Scoala

Cum să faci din anii de liceu o experienţă de neuitat?

Scris de: Olguta Jeler | 08.11.2012

Cum să faci din anii de liceu o experienţă de neuitat?

 Perioada liceului reprezintă pentru majoritatea dintre noi cea mai frumoasă etapă a vieţii. Deoarece durează foarte puţin este foarte important să fie o experienţă cât mai interesantă şi mai distractivă. Renunţaţi la timiditate şi experimentaţi, implicaţi-vă şi trăiţi la maxim şi din plin ce are de oferit această perioadă magică. Foarte probabil liceul va fi ultima etapă a vieţii lipsită de grijile şi problemele cotidiene ce apar o dată cu maturitatea. 

 
Amintirile deosebite din liceu se construiesc cu ajutorul prietenilor şi aventurilor, în care ne avântăm cu aceştia. O persoană timidă, retrasă sau introvertită nu va reuşi să trăiască la capacitate maximă “magia” adolescenţei şi cu siguranţă va regreta aceste pierderi. 
 

Top 10 experienţe de neratat când te afli pe băncile liceului

 
1. Proiectele extra-şcolare. Nu trata cu indiferenţă gama de proiecte şi de evenimente extra-curriculare puse la dispoziţie de liceu şi nu numai. Implicarea activă în diferite proiecte poate aduce avantaje serioase mai târziu, dar de multe ori constituie şi o sursă grozavă de distracţie. De exemplu, proiectele internaţionale la care sunt înscrise unele licee îţi pot aduce nenumărate avantaje precum: călătorii în ţările partenere, schimburi de experienţă cu elevi străini, ocazia de a cunoaşte şi socializa cu elevi din diverse colţuri ale lumii. Desigur toate aceste programe constituie pe lângă cele precizate şi momente de distracţie sau petreceri pentru elevii participanţi. 
 
2. Prieteniile şi iubirile adolescentine reprezintă cu desăvârşire etapa liceului. Timiditatea sau lipsa de încredere poate fi “tratată” cu ajutorul unui grup de prieteni, iar în liceu ocaziile de a lega prietenii sunt la tot pasul şi merită exploatate la maxim. Se spune că prietenii din liceu te vor însoţi pe tot parcursul vieţii şi că această  etapa din viaţa fiecărui adolescent aduce camarazi adevăraţi. Tinereţea este menită să fie trăită alături de oameni cu interese comune, iar liceul îţi garantează nenumărate amiciţii dacă eşti dispus să te implici. Prima iubire este conturată undeva în intervalul acestor ani şi este important să o trăieşti şi să cunoşti diverse persoane, pentru a-ţi creiona portretul perechii ideale.
 
3. Relaţiile cu colegii şi activităţiile împreună vor marca albumul de amintiri al vieţii fiecărei persoane  şi este absolut necesar să facem parte din colectiv şi să ne implicăm în aventurile clasei. Excursiile şi ieşirile vor fi amintite cu plăcere peste ani. 
 
4. Balul bobocilor şi banchetul sunt cele două mari evenimente din viaţa unui elev. De neratat!
 
5. Perioada majoratelor este probabil cea mai grozavă perioadă, presărată cu petreceri care mai de care mai reuşită şi mai incendiară. Un alt avantaj al acestor petreceri este faptul că invitaţii sunt colegii tăi de clasă, pe care îi cunoşti deja destul de bine, iar distracţia e mai intensă. 
 
6. Chiar dacă chiulitul nu este de încurajat, uneori are un efect garantat în ceea ce priveşte socializarea la nivel de clasă. E important ca din când în când ( totuşi nu foarte des! ) să te alături clasei, în cazul unui chiul în masă, ce poate consta într-o ieşire în parc, o poveste pe o terasă sau o simplă “adunare” în curtea şcolii. 
 
7. Nu uita să treci aceste amintiri şi pe un format fizic pentru a le putea revedea cu plăcere peste ani. Pozele sau filmările te vor ajuta să-ţi aminteşti năzbâtiile şi distracţiile din liceu, în detaliu. 
 
8. Crăciunul ar trebui să vă găsească în casa dirigintei sau a profesorului preferat, la colindat, în număr cât mai mare. Dacă faci parte dintr-o clasă cu adevărat unită şi petrecerile de revelion pot fi super reuşite petrecute împreună.
 
9. O vacanţă la mare, petrecută alături de colegi, sau de colegii cu care te înţelegi cel mai bine poate fi o experienţă de neuitat, o aventură pe care o vei preţui pentru tot restul vieţii. Dacă ai ocazia să petreci alături de prietenii tăi la Costineşti fie şi pentru câteva zile, ar trebui să profiţi de ea!
 
10. După ce ai scăpat cu bine de bac’ organizează împreună cu colegii tăi o ieşire la pădure. Nu uitaţi să faceţi focul de tabără folosindu-vă de notiţele la matematică, română sau alte materii care v-au dat bătăi de cap! Totuşi nu e indicat să puneţi şi cărţile pe foc. 
 
Anii de liceu sunt deosebiţi şi merită trăiţi din plin!
 

Tags: liceu, banchet, distracţie, experienţe de neratat, adolescenta

Articole similare

Vine, vine Bac- ul!

Scoala

Soarele încălzește tot mai tare, semn că vara sosește cu pași grăbiți. Odată cu vara vine și mult așteptata vacanță. Pentru Vezi tot

Colegii de azi – prietenii de mâine

Scoala

Una dintre cele mai mari satisfacții și bucurii pe care fiecare om o are  în viață pornește de la modul cum Vezi tot

2012- Anul Ion Luca Caragiale

Scoala

“Dupa lupte seculare care au durat aproape 30 de ani!”, „Familie mare, renumeratie mica dupa buget.”, “Sa se revizuiasca, dar sa Vezi tot

Catalogul online castiga teren – parintii pot vedea oricand notele si absentele

Scoala

NoteInCatalog este varianta electronica a catalogului scolar, aplicatie care este utilizata deja de peste 270 de institutii de invatamant preuniversitar si Vezi tot

Evaluarea nationala la Limba si literatura romana 2012 – Strucura subiectelor

Scoala

Centrul National de Evaluare si Examinare a facut publice modelele de subiecte pentru examenele nationale din anul scolar 2012, pentru absolventii Vezi tot

Page Rank