  Citeste mai departe

Pagina: 1 | 2

Tags: părinţii mei nu sunt de acord cu relaţia mea, opoziţia părinţilor faţă de iubit/ă/prieten/ă, părinţi iubire copii, relaţii de iubire în adolescenţă, iubire versus familie;

Articole similare

Dependenţa în cuplu – între normalitate şi extremism

Dragoste

 Sunteţi împreună tot timpul, rezistaţi cu greu unul fără celălalt şi, în situaţiile în care vă vedeţi totuşi nevoiţi să vă Vezi tot

Cât de importante sunt pasiunile comune într-o relaţie

Dragoste

Să meargă cu tine la orele de dans, fără a părea aterizat de pe o altă planetă. Să îl însoţeşti la Vezi tot

10 semne ca te-ai indragostit de prietenul/a tau/ta

Dragoste

De unde știi când o simplă prietenie începe sau s-a transformat deja în iubire? Cum știi că îl/o iubești mai mult Vezi tot

Ajutor! M-am îndrăgostit de proful meu!

Dragoste

 Ce adolescentă nu a suspinat la ecourile poveştii cu iz de imposibil dintre micuţa mincinoasă Aria şi profesorul preferat din Rosewood, Vezi tot

Te-a înşelat: îl ierţi sau mergi mai departe?

Dragoste

 Să identifici cea mai potrivită cale de a reacţiona după ce ai aflat că ai fost înşelată poate fi la fel Vezi tot

Page Rank