Dragoste

Prima întâlnire cu părinţii ei

Scris de: Andreea Baluteanu | 13.02.2012

Prima întâlnire cu părinţii ei

De ceva timp, te tot bate la cap să îi cunoşti părinţii. Spune că mama abia aşteaptă să îţi gătească prăjitura ei preferată şi că tata vrea să îl vadă pe cel alături de care fiica lui petrece câteva seri pe săptămână. Mda, de parcă tu ai crede toate vorbele astea frumoase. De fapt vor să vadă ce fel de băiat eşti, să îţi pună o mie de întrebări şi să te treacă prin zeci de teste pentru a decide dacă meriţi să îşi lase odorul în compania ta.

Vrei să pari cool în faţa ei, ca şi cum prima întâlnire cu părinţii ar fi cel mai uşor lucru din lume. De fapt, eşti destul de încordat, mai ales că eşti convins că nu te pricepi la socializatul cu părinţii la fel de bine ca ea. Nu îţi baţi prea tare capul cu ce să îmbraci, ce te preocupă mai ales e ce o să discuţi cu ei, cum să te comporţi şi mai ales cum să scapi cu viaţă din privirile ucigătoare ale tatălui. Pentru un băiat, prima întâlnire cu părinţii ei nu e deloc simplă.
 

Pe locuri, fiţi gata, start!

 

Ţi-a aruncat propunerea mortală la fel de nevinovat şi dulce ca şi cum te-ar fi invitat să dormi la ea, nu să dai piept cu părinţii. Te asigură elegant că nu ai de ce să te temi, că ai ei sunt de treabă şi nu vor decât să te cunoască. Dar ştii tu mai bine de-atât....

Oricâtă experienţă ai avea cu vizitele la părinţii iubitelor, pentru câteva clipe te simţi la fel de nesigur ca prima dată. Oare cum ar reacţiona dacă i-ai spune că nu vrei să o faci? Probabil s-ar supăra, pe bună dreptate. Poate te-ar părăsi? Nu, mai bine nu te gândeşti la asta. În plus, nu vrei să pari laş în ochii ei, cum altfel ar mai crede că o poţi proteja de oricine şi de orice? Avem un mit de apărat aici.

Înfruntând situaţia cu dârzenia unui cavaler medieval, accepţi. După primele momente de tulburare, decizi că oricum ai destul timp şi nu trebuie să îţi baţi capul cu pregătirile de pe acum. Ţi-ai scos din minte orice referire la momentul cel mare şi ai revenit la viaţa ta simplă şi veselă. Dar cum întâlnirea se apropie cu paşi repezi, ai nevoie de sfaturi. Urgent!

În primul rând, ar trebui să îţi pui la punct o strategie. Mda, planurile şi listele de DOs and DON'Ts sunt chestii ale fetelor, dar dacă prima vizită la ai ei ar fi un joc pe calculator, nu te-ai asigura înainte de toate că ai venit de acasă cu armele potrivite? Tratează întâlnirea ca şi cum ar fi runda finală dintr-un strategy game, de care eroul trebuie să treacă pentru a pune mâna pe potul cel mare.

Chiar dacă hainele sunt ultimul lucru la care îţi stă mintea acum, ştii cât de importante sunt pentru ea. Pentru părinţii ei, cu atât mai mult. Vei fi studiat intens, iar o imagine îngrijită îţi asigură mai mult de jumătate din succes.

Nu spune nimeni să închiriezi un costum de gală, frac şi pantofi de lac pentru a-i da gata părinţii. Să te simţi bine, confortabil şi în siguranţă e întotdeauna de preferat unei apariţii elegante, princiare, dar cu poziţia unui urs morocănos strangulat cu papionul. Dacă stilul tău obişnuit e unul elegant, cu atât mai bine, dar dacă preferi T-shirturile simple, converşii şi jeanşii cu turul lăsat, nu încerca să pari altceva şi doar schimbă puţin registrul. Poţi să îmbraci jeanşii, de preferabil unii clasici, pentru că ştii şi tu ce gândesc mamele, dar asortează-le o cămaşă şi eventual un sacou cool. Consultă-te cu ea, doar ai cel mai bun stilist chiar lângă tine. Aranjează-ţi puţin părul, şi gata, vei fi îndeajuns de drăgălaş pentru ca ai ei să înceapă să te placă.

Nu cred că mai e cazul să îţi spun că piercingurile şi tatuajele de bad boy nu îi vor da pe spate, din contră chiar. Renunţă pentru o seară la cercelul din sprânceană şi încearcă să îţi ascunzi tatuajele, pe cât posibil. Va avea ea grijă să îţi mulţumească mai târziu.

Nu pleca cu mâna goală. Un mic cadou, flori pentru mama, de preferinţă trandafiri albi (nu roşii, ăia sunt pentru iubita ta, nici galbeni, pentru că înseamnă gelozie, iar cei roz sunt pentru sora ta mai mică) şi o sticlă de vin sau whiskey pentru tată îi va convinge că fata lor a şi-a ales un băiat manierat şi politicos. Şi iată, încă o uşă s-a deschis.
  Citeste mai departe

Pagina: 1 | 2

Tags: prima întâlnire cu părinţii ei, părinţi, comportament, relație, prima vizită acasă la ea;

Articole similare

Ce iubiri de vară nu trec pragul toamnei?

Dragoste

Oricine ştie: vara e cel mai potrivit anotimp pentru a te îndrăgosti. Atunci când soarele arde, pasiunea e mai mistuitoare, iar Vezi tot

Descifrează limbajul ascuns al băieţilor

Dragoste

 Toate fetele au resimţit, la un moment dat, imposibilitatea de a aşeza semnul egal între ceea ce prietenul lor spune şi Vezi tot

Un pic altfel- Anti Valentine’s Day

Dragoste

Început de luna februarie...inimioare,  jucării de pluș, căni, bomboane, multe flori. Magazinele sunt pline cu tot felul de articole roșii, la Vezi tot

Unde iti duci iubita de Valentine’s Day?

Dragoste

Alături de alegerea cadoului perfect, cea mai bună locaţie de întâlnire reprezintă una din marile dileme ce chinuie un băiat în Vezi tot

Azi te vreau, mâine nu: cum faci faţă nehotărârii în iubire?

Dragoste

 Azi vă iubiţi nebuneşte şi eşti sigură că nimic nu vă va putea despărţi, pentru ca a doua zi să te Vezi tot

Page Rank