Dragoste

Părinţii mei nu sunt de acord cu relaţia mea

Scris de: Andreea Baluteanu | 13.06.2012

Părinţii mei nu sunt de acord cu relaţia mea

De când l-ai întâlnit/ai întâlnit-o, pluteşti pe un norişor roz, convins/ă că nimeni şi nimic nu te va putea doborî. Curând însă, câteva cuvinte reci din partea părinţilor, care dezaprobă vehement alegerea ta, şi te loveşti brusc de realitatea gri. Ai tăi nu îl/o plac şi nu sunt de acord cu relaţia ta.

Sentimentele, intimitatea şi relaţiile sunt aspecte care ţin de viaţa personală a fiecăruia, în care nimeni nu are dreptul să se amestece. De multe ori, alegerile amoroase ale adolescenţilor nu corespund, din cele mai diferite motive, cu cele ale părinţilor lor. Vom încerca să îţi explicăm de ce nu sunt părinţii tăi de acord cu alegerea ta şi mai ales, ce poţi face în această situaţie.
 

Iubirea versus părinţii
 

E o luptă grea şi nedreaptă, mai ales când eşti prins/ă la mijloc, debusolat/ă şi confuz/ă, neştiind cum să faci „să împaci şi capra, şi varza”.

Înainte de a lua o decizie, rezervă-ţi timp pentru a cântări faptele, la rece, oricât de înfierbântat/ă ai fi de urzelile destinului. Îl/o iubeşti mai ceva ca pe ochii din cap, şi nimeni nu îţi poate pune la îndoială dragostea, dar oricât de ameţit/ă ai fi de fluturaşii din stomac, încearcă să priveşti obiectiv situaţia ta. Pentru că, mai ales la vârsta adolescenţei, iubirea e oarbă, iar opoziţia părinţilor tăi, chiar dacă pare răutăcioasă şi absurdă, poate avea temei cât de poate de reali. Te iubesc şi îţi vor binele mai mult decât orice, merită măcar să le iei în considearare reacţia.

Lasă la o parte revolta şi întreabă-i sincer de ce nu sunt de acord cu relaţia ta. Ce îi deranjează la prietenul/a tău/ta, de ce îl/o consideră nepotrivit/ă pentru tine. Poate anticipezi deja răspunsul lor: „eşti prea mic/ă pentru dragoste, ce ştii tu despre sentimente la vârsta asta?”. Poate au dat crezare unor zvonuri nefondate, şi în numele lor îţi resping alegerea, sau motivele ţin de aspecte cărora tu nu le acorzi nicio importanţă: piercingul din sprânceană al prietenului tău sau decolteul prea adânc al fetei cu care ieşi.

Important e să le asculţi argumentele, cu calm, fără să pufneşti nervos/oasă sau să îţi dai dispreţuitor/oare ochii peste cap, deoarece astfel îţi vei compromite şansele de a le schimba părerea. Explică-le că sentimentele tale sunt profunde, dar nu te vor îndepărta de ei, în cazul în care se simt ameninţaţi de noua ta preocupare. Negociază parametrii relaţiei şi promite-le că îi vei respecta (nu vei zăbovi la întâlniri mai târziu de ora 12, o zi din week-end o dedici familiei, una iubitului/ei, etc). Odată ce le vei demonstra că eşti îndeajuns de matur/ă pentru a înţelege ce îi frământă şi a le oferi soluţii care să mulţumească pe toată lumea, opoziţia lor se va topi ca îngheţata într-o zi caniculară.
  Citeste mai departe

Pagina: 1 | 2

Tags: părinţii mei nu sunt de acord cu relaţia mea, opoziţia părinţilor faţă de iubit/ă/prieten/ă, părinţi iubire copii, relaţii de iubire în adolescenţă, iubire versus familie;

Articole similare

Cum respingi delicat avansurile unui băiat

Dragoste

 Sunteţi amici de ceva vreme, şi tocmai şi-a declarat iubirea, pe nepusă masă. Te-a văzut dansând în club şi de atunci Vezi tot

Ce te aştepţi de la iubitul tău şi ce îţi oferă el de fapt?

Dragoste

 De multe ori avem aşteptări de la persoana iubită, care nouă ni se par rezonabile, însă lor li se par de Vezi tot

O iubire de-o vară

Dragoste

Vacanța de vară? De-abia așteptam să vină sa facem tot ce ne dorim! Atât lucruri normale cât și lucruri nebunești.  Orice Vezi tot

Cum îţi dai seama dacă e potrivit pentru tine?

Dragoste

 Ocupă poziţia fruntaşă în lista ta de favorite pe smartphone şi e campion la like-uri pe Facebook, dar cum poţi spune Vezi tot

Te-a inselat. Cum reactionezi?

Dragoste

Ai auzit in jurul tau ca alte fete au fost inselate, dar nu credeai ca o sa vina ziua asta si Vezi tot

Page Rank