Dragoste

V-aţi despărţit: cum îi spui că îl vrei înapoi?

Scris de: Andreea Baluteanu | 13.05.2014

V-aţi despărţit: cum îi spui că îl vrei înapoi?

 Să îi spui ex-ului tău că îl vrei înapoi poate fi unul dintre cele mai dificile lucruri pe care îl presupune lumea complicată a relaţiilor. Jonglând cu pericolul disperării şi al umilinţei, cu tentaţia răzbunării şi capcanele dorului şi iubirii, să scapi nevătămată şi cu el din nou alături nu e uşor.

 
Fie că el ţi-a dat papucii, sau despărţirea a pornit din iniţiativa ta, îţi arătăm mai jos cele mai sigure moduri de a-l recuceri, fără a te alege cu inima, mândria şi demnitatea făcute ferfeniţă de-a lungul procesului.
 

Şi totuşi, îl mai vrei înapoi?

 
Ştim că prezenţa inoportună a acestei întrebări pare a contrazice însăşi tema articolului, dar o evaluare obiectivă a propriilor sentimente şi a relaţiei care tocmai s-a încheiat e extrem de constructivă şi te poate scuti de lacrimi amare pe viitor.
 
În primul rând e bine să conştientizezi (şi să îţi reaminteşti) de ce v-aţi despărţit. Relaţia voastră devenise monotonă şi simţeai nevoie de o gură de aer proaspăt? Te-a părăsit el, din motive pe care nu le cunoşti, sau tu l-ai prins cu altă fată? Oricare ar fi motivele, este foarte important să stabileşti dacă împrejurările care v-au împins să apăsaţi butonul de pause se pot sau nu repeta. O relaţie ameninţată de monotonie, în care încă mai palpită dragostea, poate fi reparată cu o doză de adrenalină pompată în inimă, dar a cheating guy, din păcate, nu poate fi adus atât de uşor pe calea cea bună.
 
Mai departe, de ce îl vrei înapoi? Ţi-e dor de zâmbetul lui drăgălaş sau de privirile pline de invidie ale rivalelor, pe când băteaţi mândri culoarele şcolii? Nu poţi adormi fără un „noapte bună” de la el sau somnul nu vine de teama singurătăţii? Dacă dorinţa de a-l recuceri după despărţire e alimentată de motive care ţin de el sau de tine, atunci e OK să îi dai curs. Dacă porneşte însă de la raţiuni legate de contextul social, de grupul de prieteni sau de oricare alte circumstanţe externe vouă, atunci îţi recomandăm să reevaluezi situaţia.
 

Cine face primul pas?

 
Tu, pentru că tu îl vrei înapoi şi arzi de dorul său, ar fi primul răspuns. E însă cel corect?
 
E adevărat, dorinţa şi disperarea fac casă bună atunci când tocmai ai fost părăsită de tipul cu care te aflai într-o relaţie. Ceea ce te poate împinge să îl bombardezi cu telefoane, să arunci mesaje fierbinţi pe Facebook şi să inunzi Twitterul de postări lacrimogene de tipul „Te vreau înapoi”. Dar adevărul e că cea mai bună reacţie atunci când ţi-a dat papucii este tăcerea. Aşa cum lacrimile şi rugăminţile disperate îl pot face să fugă de tine mai ceva ca în Need for Speed, absenţa oricărei reacţii disperate îl va face să se întrebe oare ce a pierdut. 
 
Dimpotrivă, dacă tu ai făcut pasul spre despărţire, convinsă că nu îl mai iubesti, dar dragostea a prins ca prin minune aripi în lipsa sa, atunci e clar ca lumina zilei ca trebuie să faci primul pas. Ai grijă însă, măsura e şi aici binevenită. Alege unul dintre mijloacele de comunicare care vă este cel mai la îndemână şi dă-i de ştire că regreţi pasul făcut şi că ţi-e dor de el şi propune-i să vă întâlniţi într-unul dintre locurile voastre preferate. Dacă i-ai greşit cu ceva, cere-ţi scuze cu delicateţe si sinceritate. Nu te apuca însă să îi declari iubirea ta arzătoare şi să îi promiţi că vei fi a lui până la adânci bătrâneţi. Va mirosi a disperare de la o poştă.
  Citeste mai departe

Pagina: 1 | 2

Tags: cum îi spui că îl vrei înapoi, relaţie, cum să îl recucereşti după despărţire, dragoste, iubire, adolescenti, iubirea la adolescenti, suferinta in dragoste

Articole similare

Despre relaţii în adolescenţă sau nevoia de celălalt

Dragoste

Este destul de bine ştiut că în perioada adolescenţei intensitatea şi importanţa prieteniilor  cât şi perioadele petrecute cu prietenii sunt probabil Vezi tot

Să vorbesc cu părinţii despre sex?

Dragoste

Fie că ţi-ai început sau nu viaţa sexuală, indiferent dacă ai sau nu un iubit/o iubită, te mai muncesc încă unele Vezi tot

Ce îi place unui băiat la o fată?

Dragoste

Fără îndoială, două dintre întrebările care pe noi, fetele, ne preocupă cel mai tare. Ce anume l-ar putea atrage pe băiatul Vezi tot

Cât de importante sunt pasiunile comune într-o relaţie

Dragoste

Să meargă cu tine la orele de dans, fără a părea aterizat de pe o altă planetă. Să îl însoţeşti la Vezi tot

Ce te aştepţi de la iubitul tău şi ce îţi oferă el de fapt?

Dragoste

 De multe ori avem aşteptări de la persoana iubită, care nouă ni se par rezonabile, însă lor li se par de Vezi tot

Page Rank