Scoala

Pune-ţi la punct garderoba de şcoală

Scris de: Andreea Baluteanu | 28.09.2012

Pune-ţi la punct garderoba de şcoală

 Septembrie a păşit tacticos în vieţile noastre, întovărăşit de dimineţi răcoroase mirosind a ploaie, de seri umede cu aromă de ceai de fructe de pădure şi de...şcoală. După o vară lungă, plină de mare, muzică şi distracţie nebună, a venit timpul să ne reocupăm locul în bancă şi să începem să ne întrebăm:cum să ne îmbrăcăm la şcoală?

 
Garderoba de şcoală e o parte importantă a dressingului fiecărei fete, iar dacă alcătuirea ei îi îţi dă bătăi de cap, ţi-am pregătit un ghid cu piese cheie şi cele mai trendy ţinute, care să atragă toate privirile şi să te transforme în favorita profilor. Imposibil? Ba bine că nu!
 

Ce trebuie să conţină garderoba de şcoală

 
Ca orice adolescentă, tinzi să priveşti garderoba de şcoală ca pe o adevărată provocare. Dacă e prea glam, va aprinde scântei dezaprobatoare în ochii părinţilor şi ai profilor, dacă e prea casual, vei fi trecută cu vederea. E musai să numere câteva piese de bază din noile colecţii, dar să fie prietenoasă cu bugetul limitat pe care ţi l-au acordat ai tăi. Să fie comodă, dar să îţi asigure acea apariţie cool, ca desprinsă din revistele glossy, pe care o vânează orice adolescentă. 
 
În realitate, alcătuirea unei garderobe adecvate pentru şcoală e mult mai simplă decât pare la prima vedere. Înarmează-te cu răbdare, un strop de creativitate şi consultă cu atenţie lista noastră de mai jos, pentru a pune la punct garderoba de şcoală perfectă.
 
În primul rând, îţi recomandăm să investeşti în piese cheie, simple, dar de calitate, pe care să le asortezi cu itemuri pe care le deţii deja în dressingul tău. Nu face rabat de accesorii, sunt faimoase pentru că înnobilează chiar şi cea mai banală ţinută. În rest, umple-ţi rafturile cu cele de mai jos, şi zilele mohorâte de toamnă nu te vor prinde „în hainele greşite”.
 
Cămăşuţe. O cămaşă simplă, albă, delicată, eventual din mătase, scoate din anonimat orice outfit. E elegantă, dar în acelaşi timp extrem de trendy. Merge de minune cu o pereche de blugi, cu fustiţe, cu colanţi sau cu un sarafan/salopetă. E cea mai bună prietenă a profilor, dar accesorizată înţelept, te poate transforma în cea mai hip apariţie de pe culoarele colorate ale şcolii tale. E imposibil să nu ai măcar una în dulap, dar dacă vrei să fii în tendinţe, alege unul dintre modele decorate cu print zoo, discret. 
 
Jeanşi skinny/drepţi/pantaloni capri. Jeanşii simpli, skinny, sau cei coloraţi sunt cei mai buni amici ai unei garderobe de şcoală câştigătoare, dar pantalonii trei sferturi, semieleganţi -aşa numiţii capri- sunt cu siguranţă pe val. Asortează-i cu tenişi coloraţi şi cu versatilii balerini. De partea cealaltă, blugii simpli, drepţi vor fi mereu la modă, aşa că nu te teme să îi incluzi pe lista celor mai vânate articole pentru o zi de şcoală fashion. 
 
Fustiţe şi rochiţe. Nu absentează niciodată dintr-o garderobă de şcoală trendy, mai ales dacă eşti o fire veselă, cu o dragoste recunoscută pentru stilul girlie. Pune accent pe modelele simple, uni sau colorate, sau cu printuri nu prea elaborate, din materiale comode. Itemurile glam, fustele/rochiţele care ies din tipare, fie prea lungi, fie excesiv de scurte, prea mulate sau dimpotrivă, extrem de voluminoase, din materiale preţioase-catifea, brocart, dantelă transparentă, voal, piele, etc- sunt mai bine puse în valoare în club sau la un party select. 
 
Sacouri/jachete de blugi/cardigane. Spune-le da din toată inima, pentru că sunt un must have al zilelor de şcoală. Investeşte într-un sacou într-o culoare veselă sau într-unul clasic, în cardigane şi în jachete cambrate de blugi. Gecile de piele sunt şi ele o alegere cool pentru garderoba de şcoală, mai ales în zilele ploioase. 
  Citeste mai departe

Pagina: 1 | 2

Tags: garderobă de şcoală, cum să ne îmbrăcăm la şcoală, piese cheie pentru garderoba de şcoală, ţinute pentru adolescenţi, tinute de scoala;

Articole similare

Cum să memorezi lecţiile mai uşor

Scoala

Consideri că pierzi prea mult timp cu învăţatul şi cum ai  foarte multă materie de studiat pentru examen nu îţi permiţi Vezi tot

Cum stai cu motivaţia şcolară?

Scoala

Motivaţia şcolară este o condiţie esenţială în procesul de învăţare. Părinţii şi profesorii se plâng tot mai mult că în ultimii Vezi tot

CROS CAMP 2012 - Teren de joaca pentru educatia alternativa

Scoala

Luni, 30 iulie 2012, CROS (Centrul de Resurse pentru Organizatii Studentesti) da startul scolii de vara ,,CROS Camp 2012”. Cea de-a Vezi tot

Transformă-ţi materia preferată într-un hobby

Scoala

Statistici recente demonstrează faptul că adolescenţii de azi sunt din ce în ce mai puţin interesaţi de şcoală. Lipsa perspectivelor post Vezi tot

Elevi din 6 oraşe din România participă la “Raftul cu experienţe”, un program interactiv de dezvoltare profesională

Scoala

 În perioada iunie-iulie 2016, 6 oraşe din România găzduiesc desfăşurarea proiectului Raftul cu experienţe - un program inovativ de formare profesională, Vezi tot

Page Rank