Dragoste

Replici perfecte pentru agăţat

Scris de: Andreea Baluteanu | 20.12.2013

Replici perfecte pentru agăţat

 Cu toţii am fost în situaţia de a fi agăţaţi cu o replică cel puţin hilară sau avem la păstrat o poveste funny, despre o tentativă de flirt eşuat, bună de savurat cu fetele la o petrecere în pijamale sau cu gaşca la o sesiune de gaming.

 
Dar în acelaşi timp, nu ne-am fi dorit să posedăm abilitatea magică de a spune ceva amuzant, fermecător sau incredibil de hot, care să atragă fără nicio îndoială atenţia celui/celei care ne-a pus pe jar? Mai folosesc replicile de agăţat la ceva, sau sunt incredibil de demodate şi de pus pe lista „nici în ruptul capului”?
 

Da sau nu replicilor de agăţat

 
Scenariul îţi e, fără îndoială, familiar: abia l-ai văzut/ai văzut-o, şi inima ţi-a luat-o la goană, lovindu-te cu revelaţia de netăgăduit a faptului că ai dat nas în nas cu băiatul/fata visurilor tale. Ce îi poţi spune, pentru a-i atrage atenţia şi a-i dovedi că eşti cea mai cool şi mai incitantă persoană din jurul ei/lui?
 
Vestea rea- sau bună, în funcţie de abilităţile de flirt pe care le posezi-  e că nu există o replică perfectă, pe care să o poţi livra fără probleme, astfel încât cel/cea pe care l-ai remarcat să îţi cadă fulgerător la picioare. 
 
Dimpotrivă, psihologii accentuează tot mai mult importanţa mimicii, a gesticii, a modului în care îţi exprimi sentimentele, ca prim pas pentru un flirt reuşit. Cu alte cuvinte, elementele non verbale capătă un rol primordial, iar cuvintele se resemnează să se transforme într-un instrument adiacent puterii noastre de seducţie. 
 
Pe de altă parte, e greu de crezut că dacă te vei mulţumi să cazi într-o stare de adoraţie continuă, cu chipul transfigurat de admiraţie faţă de tipul/tipa visurilor tale, eliberând necontenit semne de dragoste, viaţa ta sentimentală va fi un succes covârşitor în box-office-ul iubirii. Cuvintele au importanţa lor, iar dacă o replică fumată, deja rostită de mii de îndrăgostiţi, înaintea ta, va primi în schimb un surâs plictisit sau o privire dispreşuitoare, un simplu „bună, numele meu este...” se poate dovedi moneda câştigătoare.
 
Replicile de agăţat, acompaniate totdeauna de o atitudine pe măsură, de un flirt non verbal reuşit, de farmec personal, insistenţă măsurată şi o doză absolut obligatorie de sentiment se pot transforma însă într-o metodă de cucerire, bună de încercat. Mai folosim replici de agăţat, dar numai în anumite circumstanţe, după anumite principii. 
 

Cu replicile de agăţat la control

 
În primul rând, fereşte-te cât de tare poţi de diversele vorbe de duh care circulă pe internet, însoţite de apelative precum „prinţesa mea/zâna mea” şi de aluzii vulgare, pentru că nu îţi vor câştiga interesul celui/celei care merită. Desigur, dacă eşti înarmat/ă cu o bună doză de îndrăzneală şi reuşeşti să evidenţiei clar că replica face parte dintr-un joc bine pus la punct, poţi obţine puncte importante şi cu o replică de agăţat reloaded, dar în principiu, e mai bine să le eviţi.
 
Un alt mare „nu”, atunci când vine vorba de flirt, este insistenţa. Dacă tentativele tale sunt întâmpinate cu reticenţă sau chiar cu rezistenţă, tenacitatea nu va face decât să ucidă din faşă acel „ceva”. 
 
Sugestiile cu potenţial? După ce ai stabilit contactul vizual, şi i-ai captat interesul, sau chiar în absenţa lui, dacă flirtul nu pare să intre pe făgaşul dorit, mergi la el/ea şi sparge gheaţa cu cea mai banală observaţie. Nu e necesar să apelezi la un discurs genial capabil să câştige premiul Nobel pentru inventivitate, pentru că, un simplu „bună, mi-ai atras atenţia şi voiam să te întreb ce faci” va învinge întotdeauna la puncte eternul „esti obosit/ă? pentru că ai alergat toata ziua prin mintea mea”.
 
Dacă sunteţi în aceeaşi gaşcă, şi cineva din anturajul tău îl/o cunoaşte, cere să fii prezentat/ă şi deschide conversaţia cu simple comentarii la adresa vremii, a muzicii de pe fundal, a oamenilor din jur sau a orice ţi se pare că i-a captat interesul. De cele mai multe ori, sinceritatea se dovedeşte cea mai bună tactică de flirt, iar spontaneitatea e mai preţioasă ca orice replică învăţată pe de rost. 
 

Replici de agăţat amuzante

 
Rostite cu atitudinea potrivită, replicile de mai jos pot sparge uneori gheaţa:
 
Am atâtea de spus, dar ochii tăi mă întrerup întruna.
Atât timp cât iubire e răspunsul, poţi repeta întrebarea?
Un urs polar urias! (Ce?) Am spart gheaţa!
Studiez pentru a redacta o nouă carte de telefoane. Mă poţi ajuta oferindu-mi-l pe al tău?
 
Desigur, amestecând o doză bună de creativitate, umor şi un zâmbet deschis şi drăgălaş, orice replică amuzantă se poate transforma într-o replică cu lipici. Cel mai simplu exemplu: o fată povestea cum şi-a cucerit iubirea vieţii ei întrebându-l simplu, undeva pe malul mării, ce îşi doreşte cel mai tare să fie...întrebat!
 
Nici într-o mie de ani?
De pe net adunate, de ferit pe cât posibil:
Crezi în dragoste la prima vedere sau e nevoie să mai trec încă o dată ?
Am invăţat cumva la şcoli diferite împreună?
Esti religios/oasă? Pentru că eşti răspunsul rugăciunilor mele.
Uite-mă că am apărut, acum mai ai 2 dorinţe.
Tatăl tău este terorist, pentru că tu eşti o bombă.
 
Tu ce replici de agăţat foloseşti?
 

Tags: replici de agăţat, replici de agăţat amuzante, cum sa agati, adolescenti, iubire, dragoste

Articole similare

Să vorbesc cu părinţii despre sex?

Dragoste

Fie că ţi-ai început sau nu viaţa sexuală, indiferent dacă ai sau nu un iubit/o iubită, te mai muncesc încă unele Vezi tot

Relaţiile la distanţă - ghidul tău de supravieţuire

Dragoste

Te-ai îndrăgostit până peste cap, alesul sau aleasa pare a fi sufletul tău pereche. Te-ai implicat în relaţie fără să-ţi pese Vezi tot

Relațiile de dragoste pot sfârși in prietenie?

Dragoste

Se întâmplă extrem de rar ca prima relație sa fie si ultima. De cele mai multe ori avem parte de despărțiri, Vezi tot

7 greşeli ce îţi pot distruge relaţia

Dragoste

 Orice relaţie are suişurile şi coborâşurile ei, însă există câteva greşeli capitale care trebuie evitate pentru a-ţi menţine relaţia sănătoasă şi Vezi tot

Prima întâlnire cu părinţii ei

Dragoste

De ceva timp, te tot bate la cap să îi cunoşti părinţii. Spune că mama abia aşteaptă să îţi gătească prăjitura Vezi tot

Page Rank