Dragoste

V-aţi despărţit: cum îi spui că îl vrei înapoi?

Scris de: Andreea Baluteanu | 13.05.2014

V-aţi despărţit: cum îi spui că îl vrei înapoi?

 Să îi spui ex-ului tău că îl vrei înapoi poate fi unul dintre cele mai dificile lucruri pe care îl presupune lumea complicată a relaţiilor. Jonglând cu pericolul disperării şi al umilinţei, cu tentaţia răzbunării şi capcanele dorului şi iubirii, să scapi nevătămată şi cu el din nou alături nu e uşor.

 
Fie că el ţi-a dat papucii, sau despărţirea a pornit din iniţiativa ta, îţi arătăm mai jos cele mai sigure moduri de a-l recuceri, fără a te alege cu inima, mândria şi demnitatea făcute ferfeniţă de-a lungul procesului.
 

Şi totuşi, îl mai vrei înapoi?

 
Ştim că prezenţa inoportună a acestei întrebări pare a contrazice însăşi tema articolului, dar o evaluare obiectivă a propriilor sentimente şi a relaţiei care tocmai s-a încheiat e extrem de constructivă şi te poate scuti de lacrimi amare pe viitor.
 
În primul rând e bine să conştientizezi (şi să îţi reaminteşti) de ce v-aţi despărţit. Relaţia voastră devenise monotonă şi simţeai nevoie de o gură de aer proaspăt? Te-a părăsit el, din motive pe care nu le cunoşti, sau tu l-ai prins cu altă fată? Oricare ar fi motivele, este foarte important să stabileşti dacă împrejurările care v-au împins să apăsaţi butonul de pause se pot sau nu repeta. O relaţie ameninţată de monotonie, în care încă mai palpită dragostea, poate fi reparată cu o doză de adrenalină pompată în inimă, dar a cheating guy, din păcate, nu poate fi adus atât de uşor pe calea cea bună.
 
Mai departe, de ce îl vrei înapoi? Ţi-e dor de zâmbetul lui drăgălaş sau de privirile pline de invidie ale rivalelor, pe când băteaţi mândri culoarele şcolii? Nu poţi adormi fără un „noapte bună” de la el sau somnul nu vine de teama singurătăţii? Dacă dorinţa de a-l recuceri după despărţire e alimentată de motive care ţin de el sau de tine, atunci e OK să îi dai curs. Dacă porneşte însă de la raţiuni legate de contextul social, de grupul de prieteni sau de oricare alte circumstanţe externe vouă, atunci îţi recomandăm să reevaluezi situaţia.
 

Cine face primul pas?

 
Tu, pentru că tu îl vrei înapoi şi arzi de dorul său, ar fi primul răspuns. E însă cel corect?
 
E adevărat, dorinţa şi disperarea fac casă bună atunci când tocmai ai fost părăsită de tipul cu care te aflai într-o relaţie. Ceea ce te poate împinge să îl bombardezi cu telefoane, să arunci mesaje fierbinţi pe Facebook şi să inunzi Twitterul de postări lacrimogene de tipul „Te vreau înapoi”. Dar adevărul e că cea mai bună reacţie atunci când ţi-a dat papucii este tăcerea. Aşa cum lacrimile şi rugăminţile disperate îl pot face să fugă de tine mai ceva ca în Need for Speed, absenţa oricărei reacţii disperate îl va face să se întrebe oare ce a pierdut. 
 
Dimpotrivă, dacă tu ai făcut pasul spre despărţire, convinsă că nu îl mai iubesti, dar dragostea a prins ca prin minune aripi în lipsa sa, atunci e clar ca lumina zilei ca trebuie să faci primul pas. Ai grijă însă, măsura e şi aici binevenită. Alege unul dintre mijloacele de comunicare care vă este cel mai la îndemână şi dă-i de ştire că regreţi pasul făcut şi că ţi-e dor de el şi propune-i să vă întâlniţi într-unul dintre locurile voastre preferate. Dacă i-ai greşit cu ceva, cere-ţi scuze cu delicateţe si sinceritate. Nu te apuca însă să îi declari iubirea ta arzătoare şi să îi promiţi că vei fi a lui până la adânci bătrâneţi. Va mirosi a disperare de la o poştă.
  Citeste mai departe

Pagina: 1 | 2

Tags: cum îi spui că îl vrei înapoi, relaţie, cum să îl recucereşti după despărţire, dragoste, iubire, adolescenti, iubirea la adolescenti, suferinta in dragoste

Articole similare

Metode de agăţat băieţii

Dragoste

 L-ai observat acum ceva timp, dar el nu are ochi pentru tine. Ieşi în oraş şi ai chef să te distrezi Vezi tot

Valentine’s day – iubire şi un strop de inspiraţie pentru cadouri

Dragoste

Valentine’s Day se apropie cu paşi repezi, aşa că trebuie să vă pregătiţi din timp ca să nu vă prindă fără Vezi tot

La ce varsta este potrivit sa fac sex?

Dragoste

Unii dintre prietenii tai au facut-o deja. Altii doar se lauda. Cativa sunt, ca si tine, in asteptarea marelui moment. Dar Vezi tot

Farmecul lucrurilor mărunte într-o relaţie

Dragoste

 Tuturor ne plac povestile frumoase de dragoste. Şi happy-end-urile din categoria ”şi au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi”. Ne fascinează Vezi tot

Tocmai te-ai despărțit de iubit/ă? Dă muzica mai tare!

Dragoste

Dacă tocmai te-ai despărțit de persoana iubită, cu siguranță nu ești într-o perioadă prea optimistă. Încearcă să iei lucrurile așa cum Vezi tot

Page Rank