Scoala

Cum facem o prezentare de nota 10?

Scris de: Alina Boagiu | 01.11.2012

Cum facem o prezentare de nota 10?

 Tot mai des la școală vi se arată prezentări în Power Point ca și materiale didactice, însă tot odată vi se și cer prezentări ca teme.

 
Este adevărat că se învață la ora de TIC despre Power Point, însă abia la liceu și chiar și așa tot există mulți elevi care nu știu elementele de bază a unei prezentări. Mulți ba folosesc de toate pe sistemul „să fie acolo...”, ori folosesc scris negru pe font alb și gata. Niciuna din variante nu vă asigură atenția privitorilor și nici o notă bună. De aceea vă voi prezenta câteva trucuri despre prezentările în Power Point.
 

Mici trucuri ale unei prezentări reușite

 
Este foarte interesant să folosim imagini diferite pe background, însă uneori din dorinţa de a face ceva inedit facem exact opusul, slide-ul devenind inestetic. Dacă nu găsiţi o poză sugestiva textului din slide mai bine puneți un fond alb sau negru și folosiți un font special pe text.
 
Dacă folosiți ca background o imagine, nu mai puneți imagini și în slide. Veți încărca prea mult și va arăta inestetic.
 
Mare grijă la alegerea culorii textului atunci când aveți că background o imagine. Este foarte frumos să aveți imagini ca și background, însă există posibilitatea să nu găsiți o culoare potrivită a textului riscând ca slide-ul să devină deranjant ochiului. Puteți folosi casete speciale pentru text, însă atunci nu mai văd rostul imaginii de pe fundal. Ori schimbați imaginea ori folosiți direct o singură culoare.
 
Nu folosiți combinații de culori deranjante ochiului, cum ar fi background roșu – scris albastru.
 
Evitați culorile puternice sau fosforescente, însă nu vă duceți nici în direcția opusă folosind culori mult prea șterse. 
 
Nu încărcați slide-ul cu un text lung. Idealul este de 6 rânduri, însă puteți folosi până la 10 rânduri și tot e bine, dar ce depăşeşte 10 rânduri deja este prea mult.
 
Nu folosiți un font size prea mic. Indicat este un text între 30-40pt, în funcție și de fontul ales. De exemplu nu o să avem aceiași mărime a literei la 30 Times New Roman și la 30 Brush Script. Ne adaptăm încât încadrarea în slide să fie nici prea mare, nici prea mică.
 
Foarte drăguţe sunt animațiile, atât ale backgroundului, cât și ale textului, însă știți vorba aia... ”ce e prea mult strică!”. Dacă vreți să folosiți animații atât pentru background, cât și pentru text, nu vă oprește nimeni, însă setaţi-le pe „fast”, încât privitorul să nu se plictisească așteptând să vi se întoarcă fiecare literă în parte. Decât așa, mai bine lipsă.
 

Tags: Power Point, prezentare, Mici trucuri ale unei prezentări reușite, background, font, imagine, text, culori, scoala, adolescenta

Articole similare

Colegii de azi – prietenii de mâine

Scoala

Una dintre cele mai mari satisfacții și bucurii pe care fiecare om o are  în viață pornește de la modul cum Vezi tot

Cum să faci din anii de liceu o experienţă de neuitat?

Scoala

 Perioada liceului reprezintă pentru majoritatea dintre noi cea mai frumoasă etapă a vieţii. Deoarece durează foarte puţin este foarte important să Vezi tot

Uniformele şcolare – plictisitoare sau atrăgătoare?

Scoala

Aproape în fiecare an, discuţiile despre uniformele şcolare obligatorii stârnesc controverse. Adolescenţii pot sta liniştiţi în următoarea perioadă, deoarece senatorii din Vezi tot

Cum facem un referat de nota 10!

Scoala

 Toata lumea vrea nota 10!   Că este geografie, matematică sau sport.. chiar nu contează. Nota 10 este nota 10. La final îți Vezi tot

Cum să închei anul şcolar cu brio

Scoala

Când vacanţa te aşteaptă îmbietoare, promiţând să te răsfeţe mai ceva ca un spa din Elveţia, cine te poate acuza că Vezi tot

Page Rank