Scoala

Înapoi la şcoală!

Scris de: Alina Boagiu | 17.09.2012

Înapoi la şcoală!

 Ştiţi vorba aceea: somnul este mult mai dulce dimineaţa, fix când trebuie să te trezeşti? Cam aşa stă treaba şi cu vacanţa. Când în sfârşit nu mai este atât de cald şi te poţi bucura de ieşitul afară şi te poţi relaxa mai bine, se termină şi vacanţa, iar un nou an şcolar începe.

 
Noi cărţi şi noi pagini de wikipedia aşteaptă să fie citite. Noi caiete aşteaptă să fie umplute şi noi pixuri să fie golite. Şi bineînţeles noi haine aşteaptă să fie purtate. Totul nou pentru un an nou. Toate bune şi frumoase, însă cu siguranţă mulţi dintre voi vreţi să schimbaţi ceva anul acesta, dar nu ştiţi ce să faceţi, cum să faceţi. Spun asta, pentru că şi eu începeam fiecare nou an cu gânduri mari şi multe. Uitaţi câteva idei care poate vă vor fi de folos şi vă vor ajuta să vă mobilizați pentru nou an şcolar.
 

Cum să ne mobilizăm pentru un nou an şcolar?

 
Primul pas este prezenţa, iar următorul este atenţia. Un nou an este ca o foaie de hârtie albă pe care poţi desena, scrie ce vrei tu şi cum vrei tu. Este o şansă să te depăşeşti pe tine însuşi.
 
Nu ai avut note aşa de bune anul trecut sau ai fost puţin cam leneş şi nu ai acordat prea multă importanţă învăţatului şi la sfârşitul anului când ai văzut media generală ţi-a părut rău pentru că ştiai că puteai mult mai mult de atât? Anul acesta ai oportunitatea să remediezi acest lucru.
 
O materie ţi-a cam dat de furcă anul trecut? Acordă-i mai multă atenţie anul acesta, lucrează în plus şi o să vezi că o să îi dai de cap. Ştiu că lucratul în plus nu prea sună bine şi sigur vă vor veni în cap replici de genul: “De ce să lucrez eu în plus? Când mă mai relaxez? De ce să depun mai mult efort pentru ceva ce nici nu îmi place? Dacă îmi plăcea, nu înţelegeam de la început? Eu nu o să mai am timp deloc!”, dar amintiţi-vă proverbul acela CE NU TE OMOARĂ, TE FACE MAI PUTERNIC. Nu ştiţi cum poate acea materia o veţi transforma în carieră în viitor.
 
Un profesor ţi-a pus deja o etichetă, iar ţie nu îţi place şi consideri că te-a nedreptăţit pentru că tu nu eşti aşa sau poate ţi-a pus o etichetă care în prezent nu mai este valabilă? Anul acesta ai ocazia să îi schimbi părerea, să îi dovedeşti că ai mai crescut şi ai mai adăugat o picătură, două în sticluţa cu maturitate şi că poţi să fii şi serios/serioasă.
 
Consideri că nu te-ai purtat prea frumos un coleg/o colegă şi vrei să schimbi asta? Fă-o anul acesta. Începe prin a-ţi cere scuze, iar de acolo pe mai departe ţine şi de el/ea. Poate veţi deveni prieteni.
 
Vrei puncte în plus şi experienţe benefice pentru viitorul tău ca viitor profesionist? Participă la activităţile extracurriculare organizate pentru elevi - simpozioane, concursuri sau diferite proiecte pe diferite teme. Implică-te! Vei avea de câştigat! Nu este suficient să toceşti materia şi atât. Participând la aceste evenimente pe lângă cunoştinţe şi experienţă capeţi şi o serie de îndeletniciri sociale. Totul este în interesul tău.
 
Orice anul trecut nu ai făcut cum trebuie, sau nu ţi-ai dat toată silinţa, dacă vrei şi numai dacă vrei, ai acum ocazia să schimbi acest lucru. Cheia voinţei doar tu o ai. Foloseşte-o!
 

Tags: şcoală, nou an şcolar, note, lucrul în plus, carieră, activităţi extracurriculare, voinţă

Articole similare

Scrisoare catre adolescent. Ai invatat sa inveti? Gaseste-ti stilul de invatare!

Scoala

Draga adolescentule, Stiu ca tocmai ai trecut printr-o perioada stresanta de testari si m-am gandit sa-ti vorbesc astazi despre modul in care Vezi tot

Universitatea Alternativă caută tineri care fac lucruri să se întâmple

Scoala

Universitatea Alternativă CROS a început înscrierile pentru următorul an universitar (2014-2015) și caută viitori studenți: tineri care fie părăsesc băncile liceului, Vezi tot

7 probleme cu care te vei confrunta la scoala

Scoala

S-a terminat vacanta. Gata cu trezitul tarziu si cu jocurile pe calculator pana la 3 dimineata! Scoala asta poate fi si Vezi tot

Pune-ţi la punct garderoba de şcoală

Scoala

 Septembrie a păşit tacticos în vieţile noastre, întovărăşit de dimineţi răcoroase mirosind a ploaie, de seri umede cu aromă de ceai Vezi tot

Catalogul online castiga teren – parintii pot vedea oricand notele si absentele

Scoala

NoteInCatalog este varianta electronica a catalogului scolar, aplicatie care este utilizata deja de peste 270 de institutii de invatamant preuniversitar si Vezi tot

Page Rank