Scoala

Corigenţa e doar o corigenţă! Nu te lăsa infrânt!

Scris de: Alina Boagiu | 05.09.2012

Corigenţa e doar o corigenţă! Nu te lăsa infrânt!

 “Decât să repet anul, mai bine nu mai merg deloc!”

 
Am auzit cum unii elevi cu puţin înaintea perioadei de corigenţe spuneau că nu vor să mai continue şcoala, dacă nu vor reuşi să obţină o notă de trecere. O astfel de gândire pesimistă este total nesănătoasă. Nu trebuie să renunţi atât de uşor la educaţia ta. Nu totul în viaţă este uşor. Pentru unii este mai greu când sunt mici, pentru alţii când sunt mai mari, dar asta nu înseamnă că trebuie să renunţăm. Luptăm până reuşim. Din fiecare experienţă pe care o trăim avem de învăţat ceva, iar în cazul de faţă învăţăm cum să nu ne dăm bătuţi şi cum să o luăm de la capăt.
 
Poate unii din cei care au dat corigenţa nu au trecut şi vor fi nevoiţi să repete anul. Nu este un capăt de ţară. Ştiu că este greu. Poate că lumea te judecă sau poate decât tu ai impresia că lumea te judecă, oricum nu contează. Doar tu contezi, iar dacă tu vrei ca acum să reuşeşti, vei reuşi. Dacă tu vrei să ai note mai bune, le vei avea. Orice poţi face atât timp cât TU vrei asta.
Voinţa şi muncă sunt elementele de bază spre drumul către succes. Atât timp cât deţi aceste două lucruri şi nu renunţi la ele vei reuşi să faci tot ce îţi propui.
 

Cum să o iei de la capăt?

 
Eliberează-ți mintea de gânduri negative, cum că toţi râd de tine acum, ce o să spună foştii colegi, ce o să spună noii colegi sau oricine altcineva şi concentrează-te pe materia ta.
 
Fă-ţi un plan pe zile şi respectă-l. În acest an nu mai te ocupa de nimic altceva. Totul stă doar în propria ta voinţă şi cât de tare vrei să reuşeşti.
 
Gândeşte-te la această nereuşită ca la o lecţie de viaţă şi profită de faptul că mai ai o şansă să îndrepţi lucrurile. Ai două opţiuni, te poţi da bătut şi pentru restul vieţii tale să te priveşti ca pe un laş sau te poţi mobiliza şi poţi transforma această nereuşită în ceva benefic care să te întărească.
 
Puteai să te concentrezi mai mult pe parcursul anului ce a trecut sau măcar pe materia care ai avut-o pentru corigenţă, dar nu mai poţi da timpul înapoi. Şi nu încerca nici să dai vina pe profesori pentru că principalul responsabil de ceea ce ţi se întâmplă eşti doar tu şi tot tu eşti cel/cea care va reuşi acum să o ia de la capăt.
 

Decât să nu mergi deloc, mai bine repeţi anul!

 
Revin şi spun că educaţia este foarte importantă. Ea te ajută să te dezvolţi frumos şi în plus îţi deschide numeroase uşi. Tu trebuie decât să alegi pe care vrei să intri aşa că decât să nu mergi deloc, mai bine repeţi anul, nu invers!
 
Mulţi care au renunţat la şcoală acum regretă acea decizie. Este adevărat că te poţi întoarce oricând să îţi termini studiile, însă regretul timpului pierdut rămâne acolo pentru totdeauna.
 
Înainte să iei o decizie atât de importantă, gândeşte-te nu numai o dată sau de două ori, gândește-te de nenumărate ori, până gândul pesimist dispare şi eşti pregătit să nu renunţi.
 

Tags: corigenţă, voinţă şi muncă, educaţia, Cum să o iei de la capăt?, repetentie, dezamagire, abandon scolar;

Articole similare

Facultatea - între mit şi realitate

Scoala

Clasa a 12-a. Euforie, emoţie, teamă, nostalgie, Bac şi întrebarea "La ce facultate vrei să dai?".  Nici nu ţi-ai terminat de Vezi tot

Catalogul online castiga teren – parintii pot vedea oricand notele si absentele

Scoala

NoteInCatalog este varianta electronica a catalogului scolar, aplicatie care este utilizata deja de peste 270 de institutii de invatamant preuniversitar si Vezi tot

Colegii de azi – prietenii de mâine

Scoala

Una dintre cele mai mari satisfacții și bucurii pe care fiecare om o are  în viață pornește de la modul cum Vezi tot

7 probleme cu care te vei confrunta la scoala

Scoala

S-a terminat vacanta. Gata cu trezitul tarziu si cu jocurile pe calculator pana la 3 dimineata! Scoala asta poate fi si Vezi tot

E timpul pentru o școală nouă

Scoala

O astfel de schimbare, precum mutarea la altă școală sau alt liceu, are loc din diferite motive precum: schimbarea locuinței, mutarea Vezi tot

Page Rank