Scoala

Liceul - Cei mai frumosi ani!

Scris de: Andreea Cosma | 29.07.2013

Liceul - Cei mai frumosi ani!

 Liceul este o perioadă de care toți trebuie să ne aducem aminte cu plăcere. Se spune că în liceu sunt cei mai frumoși ani! Așa este! Odată cu începerea liceului, începe și adolescența. Cu siguranță îți aduci aminte de o profesoară pe care a-i simpatizat-o  sau de un profesor pe care l-ai urât. În liceu, se leagă și ele mai frumoase prietenii care durează foarte mulți ani.

 
Liceul este considerat și primul drum împortant în viață deoarece te formează pentru a întra la o facultate și de a-ți alege o carieră pe care o urmezi toată viața. Toți colegii tăi se gândeau la o profesie încă din copilărie, dar anii de lieul le-au schimbat cu totul preferințele. Înainte toți copii aveau preferințe precum: doctor, inginer, balerină, dansatoare. Pentru toate acestea liceul vine în ajuntorul tău și te pregătește temeinic. Nimic nu se compară cu împlinirea unui vis!
 

Peste tot împreună!

 
Pentru că vă înțelegeți de minune ca și colegi, alegeți să vă petreceți timpul împreună! Vă place să stați împreună atât la liceu cât și după ore sau în weekend. Mergeți în parc, la suc, în tabere, la grătar, la munte, la mare și vă organizați petreceri extraordinare de ziua de naștere. Chiar dacă inevitabil mai apar și conflicte, prietenia ce vă leagă vă face să treceți repede peste astfel de momente. Înțelegerea este esențială pentru ca relația de prietenie să nu aibă de suferit.
 
În liceu se leagă prietenii chiar și cu profesorii! Sigur vă simpatizați diriginta sau profesoara de limba și literatura română. De sărbători le faceți o bucurie profesorilor preferați și îi colindați în număr mare. Acest mic gest înseammnă foarte mult deoarece pentru ei voi sunteți toți copii lor. De asemenea, de ziua lor, le faceți o surpriză și în ziua respectivă dăruiți un buchet cu flori din partea clasei. Aceste mici detalii sunt inestimabile!
 

Banchetul de final!

 
Ultima petrecere împreună înainte de bacalaureat! Meriți să te relaxezi puțin împreună cu colegii tăi de clasă înainte de hopul cel mare. Balul este un moment magic pentru fiecare! Ținuta este aleasă din timp și cu mare grijă iar pentru fete este o adevărată bătaie de cap. Ele au mai multe detații de pus la punct iar totul trebuie să fie perfect. În seara balului toți trebuie să strălucească pentru că își vor aduce aminte unii de alții înainte de reuniunile de clasă, odată la 10 ani. La balul de final vă simțiți bine, dansați împreună, ciocniți un pahar de șampanie și zâmbiți pentru toate clipele frumoase pe care le-ați petrecut împreună.
 
 
Bine-nțeles, la finalul balului apare și momentul trist al despărțirii ca și colegi dar totul continuă ca și prieteni! Apar și primele lacrimi! Toți regretați că totul a ajuns la final și vă gândiți că băncile facultății vă vor purta în locuri total diferite. Vă este frică și de necunoscut dar de acum înainte viitorul va arăta diferit pentru fiecare. Pentru cei norocoși în seara balului se pot naște frumoase povești de dragoste!
 
Liceul are frumusețea lui, iar peste ani, îți vei amintii cu plăcere chiar și notele mici, temele lungi la matematică, profesoara ursuză de geografie sau colegul nesuferit de bancă! Cu siguranță toți avem cel puțin o amintire din liceu precum chiulul în masă sau glumele făcute pe seama colegilor mai mici. Un lucru este sigur. Este adevărat refrenul cântecului „SCUMPII ANI DE LICEU!”. 
 

Tags: liceu, cei mai frumoși ani, adolescență, profesori, prieteni, prietenie, facultate, carieră, banchet.

Articole similare

E timpul pentru o școală nouă

Scoala

O astfel de schimbare, precum mutarea la altă școală sau alt liceu, are loc din diferite motive precum: schimbarea locuinței, mutarea Vezi tot

Vine, vine Bac- ul!

Scoala

Soarele încălzește tot mai tare, semn că vara sosește cu pași grăbiți. Odată cu vara vine și mult așteptata vacanță. Pentru Vezi tot

Probleme cu temele?

Scoala

Poti sa nu le faci o data, poti sa nu le faci de doua ori, chiar si de trei, dar nu Vezi tot

Facultatea - între mit şi realitate

Scoala

Clasa a 12-a. Euforie, emoţie, teamă, nostalgie, Bac şi întrebarea "La ce facultate vrei să dai?".  Nici nu ţi-ai terminat de Vezi tot

Comunicarea cu profesorii

Scoala

Comunicarea este o componenta esentiala a vietii si reprezinta cheia in relatia dintre adolescent si profesor. Acest tip de relatie este Vezi tot

Page Rank