Dragoste

Singură de Valentine's Day... Singură de Dragobete..

Scris de: Andreea Baluteanu | 21.02.2012

Singură de Valentine's Day... Singură de Dragobete..

Valentine's Day, sau Ziua Sfântului Valentin, împrumutată de la mult mai inventivii americani e „vinovată”, printre altele, de tonele de jucării kitschoase, de preţul maxim pe care îl ating trandafirii roşii şi de inimile gigantice care ameninţă să te strivească cu însemnătatea lor culturală. Totodată, Vday a mai contribuit şi la scoaterea de la naftalină a sărbătorii naţionale a dragostei, Dragobetele, dar ce importanţă are, dacă tu nu ai pe nimeni cu care să te iubeşti şi să te săruţi pasional la o cină romantică la McDonalds?

Să fii singură de Ziua Îndrăgostiţilor e una dintre marile drame ale unei adolescente. La o vârstă la care iubirea e totul, tonele de gri sunt aproape inexistente între extremele roz-negru şi aparenţele, imaginea şi acceptarea în grupul de prieteni sunt mai importante ca niciodată, să pluteşti solitar în marea de îndrăgostiţi cu mâini îngemănate poate fi cel mai crud coşmar. Un adolescent nu priveşte lipsa unei perechi de ziua îndrăgostiţilor cu aceeaşi detaşare ca un om matur. Experienţa te va învăţa însă că lucrurile nu sunt chiar aşa complicate şi că a fi singură atunci când „împreună” e cuvântul de pe buzele tuturor e un pas important pentru a te cunoaşte pe tine, a creşte, a fi mai curajoasă şi mai sigură. Fruntea sus şi hai să dăm piept cu marea de dragoste aşa cum numai o superfată poate să o facă.
 

Love is all around you
 

Dar nu şi în inima ta, şi nici protejându-te delicat de frigul de afară. Te trezeşti înfrigurată şi tot ce îţi doreşti e să te cuibăreşti în pat şi să suferi în tăcere, întrebându-te de ce nimeni nu te vrea şi ce au ele, miile de adolescente îmbujorate şi surâzătoare, şi tu nu ai. Eşti gata să simulezi o răceală, dar mama te cunoaşte mult prea bine, te mângâie duios pe păr şi să îţi atrage atenţia că eşti în întârziere.

Desigur, mama nu ştie cum va decurge ziua ta. Cum vei privi nostalgică buchetul de trandafiri al blondei din prima bancă, la fel de fericită ca Julieta, deşi eşti convinsă că nu a pus în viaţa ei mâna pe Shakespeare. Cum va trebui să îţi faci loc printre zecile de trupuri nedezlipite în îmbrăţişările lor pătimaşe, alunecând printre tonele de ursuleţi, flori şi inimioare roşii care îţi fac ironic cu ochiul. Cum vei da din cap absentă la încercările prietenei de a te scoate la un ceai alături de iubitul ei. Tot timpul dorindu-ţi ca ziua să fie mai rapidă decât un melc la siestă şi să te poţi strecura nedetectată acasă, cu tine şi dispoziţia ta întunecată, dând gata o ciocolată cu mentă şi toate DVD-urile horror din colecţie.

Într-adevăr, Ziua Îndrăgostiţilor a devenit un fel de clişeu kitsch, împănat cu monstruozităţi de pluş, supărătoare şi ignorată de o armată de oameni care se iubesc, dar care aleg să îşi dovedească dragostea mereu, nu doar într-o zi rece din februarie. Şi chiar dacă nu eşti singura fără partener, convenţiile şi presiunea unei societaţi în care valoarea îţi e de multe ori definită de statutul amoros pot fi covârşitoare, mai ales pentru o tânără adolescentă, influenţabilă şi fragilă.

Vestea bună e că, aşa cum orice încercare în viaţă te face mai puternică, şi o zi a îndrăgostiţilor singură te poate face mai sigură pe tine şi mai conştientă de propria valoare, dacă ştii cum să o abordezi. Iar noi suntem aici să te ajutăm să o faci ca la carte.
  Citeste mai departe

Pagina: 1 | 2

Tags: singură de Ziua Îndrăgostiţilor, Valentine\'s Day, iubire/dragoste, sărbătoarea iubirii, Dragobete, sarbătoarea iubirii la români;

Articole similare

Relaţiile la distanţă - ghidul tău de supravieţuire

Dragoste

Te-ai îndrăgostit până peste cap, alesul sau aleasa pare a fi sufletul tău pereche. Te-ai implicat în relaţie fără să-ţi pese Vezi tot

Vara asta am să mă îndragostesc!

Dragoste

 Să fie vară! Asta îți dorești în continuu! Atât de multe dorințe printre care și aceasta: Vreau să mă îndrăgostesc! Sumt Vezi tot

One night stand – pro sau contra?

Dragoste

I se mai spune şi aventură de o noapte şi nu este o experienţă la care se încumetă mulţi adolescenţi. Sexul Vezi tot

Prima întâlnire cu părinţii ei

Dragoste

De ceva timp, te tot bate la cap să îi cunoşti părinţii. Spune că mama abia aşteaptă să îţi gătească prăjitura Vezi tot

Primul „te iubesc” – cum, când, unde?

Dragoste

Când este momentul potrivit să-i spun pentru prima oară „te iubesc” şi pe ce ton să-i spun? O să râdă de Vezi tot

Page Rank