Scoala

Liceul nu este ce am sperat sa fie!

Scris de: Alina Boagiu | 07.12.2012

 Liceul nu este ce am sperat sa fie!

Încă de la începutul clasei a 8-a începi să te simţi nostalgic pentru că ştii că este ultimul an în care vei fi în aceeaşi clasă cu colegii şi prietenii tăi pe care îi cunoşti atât de bine şi cu care chiar dacă uneori nu te înţelegi, îi preferi tot pe ei. Sunt colegii tăi pe care îi cunoşti din perioada în care încă nu ajungeai la tablă şi trebuia să te urci pe scăriţă, perioada din care nici nu te vedeai bine din bancă, perioada în care împreună aţi făcut o mulţime de lucruri pentru prima oară. Şi te simţi nostalgic pentru că ştii că anul viitor vei face ceva pentru prima oară, însă nu va fi alături de ei. Şi deşi te simţi nostalgic, începi să visezi cum va fi la liceu, pentru că totuşi ai văzut şi tu filme şi ai mai auzit şi de la cunoştinţele tale mai mari că liceul este cea mai frumoasă perioadă. Şi căzând în visare îţi formezi un ideal de liceu şi din nostalgie ajungi la nerăbdare să ajungi mai repede acolo.

Pentru majoritatea idealul pe care şi-l formează se întâmplă să îl şi găsească, însă mereu există şi persoane care vor fi dezamăgite pentru că liceul nu este ce au sperat să fie.
 

Cum de am rămas în colţişorul meu? Vreau să mă integrez!•    În şcoala generală ai avut un colectiv prietenos şi de care te simţi ataşat∕ă şi nu le poţi spune încă la revedere. Până nu te rupi de ceva nu te poţi bucura de altceva.

•    Eşti o persoană mai timidă decât toţi actualii tăi colegi şi îi vezi cum au reuşit încă din prima zi să formeze legături şi deşi vrei şi tu acelaşi lucru, rămâi în colţişorul tău şi cu cât trece timpul îţi este şi mai greu să îl părăseşti.

•    Unul din colegi este mai glumeţ şi observi cum uneori întrece limita cu diferiţi colegi şi îţi este teamă că dacă ieşi din colţişorul tău va face şi cu tine acelaşi lucru şi tu nu eşti ca restul. Tu nu eşti obişnuit∕ă să răspunzi înapoi şi preferi să rămâi unde eşti numai pentru a evita o viitoare blocare a ta în faţa ˵colegului buclucaş˶.

•    Tu ştii ceea ce vrei să faci cu viitorul tău. Eşti o persoană hotărâtă şi determinată şi observi cum restul colegilor nu sunt la fel ca tine. Ei nu ştiu exact ceea ce vor, ba chiar unii nu vor nimic, decât să se distreze şi nu reuşeşti să îi vezi ca pe nişte potenţiali prieteni ci doar ca pe o distragere şi din nou rămâi în colţişorul tău, deşi uneori ţi-ar plăcea să ieşi de acolo. Dacă vei face asta, simţi că nu o să te poţi întoarce şi lucrul acesta te sperie.

Acestea sunt decât câteva din motivele pentru care eşti blocat în colţişorul tău. Trebuie să îţi dai seama de ce vrei să rămâi acolo ca să poţi ieşi. Liceul este perioada în care toţi ne înfruntăm diferite temeri. Unii arată asta, unii nu. Să nu crezi că eşti singurul∕a care are de înfruntat ceva. Încearcă! Merită riscul, dacă este pentru ceva ce îţi doreşti!

 

Mie îmi place colţişorul meu!
 

Întotdeauna există şi reversul medaliei. Dacă unii sunt trişti că au rămas în colţişor, unii poate sunt fericiţi şi au rămas acolo prin propria lor voinţă. Dacă ţie îţi place acolo nu este nicio problemă. La urma urmei, este doar o perioadă din viaţa ta. Nu întreaga ta viaţă. Atât timp cât tu vrei asta şi eşti mulţumit de alegerea ta restul nu mai contează.

 

Tags: Liceu, şcoală generală, colegi, preieteni, teamă, alegeri, dezamagiri, integrare, adolescenta

Articole similare

Distrează-te învățând o limbă străină

Scoala

Învățarea unei limbi străine nu este probabil pe lista ta de activități interesante. Pot chiar să îți dau dreptate, gândindu-mă la Vezi tot

Liceul - Cei mai frumosi ani!

Scoala

 Liceul este o perioadă de care toți trebuie să ne aducem aminte cu plăcere. Se spune că în liceu sunt cei Vezi tot

Cum scapi de stresul provocat de școală?

Scoala

Stresul este o problemă care afectează tot mai multe persoane, indiferent de vârstă sau sex, iar problema cea mai gravă este Vezi tot

CROS CAMP 2012 - Teren de joaca pentru educatia alternativa

Scoala

Luni, 30 iulie 2012, CROS (Centrul de Resurse pentru Organizatii Studentesti) da startul scolii de vara ,,CROS Camp 2012”. Cea de-a Vezi tot

Ce cărţi mai citesc adolescenţii?

Scoala

Cărţile au în ele ceva magic, iar plăcerea de a citi e ridicată la rang de mare bucurie existenţială de către Vezi tot

Page Rank