Dragoste

Prima întâlnire cu părinţii ei

Scris de: Andreea Baluteanu | 13.02.2012

Prima întâlnire cu părinţii ei

De ceva timp, te tot bate la cap să îi cunoşti părinţii. Spune că mama abia aşteaptă să îţi gătească prăjitura ei preferată şi că tata vrea să îl vadă pe cel alături de care fiica lui petrece câteva seri pe săptămână. Mda, de parcă tu ai crede toate vorbele astea frumoase. De fapt vor să vadă ce fel de băiat eşti, să îţi pună o mie de întrebări şi să te treacă prin zeci de teste pentru a decide dacă meriţi să îşi lase odorul în compania ta.

Vrei să pari cool în faţa ei, ca şi cum prima întâlnire cu părinţii ar fi cel mai uşor lucru din lume. De fapt, eşti destul de încordat, mai ales că eşti convins că nu te pricepi la socializatul cu părinţii la fel de bine ca ea. Nu îţi baţi prea tare capul cu ce să îmbraci, ce te preocupă mai ales e ce o să discuţi cu ei, cum să te comporţi şi mai ales cum să scapi cu viaţă din privirile ucigătoare ale tatălui. Pentru un băiat, prima întâlnire cu părinţii ei nu e deloc simplă.
 

Pe locuri, fiţi gata, start!

 

Ţi-a aruncat propunerea mortală la fel de nevinovat şi dulce ca şi cum te-ar fi invitat să dormi la ea, nu să dai piept cu părinţii. Te asigură elegant că nu ai de ce să te temi, că ai ei sunt de treabă şi nu vor decât să te cunoască. Dar ştii tu mai bine de-atât....

Oricâtă experienţă ai avea cu vizitele la părinţii iubitelor, pentru câteva clipe te simţi la fel de nesigur ca prima dată. Oare cum ar reacţiona dacă i-ai spune că nu vrei să o faci? Probabil s-ar supăra, pe bună dreptate. Poate te-ar părăsi? Nu, mai bine nu te gândeşti la asta. În plus, nu vrei să pari laş în ochii ei, cum altfel ar mai crede că o poţi proteja de oricine şi de orice? Avem un mit de apărat aici.

Înfruntând situaţia cu dârzenia unui cavaler medieval, accepţi. După primele momente de tulburare, decizi că oricum ai destul timp şi nu trebuie să îţi baţi capul cu pregătirile de pe acum. Ţi-ai scos din minte orice referire la momentul cel mare şi ai revenit la viaţa ta simplă şi veselă. Dar cum întâlnirea se apropie cu paşi repezi, ai nevoie de sfaturi. Urgent!

În primul rând, ar trebui să îţi pui la punct o strategie. Mda, planurile şi listele de DOs and DON'Ts sunt chestii ale fetelor, dar dacă prima vizită la ai ei ar fi un joc pe calculator, nu te-ai asigura înainte de toate că ai venit de acasă cu armele potrivite? Tratează întâlnirea ca şi cum ar fi runda finală dintr-un strategy game, de care eroul trebuie să treacă pentru a pune mâna pe potul cel mare.

Chiar dacă hainele sunt ultimul lucru la care îţi stă mintea acum, ştii cât de importante sunt pentru ea. Pentru părinţii ei, cu atât mai mult. Vei fi studiat intens, iar o imagine îngrijită îţi asigură mai mult de jumătate din succes.

Nu spune nimeni să închiriezi un costum de gală, frac şi pantofi de lac pentru a-i da gata părinţii. Să te simţi bine, confortabil şi în siguranţă e întotdeauna de preferat unei apariţii elegante, princiare, dar cu poziţia unui urs morocănos strangulat cu papionul. Dacă stilul tău obişnuit e unul elegant, cu atât mai bine, dar dacă preferi T-shirturile simple, converşii şi jeanşii cu turul lăsat, nu încerca să pari altceva şi doar schimbă puţin registrul. Poţi să îmbraci jeanşii, de preferabil unii clasici, pentru că ştii şi tu ce gândesc mamele, dar asortează-le o cămaşă şi eventual un sacou cool. Consultă-te cu ea, doar ai cel mai bun stilist chiar lângă tine. Aranjează-ţi puţin părul, şi gata, vei fi îndeajuns de drăgălaş pentru ca ai ei să înceapă să te placă.

Nu cred că mai e cazul să îţi spun că piercingurile şi tatuajele de bad boy nu îi vor da pe spate, din contră chiar. Renunţă pentru o seară la cercelul din sprânceană şi încearcă să îţi ascunzi tatuajele, pe cât posibil. Va avea ea grijă să îţi mulţumească mai târziu.

Nu pleca cu mâna goală. Un mic cadou, flori pentru mama, de preferinţă trandafiri albi (nu roşii, ăia sunt pentru iubita ta, nici galbeni, pentru că înseamnă gelozie, iar cei roz sunt pentru sora ta mai mică) şi o sticlă de vin sau whiskey pentru tată îi va convinge că fata lor a şi-a ales un băiat manierat şi politicos. Şi iată, încă o uşă s-a deschis.
  Citeste mai departe

Pagina: 1 | 2

Tags: prima întâlnire cu părinţii ei, părinţi, comportament, relație, prima vizită acasă la ea;

Articole similare

O atitudinea idealistă îți poate sabota povestea de dragoste?

Dragoste

Realitatea sau mit? Multor adolescente le este dificil să discearnă între realitate și mit atunci când dragostea intră în peisaj. Idealismul Vezi tot

Ce te aştepţi de la iubitul tău şi ce îţi oferă el de fapt?

Dragoste

 De multe ori avem aşteptări de la persoana iubită, care nouă ni se par rezonabile, însă lor li se par de Vezi tot

Suferinta din dragoste

Dragoste

Simti ca te doare atat de tare ca nici nu mai poti sa respiri. Ai da orice sa poti da timpul Vezi tot

Dragostea orbeşte?

Dragoste

Una dintre cele mai mari dileme ale omenirii, căreia au încercat să îi dea de cap psihologi, sociologi, artişti, poeţi şi Vezi tot

Semne că se gândeşte la fosta

Dragoste

Îl iubeşti şi pentru tine e cel mai minunat băiat, dar ai uneori impresia că tu nu ocupi aceeaşi poziţie privilegiată Vezi tot

Page Rank