Dragoste

Reacţia ta în faţa celui dintâi te iubesc

Scris de: Andreea Baluteanu | 28.08.2013

Reacţia ta în faţa celui dintâi te iubesc

 Sunteţi împreună de ceva vreme, iar lucrurile merg din ce în ce mai bine. Te simţi bine alături de el şi uneori, parcă poţi spune cu mâna pe inimă că eşti fericită. 

 
În această etapă incipientă a relaţiei, primul lui „te iubesc” te loveşte. Nu cu dulceaţa celor mai frumoşi fiori, ci cu confuzie, teamă şi multe dileme. Şi acum, eu ce trebuie să fac?, e întrebarea care începe să îţi dea târcoale.
 

Atunci când „te iubesc” nu rimează cu „şi eu”

 
Te-a dus într-un loc romantic, te-a privit alene în ochi şi ţi-a mărturisit sentimentele lui. Sau poate vă aflaţi în mijlocul unui moment fierbinte, iar el a ales să îşi declare pasiunea cu cele mai vechi cuvinte de dragoste. Momentul contează mai puţin, importante sunt sentimentele pe care ţi le trezeşte. Şi dacă tu nu îi poţi răspunde la fel?
 
În primul rând, trebuie să fii conştientă că ceea ce simţi nu e ieşit din comun. Rareori dragostea funcţionează în acelaşi ritm pentru amândoi partenerii, iar poveştile epice, în care prima declaraţie se naşte în acelaşi timp pe buzele amândurora, îşi au pe bună dreptate locul în cărţi şi filme de la Hollywood. Realitatea e mai complexă şi mai greu de uniformizat.
 
Să resimţi confuzie şi teamă în faţa primului „te iubesc” al relaţiei tale e oricum, numai romantic nu. Dar e cât se poate de posibil. La fel de probabil e să începi să îşi diseci sentimentele sau să te întrebi ce e în neregulă cu tine. Imposibilitatea de a rosti la rândul tău cele doua cuvinte nu e însă sinonimă cu lipsa pasiunii. Nu înseamnă că nu îl iubeşti, că dragostea voastră nu are niciun viitor sau că în piept îţi bate o inimă de piatră. Poate el s-a îndrăgostit mai repede sau tu eşti o fire mai cu picioarele pe pământ. Poate ai suferit în trecut, şi preferi să sufli în iaurt decât să te mai arzi cu ciorbă. Orice explicaţie e plauzibilă, pentru că dragostea nu e un concurs în care cel care spune primul te iubesc primeşte coroniţa cu trandafiri a lui Cupidon, iar cel care nu e capabil să ţină pasul e aruncat pe veci în prăpastia celor neiubiţi.
 
E OK să alegi să amâni momentul, dacă nu simţi la fel. Orice reacţie ar avea iubitul tău – e posibil să se simtă puţin dezamăgit, dar nu e deloc în regulă să te preseze – e dreptul tău să îţi exprimi atunci când crezi de cuviinţă sentimentele. Nu te teme, te va înţelege şi va şti să aibă răbdare, pentru că îşi doreşte la fel de mult ca tine o relaţie adevărată, nu o copie în acte după principalele clişee amoroase din telenovele .
 
Cum reacţionezi la primul „te iubesc”? Zâmbeşte, chiar dacă stângaci, şi mulţumeşte-i în felul tău pentru dragostea sa, atunci când nu îi poţi oferi în dar miraculoasele cuvinte. Un sărut din suflet şi cîteva vorbe dulci vor fi de ajuns pentru a-i arăta că ţii la el, dar nu eşti încă pregătită pentru marele pas. 
 
 
Ce să nu faci, dacă nu îi poţi răspunde la fel? Nu spune „şi eu” doar pentru că te temi că îl vei supăra, că va fi dezamăgit sau că te va părăsi. În primul rând, pentru că e foarte posibil să îţi depisteze notele false în voce, iar dezamăgirea de a fi minţit nu se va compara cu potenţiala tristeţe de a nu i se fi răspuns la fel. 
Iar în al doilea rând, chiar dacă eşti o actriţă înnăscută şi treci testul, îţi doreşti să fii nevoită să te arunci într-o cursă a iubirii, atunci când în sufletul tău încă mai sălăsluieşte îndoiala? Să fii forţată să trăieşti o dragoste impusă, doar pentru că ai rostit cuvinte, fără ecou şi fără fond, poate ucide din temelii şi cea mai promiţătoare poveste. Inima nu face niciodată aşa cum îi poruncim.
 

Când dragostea la dragoste trage

 
Desigur, există mereu un al doilea scenariu: îl iubeşti la fel de mult, şi singura grijă care îţi umbreşte fericirea e cum să i-o arăţi mai abitir. Atunci, nu mai ai nevoie de niciun sfat, pentru că, cel mai probabil, ai rostit mult doritul „şi eu”, înainte de a-l fi gândit măcar.
Dacă eşti însă convinsă că îl iubeşti, dar ai avut un moment de cumpănă, şi ai ratat clipa decisivă, nu îţi face griji. Ce îţi rămâne de făcut? Surprinde-l cu o cină romantică, sau cu o ieşire în locul vostru preferat, şi pune-te pe declarat iubire, la rândul tău. Poate un „te iubesc” întârziat nu e la fel de înălţător ca unul imediat, dar, cu siguranţă, e de o mie de ori mai real.
 
Tu cum ai răspuns la primul „te iubesc”?
 

Tags: te iubesc, ce faci când el îţi spune te iubesc, dragoste, relaţie, primul „te iubesc” în relaţie, adolescenta, reactie primul te iubesc

Articole similare

Nu am avut niciodată prieten/prietenă!

Dragoste

 Chiar dacă adolescenţa e perioada relaţiilor extreme, fie scurte şi superficiale, fie hollywoodiene (cresc împreună, se îndrăgostesc şi trăiesc fericiţi până Vezi tot

Primul „te iubesc” – cum, când, unde?

Dragoste

Când este momentul potrivit să-i spun pentru prima oară „te iubesc” şi pe ce ton să-i spun? O să râdă de Vezi tot

Mă iubește! Nu mă iubește!

Dragoste

Nu sunt sigură că și el mă iubește... Uneori ai senzația că tu îl iubești, dar el nu te iubește? Deși tu îl Vezi tot

Părinţii mei nu sunt de acord cu relaţia mea

Dragoste

De când l-ai întâlnit/ai întâlnit-o, pluteşti pe un norişor roz, convins/ă că nimeni şi nimic nu te va putea doborî. Curând Vezi tot

Farmecul lucrurilor mărunte într-o relaţie

Dragoste

 Tuturor ne plac povestile frumoase de dragoste. Şi happy-end-urile din categoria ”şi au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi”. Ne fascinează Vezi tot

Page Rank