Dragoste

Virginitatea a devenit o povară?

Scris de: Ghinea Viorica | 05.06.2012

Virginitatea a devenit o povară?

Pierderea virginităţii trebuie să fie o decizie personală, dar când observi în jurul tău că majoritatea şi-au început viaţa sexuală, cel puţin aşa susţin ei, parcă nu mai ai puterea să-ţi păstrezi opiniile. Uneori ai impresia că toată lumea din şcoală are acelaşi subiect de discuţii: sex. Şi încet, încet simţi că nu-ţi mai găseşti locul printre cei din gaşca ta. Te gândeşti că presiunea este prea mare şi că în cele din urmă vei face pasul acesta cu oricine, doar ca să scapi de... ştampila pe care ţi-o pun ceilalţi.
 

Conformismul şi virginitatea
 

Conformismul este unul dintre motivele principale care îi face pe adolescenţi să grăbească începerea vieţii sexuale, chiar dacă nu sunt pregătiţi pentru acest pas. Dorinţa de a fi ca ceilalţi devine mai importantă decât restul sentimentelor. Atunci când simţi că nu te mai integrezi într-un grup ai impresia că amicii sau colegii tăi ajung chiar să te desconsidere doar pentru că nu ai experienţă sexuală. Nu trebuie să te laşi influenţat/ă  de cei din jurul tău pentru simplul fapt că este vorba de viaţa ta, iar corpul tău este implicat direct în această decizie. Ştiu că nu-ţi place să te simţi lăsat/ă pe afară atunci când încep discuţiile incitante despre ultimele cunoştinţe în materie ale prietenilor. Încearcă să alungi aceste gânduri de inferioritate şi bucură-te că poţi afla din timp anumite informaţii, că poţi învăţa din greşelile celorlalţi. Amuză-te împreună cu amicii de gafele pe care le fac şi nu te gândi că trebuie să ţii pasul cu colega ta de bancă. Fiecare lucru din viaţa noastră se întâmplă la timpul lui.

 

Scurt ghid de informare: ce trebuie să ştiu înainte de prima experienţă?
 

Înainte să îţi începi viaţa sexuală trebuie să te gândeşti dacă chiar îţi doreşti să se întâmple acest act, dacă eşti pregătit/ă  şi înainte de toate trebuie să te informezi foarte bine. Gândeşte-te la protecţia ta înainte să faci pasul cel mare. Nu uita că prezervativul te apără de boli cu transmitere sexuală (BTS) şi te scapă de grija unei sarcini nedorite, aşa că nu lăsa pe altcineva să te contrazică.

Este frumos să îţi începi viaţa sexuală cu persoana iubită, aşa că dacă eşti singur/ă  te sfătuiesc să mai aştepţi până va apărea cineva special în viaţa ta. Nu merită să-ţi pierzi virginitatea într-o simplă aventură, decât dacă eşti pregătit/ă  emoţional să nu te implici sau să nu aştepţi mai mult de la acea persoană.

Nu-ţi face griji dacă prima experienţă nu va ieşi chiar aşa cum ţi-ai imaginat, pe parcurs lucrurile vor decurge mai bine. Important este să faceţi un preludiu cât mai frumos, atmosfera din jur să fie familiară şi intimă, iar partenerul să fie o persoană de care eşti atras/ă şi cu care te simţi în siguranţă.

Nu folosi ca material creativ filmele porno pentru început, alege poziţii simple, precum cea a misionarului, de preferat cu o pernuţă sub fese, valabil pentru fete.

În concluzie, virginitatea nu trebuie să fie o povară pentru tine, ci o etapă normală din viaţa ta de adolescent pe care o vei încheia la momentul potrivit.

 

Tags: PIERDEREA VIRGINITĂŢII, VIAŢĂ SEXUALĂ ADOLESCENŢI, CONFORMISM, EXPERIENŢĂ SEXUALĂ, VIRGINITATE;

Articole similare

Atracția pentru o altă persoană - dovada de infidelitate?

Dragoste

Ești deja implicat într-o relație, ți-ai ales partenerul după o serie de criterii precum inteligență, frumusețe, onestitate, sinceritate, simțul umorului, iar Vezi tot

Mituri despre contraceptie

Dragoste

Cat de bine esti informat despre contraceptie? Desi majoritatea adolescentilor au impresia ca stiu destule despre acest subiect, multi cunosc doar Vezi tot

Farmecul lucrurilor mărunte într-o relaţie

Dragoste

 Tuturor ne plac povestile frumoase de dragoste. Şi happy-end-urile din categoria ”şi au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi”. Ne fascinează Vezi tot

Arta sarutului – de la incepatori la avansati

Dragoste

Sarutul reprezinta primul moment in care corpurile voastre incep sa se cunoasca, este un moment intim, senzual si intens. Un val Vezi tot

Mă iubește! Nu mă iubește!

Dragoste

Nu sunt sigură că și el mă iubește... Uneori ai senzația că tu îl iubești, dar el nu te iubește? Deși tu îl Vezi tot

Page Rank