Scoala

Cum stai cu motivaţia şcolară?

Scris de: Ghinea Viorica | 25.01.2012

Cum stai cu motivaţia şcolară?

Motivaţia şcolară este o condiţie esenţială în procesul de învăţare. Părinţii şi profesorii se plâng tot mai mult că în ultimii ani a luat amploare lipsa de motivaţie, în special în rândul adolescenţilor.

Motivaţia şcolară depinde de mai mulţi factori: mediul în care se dezvoltă adolescenţii, personalitatea, priorităţile, dorinţele şi pasiunile lor.

Unii elevi învaţă pentru că îşi doresc să înveţe lucuri noi, să-i mulţumească pe părinţi, alţii din teamă, ameninţări primite de la părinţi sau pur şi simplu din ambiţie şi dorinţă de succes. Fiecare motiv în parte determină un comportament sau altul.
 

Of, şcoala asta!
 

Te duci la şcoală doar pentru distracţia din pauze şi consideri că restul timpului petrecut la ore este un chin pentru tine. Ai impresia că orele sunt interminabile, iar exerciţiile de matematică se lungesc pe tablă la infinit. Eşti plictisit/ă şi ai pierdut de mult şirul informaţiilor. Poate dacă nu te-ar plictisi anumiţi profesori ai învăţa mai mult şi nu ai mai lipsi de la ore.

Te dai bătut /ă în faţa dificultăţilor, preferi să copiezi temele de la alţi colegi, în loc să încerci să le rezolvi singur/ă, nu te implici în ceea ce faci. Atunci când încerci să înveţi nu te poţi concentra, îţi zboară mintea în altă parte. În general, ai o atitudine negativă faţă de activitatea de învăţare, faţă de şcoală.

Dacă suferi de toate aceste simptome înseamnă că nu stai prea bine cu motivaţia şcolară. Dar nu-i nimic, totul se poate remedia, mai ales dacă îţi doreşti să faci un pas înainte. Nu uita că automotivarea este cea mai puternică motivaţie şcolară. Chiar dacă unii dintre voi învaţă doar pentru recompensele materiale pe care le promit sau le oferă părinţii, nimic nu se compară cu voinţa şi motivaţia pe care le ai dacă înveţi pentru tine.

  Citeste mai departe

Pagina: 1 | 2

Tags: MOTIVAŢIA ŞCOLARĂ, ŞCOALĂ, PROFESORI, ŞCOALA ŞI ADOLESCENŢII, CUM SĂ FII MAI MOTIVAT/Ă LA ȘCOALA;

Articole similare

Probleme cu temele?

Scoala

Poti sa nu le faci o data, poti sa nu le faci de doua ori, chiar si de trei, dar nu Vezi tot

Catalogul online castiga teren – parintii pot vedea oricand notele si absentele

Scoala

NoteInCatalog este varianta electronica a catalogului scolar, aplicatie care este utilizata deja de peste 270 de institutii de invatamant preuniversitar si Vezi tot

Chiulul - problemă sau distracţie ?

Scoala

 Una dintre cele mai vechi pasiuni şcolare, chiulul, se manifestă din ce în ce mai frecvent atât în şcoli cât şi Vezi tot

Ce spune despre tine banca în care stai

Scoala

Cum la şcoală petreci o mare parte din timp în adolescenţă, e natural să fii într-o măsură mai mică sau mai Vezi tot

Cum să închei anul şcolar cu brio

Scoala

Când vacanţa te aşteaptă îmbietoare, promiţând să te răsfeţe mai ceva ca un spa din Elveţia, cine te poate acuza că Vezi tot

Page Rank