Scoala

Cum stai cu motivaţia şcolară?

Scris de: Ghinea Viorica | 25.01.2012

Cum stai cu motivaţia şcolară?

Motivaţia şcolară este o condiţie esenţială în procesul de învăţare. Părinţii şi profesorii se plâng tot mai mult că în ultimii ani a luat amploare lipsa de motivaţie, în special în rândul adolescenţilor.

Motivaţia şcolară depinde de mai mulţi factori: mediul în care se dezvoltă adolescenţii, personalitatea, priorităţile, dorinţele şi pasiunile lor.

Unii elevi învaţă pentru că îşi doresc să înveţe lucuri noi, să-i mulţumească pe părinţi, alţii din teamă, ameninţări primite de la părinţi sau pur şi simplu din ambiţie şi dorinţă de succes. Fiecare motiv în parte determină un comportament sau altul.
 

Of, şcoala asta!
 

Te duci la şcoală doar pentru distracţia din pauze şi consideri că restul timpului petrecut la ore este un chin pentru tine. Ai impresia că orele sunt interminabile, iar exerciţiile de matematică se lungesc pe tablă la infinit. Eşti plictisit/ă şi ai pierdut de mult şirul informaţiilor. Poate dacă nu te-ar plictisi anumiţi profesori ai învăţa mai mult şi nu ai mai lipsi de la ore.

Te dai bătut /ă în faţa dificultăţilor, preferi să copiezi temele de la alţi colegi, în loc să încerci să le rezolvi singur/ă, nu te implici în ceea ce faci. Atunci când încerci să înveţi nu te poţi concentra, îţi zboară mintea în altă parte. În general, ai o atitudine negativă faţă de activitatea de învăţare, faţă de şcoală.

Dacă suferi de toate aceste simptome înseamnă că nu stai prea bine cu motivaţia şcolară. Dar nu-i nimic, totul se poate remedia, mai ales dacă îţi doreşti să faci un pas înainte. Nu uita că automotivarea este cea mai puternică motivaţie şcolară. Chiar dacă unii dintre voi învaţă doar pentru recompensele materiale pe care le promit sau le oferă părinţii, nimic nu se compară cu voinţa şi motivaţia pe care le ai dacă înveţi pentru tine.

  Citeste mai departe

Pagina: 1 | 2

Tags: MOTIVAŢIA ŞCOLARĂ, ŞCOALĂ, PROFESORI, ŞCOALA ŞI ADOLESCENŢII, CUM SĂ FII MAI MOTIVAT/Ă LA ȘCOALA;

Articole similare

Balul bobocilor - Sa inceapa distractia!

Scoala

Unul dintre cele mai importante momente din viata oricarui adolescent este balul bobocilor, care simbolizeaza trecerea pragului spre o noua lume, Vezi tot

Elevi din 6 oraşe din România participă la “Raftul cu experienţe”, un program interactiv de dezvoltare profesională

Scoala

 În perioada iunie-iulie 2016, 6 oraşe din România găzduiesc desfăşurarea proiectului Raftul cu experienţe - un program inovativ de formare profesională, Vezi tot

Adolescentul între școală și viața socială

Scoala

Școala și viața socială... Amândouă se luptă pentru supremația gândurilor tale, iar tu nu știi ce să faci să devină ’’prietene’’ Vezi tot

Probleme cu temele?

Scoala

Poti sa nu le faci o data, poti sa nu le faci de doua ori, chiar si de trei, dar nu Vezi tot

Prietenia nu se termină odată cu școala

Scoala

 E un adevăr pe care toate generațiile îl știu: odată cu ultima îndatorire școlară, nu o să îi mai vezi niciodată Vezi tot

Page Rank