Scoala

Eu ştiu ce vreau?

Scris de: Alina Boagiu | 18.06.2012

Eu ştiu ce vreau?

“Eu ştiu ce vreau?” este o întrebare la care adolescenţii prin natura lor nu pot răspunde. Adolescenţa este acea perioadă a vieţii în care toţi suntem confuzi. Azi vrem ceva, mâine altceva. Ce e mai important e că în această perioadă trebuie să facem alegeri de care nu suntem siguri. Uneori se dovedesc a fi cele bune, însa alteori ajungem să le regretăm.

Un pas important este alegerea carierei. Cu toţii vedem zi de zi persoane adulte care sunt blocate într-un job total nepotrivit şi pe care îl urăsc, însă lipsa banilor şi frica de a o lua de la zero făcând ceva ce îi place este mult prea mare. Mark Twain a spus că „cele mai importante două zile din viaţa ta sunt ziua în care te naşti şi cea în care afli de ce”.
 

Ce carieră mi se potriveşte mai bine?
 

Foarte rar întâlnești persoane care pot spune: “Da! Eu ştiu ce vreau să fac cu viaţa mea, mereu am ştiut!”, dar şi mai rar întâlnești persoane care deşi ştiu ceea ce vor nu au parte de susţinerea financiară sau morală, uneori chiar amândouă. Ce e important nu este când descoperi ceea ce vrei să faci în viaţa ta, ci să ai curajul să lupţi pentru a obține ceea ce vrei.

Personal m-am confruntat cu această problemă în care îmi puneam adesea întrebarea “ce carieră mi se potriveşte mai bine?”. „Ce să aleg? Să fiu avocat? Să fiu contabil? Să fiu jurnalist?” O gamă atât de largă din care să îţi alegi ce vrei să faci cu viaţa ta şi tu să nu poţi alege una. Între atâta nesiguranţă doar un singur gând îmi era clar - nu voiam să fiu medic.

Au existat momente când nu credeam că voi reuşi să fac nimic, însă au existat momente când voiam prea multe şi tocmai din acest motiv, că voiam prea mult, ajungeam să nu fac nimic. Dilemă după dilemă.
  Citeste mai departe

Pagina: 1 | 2

Tags: adolescenţa, alegeri, ce carieră mi se potriveşte, facultate, dilemă;

Articole similare

Colegii de azi – prietenii de mâine

Scoala

Una dintre cele mai mari satisfacții și bucurii pe care fiecare om o are  în viață pornește de la modul cum Vezi tot

Meditatiile - intre chin si necesitate

Scoala

In prezent, meditatiile  au devenit destul de obisnuite si foarte multi parinti interesati de succesul scolar al copiilor apeleaza la ele. Vezi tot

De la gimnaziu la liceu – trecerea unui prag

Scoala

Sa fie cel mai mare din scoala lui a fost pentru copil, o adevarata realizare, o pozitie pe care a asteptat-o Vezi tot

De ce sa am note bune?

Scoala

„Pentru ca asa trebuie” sau „asa e bine” nu mai sunt argumente care sa aiba forta in fata adolescentului. Aflat in Vezi tot

Universitatea Alternativă caută tineri care fac lucruri să se întâmple

Scoala

Universitatea Alternativă CROS a început înscrierile pentru următorul an universitar (2014-2015) și caută viitori studenți: tineri care fie părăsesc băncile liceului, Vezi tot

Page Rank