Scoala

Transformă-ţi materia preferată într-un hobby

Scris de: Andreea Baluteanu | 02.03.2012

Transformă-ţi materia preferată într-un hobby

Fie că adori să rezolvi probleme complicate de algebră sau că ştii pe dinafară bătăliile din primul război mondial, important e să găseşti o materie care să îţi placă. Ceva în care să pui pasiune, care să îţi vorbească, dincolo de rezumatele fade din caietele de clasă. Ceva care să te incite să descoperi mai mult, să cauţi singur/ă, să depui un efort suplimentar. Nu contează dacă e una dintre materiile importante, de examen, sau dacă e doar o oră pe săptămână. Atât timp cât îţi place, poţi face un hobby din ea şi cine ştie, poate chiar un viitor. Nu e o alegere sigură, dar e una cu potenţial. Cu mai mult potenţial decât o oră irosită fumând ascuns/ă în baie.

Alege să îţi placă, şi descoperă ceea ce îţi place!
 

Cum să faci un hobby de viitor din ceea ce îţi place la şcoală
 

A-ţi transforma materia preferată într-un hobby necesită implicare, muncă şi puţin timp liber. Începe uşor, dă-i o şansă şi poate vei avea surpriza de a constata că va deveni o plăcere!

Primul pas e acela de a cere informaţii în plus. Dacă te atrage una dintre materiile predate la şcoală, sau poate doar o parte din ceea ce înveţi în cadrul ei, exprimă-ţi interesul. Roagă-ţi profesorul să îţi recomande materiale peste programa şcolară, sau dacă te codeşti să apelezi la el şi ţi-e teamă că gaşca ta te va percepe drept un/o tocilar/ă, Internetul îţi poate fi cel mai bun prieten. Câteva cuvinte tastate pe Google şi vei şti dacă e ceva mai mult de o curiozitate trecătoare.

În cazul în care materia respectivă chiar ţi-a atras atenţia, nu te teme să îţi promovezi noile cunoştinţe. Răspunde la lecţii, vei avea note mai bune şi vei fi remarcat/ă în mod pozitiv. Poate participi şi la o olimpiadă, primele locuri sunt recompensate de obicei cu premii în bani, iar dacă eşti destul de pregătit/ă, vei concura la nivel naţional, vei cunoaşte oameni şi oraşe noi, şi mai presus de toate îţi vei face prieteni împărtăşind aceeaşi pasiune. Nu e mai interesant decât să moţăi plictisit la ore, aşteptând să se facă timpul de plecare pentru a merge acasă să vizionezi serialul preferat?

Olimpiadele sunt doar una dintre modalităţile de a cunoaşte adolescenţi cu aceeaşi materie preferată. Apelează din nou la Internet, poate că în oraşul tău se orgnizează cercuri pe tema respectivă, ce te împiedică să te înscrii? Îţi vei face un nou grup de prieteni, şi frecventând un mediu în care pasiunea ta e literă de lege îţi vei petrece timpul în mod plăcut şi cine ştie, poate vei întâlni pe cineva care te va ajuta să îţi transformi noul hobby în ceva profitabil.

Ţi-ai creat un cerc de prieteni cu preocupări comune şi ţi-ai lărgit orizontul, de la simpla plăcere în a memora înălţimi şi dispuneri geografice la un hobby în adevăratul sens al cuvântului. Continuă să explorezi, odată ce ai găsit oameni cu pasiuni similare poţi participa la activităţi mult mai interesante. Iubitorii de istorie pot face un tur al celor mai importante obiective din zonă, cei ce îndrăgesc geografia pot organiza vacanţe în cele mai frumoase şi spectaculoase regiuni, având în plus faţă de turiştii obişnuiţi informaţiile şi pregătirea unui adevărat explorator. O lume atât de frumoasă stă la picioarele tale, tangibilă şi interesantă, şi totul poate porni de la ora plictisitoare în care ai descoperit că te atrage povestea Victoriei Lipan.

Cercetează, informează-te, implică-te şi materia preferată poate deveni un hobby cu potenţial de a-ţi marca profund viitorul. Şi când te gândeşti că totul începe cu alegerea de a îţi descoperi ochii şi urechile şi de a încerca înainte de a cataloga.
 

Pagina: 1 | 2

Tags: şcoală, transformă-ţi materia preferată în hobby, interes, pasiune, adolescenții și școala;

Articole similare

Carte Scolara

Scoala

Biblioteca de matematică – o colecţie care lipseşte de mulţi ani din piaţa editorială românească şi care îşi propune să facă Vezi tot

2012- Anul Ion Luca Caragiale

Scoala

“Dupa lupte seculare care au durat aproape 30 de ani!”, „Familie mare, renumeratie mica dupa buget.”, “Sa se revizuiasca, dar sa Vezi tot

Meditatiile - intre chin si necesitate

Scoala

In prezent, meditatiile  au devenit destul de obisnuite si foarte multi parinti interesati de succesul scolar al copiilor apeleaza la ele. Vezi tot

Temele de vacanţă – un chin!

Scoala

 Oare aşa să fie? Cu siguranţă aşa le vedeam pe vremea când le aveam. Dar timpul trece şi realizezi că nimic Vezi tot

Elevi din 6 oraşe din România participă la “Raftul cu experienţe”, un program interactiv de dezvoltare profesională

Scoala

 În perioada iunie-iulie 2016, 6 oraşe din România găzduiesc desfăşurarea proiectului Raftul cu experienţe - un program inovativ de formare profesională, Vezi tot

Page Rank