Scoala

Catalogul online castiga teren – parintii pot vedea oricand notele si absentele

Scris de: Irina Burdusel | 01.11.2011

Catalogul online castiga teren – parintii pot vedea oricand notele si absentele

NoteInCatalog este varianta electronica a catalogului scolar, aplicatie care este utilizata deja de peste 270 de institutii de invatamant preuniversitar si pare sa fie adoptata cu rapiditate de tot mai multi profesori din intreaga tara. O firma de software din Brasov a pus la puct acest sistem, menit sa vina in ajutorul invatamantului romanesc, simplificand accesul parintilor la situatia scolara a elevilor, prin consultarea catalogului pe internet.

 
Se pare ca profesorii au primit foarte bine aceasta initiativa, pentru ca in anul 2010 – 2011 au fost introduse in catalogul online 1.300.000 de note si aproape 200.000 de absente, care au putut fi consultate foarte usor de catre parinti, fara sa mai fie nevoie sa vina la scoala sau sa vorbeasca la telefon cu dirigintele. Parintele poate deschide de oriunde, pe baza unui nume de utilizator si a unei parole, contul propriului copil, avand acces imediat la situatia scolara a acestuia.
 
Site-ul cuprinde toate judetele din Romania, cu toate instutiile de invatamant inscrise, organizate foarte bine, pentru a fi usor de accesat.
 

Pentru unii muma, pentru altii ciuma

 
Nu doar parintii se bucura de beneficiile noului soft, ci si profesorii. Catalogul electronic este un instrument util si pentru acestia, pentru ca le pune la dispozitie un mecanism automatizat de a calcula mediile sau de a genera grafice referitoare la performanta elevilor.
 
Nu stim insa cat de incantati sunt elevii de aceasta „modernizare” a sistemului de comunicare a notelor catre parinti, caci „pierdutul carnetului” nu ii va mai ajuta prea mult sa le ascunda parintilor ce note au mai luat. NoteInCatalog va creste, vrand, nevrand, gradul de transparenta a activitatii scolare, iar copiii vor fi nevoiti sa aiba o atitudine mai deschisa in fata parintilor. 
 
Asta este un lucru bun, pentru ca vor scapa de stresul de a tine secrete nota la teza sau absentele „intamplatoare” de la toate orele de chimie. In plus, nimanui nu ii face placere sa isi vada parintii in fiecare zi la scoala, asa ca e mai bine sa se uite in catalog de acasa, decat sa apara sa stea de vorba cu dirigintele, in vazul tuturor colegilor, care normal ca vor face glume pe tema asta. Si cam astea ar fi partile bune... ca noua ne place sa fim optimisti si sa vedem partea plina a paharului. Cat despre cealalta, nu ne ramane decat sa va uram bafta la note, ca nu prea mai aveti cum sa le ascundeti!
 

Tags: scoala, note, catalog online, profesori.

Articole similare

Carte Scolara

Scoala

Biblioteca de matematică – o colecţie care lipseşte de mulţi ani din piaţa editorială românească şi care îşi propune să facă Vezi tot

De la gimnaziu la liceu – trecerea unui prag

Scoala

Sa fie cel mai mare din scoala lui a fost pentru copil, o adevarata realizare, o pozitie pe care a asteptat-o Vezi tot

Probleme cu temele?

Scoala

Poti sa nu le faci o data, poti sa nu le faci de doua ori, chiar si de trei, dar nu Vezi tot

2012- Anul Ion Luca Caragiale

Scoala

“Dupa lupte seculare care au durat aproape 30 de ani!”, „Familie mare, renumeratie mica dupa buget.”, “Sa se revizuiasca, dar sa Vezi tot

Chiulul - problemă sau distracţie ?

Scoala

 Una dintre cele mai vechi pasiuni şcolare, chiulul, se manifestă din ce în ce mai frecvent atât în şcoli cât şi Vezi tot

Page Rank