Scoala

Vine vara, hai în tabără!

Scris de: Andreea Baluteanu | 16.05.2012

Vine vara, hai în tabără!

Trăim unele dintre cele mai frumoase amintiri ale adolescenţei descoperind prieteni şi locuri noi, râzând în hohote, făcând farse, spunând poveşti, îndrăgostindu-ne. Unde altundeva, dacă nu într-o tabără?

Dacă nu ai experimentat senzaţia, atunci trebuie să afli că tabăra e unul dintre must do-urile adolescenţei, alături de primul sărut şi prima dragoste. Te vom purta în rândurile ce urmează în universul colorat al celor mai bune tabere, încercând să îţi explicăm de ce, unde şi ce poţi face într-o tabără ca la carte.
 

O vacanţă de vară cât o viaţă întreagă
 

Drumeţii de munte sau dimineţi leneşe pe nisipul auriu. Aventură cât încape, farse amuzante, confesiuni şoptite sub plapumă, peisaje fabuloase, lucruri de învăţat şi experienţe de încercat. Noi prieteni, fluturi în stomac, seri petrecute în jurul focului, cu cântece la chitară, poveşti cu fantome şi emoţii fără nume. Mici certuri, neînţelegeri sau poate câteva lacrimi. Fără stresul şcolii, problemele cu părinţii sau cu fraţii, într-o tabără poţi trăi cât într-o viaţă întreagă. Mai e cazul să ne întrebăm de ce să mergem în tabără?

La munte, la mare sau într-un oraş nou, beneficiile taberelor sunt nenumărate, iar adolescenţii care le-au încercat jură că le-ar repeta la nesfârşit. E nevoie de ghinion pur pentru ca prima ta tabără să nu devină experienţa vieţii tale.

Psihologii sunt de părere taberele ne învaţă să ne adaptăm unui mediu nou, să socializăm cu tineri de aceeaşi vârstă, să luăm decizii şi să facem faţă riscurilor, să ne descurcăm singuri. Privită astfel, tabăra e mai mult decât o distracţie trecătoare, înseamnă descoperire, cunoaştere, relaţionare.

Te va transforma într-un adolescent independent, matur, responsabil, curajos şi sociabil. Te va învăţa cum să îţi pui în valoare educaţia şi când să îţi asculţi instinctele. E primul pas spre viaţa care te aşteaptă, un punct de plecare spre viitorul mai mult sau mai puţin îndepărtat când vei împărţi o casă nouă, cu prietenii sau cu iubitul/a.

Dincolo de aceste aspecte legate de personalitatea noastră, taberele sunt ocazia ideală de a-ţi face prieteni, de a descoperi locuri noi, de a te distra la maxim, de a învăţa ceva nou sau de a te îndrăgosti. De a-ţi îmbogăţi orizontul social, personal, cultural, psihic cu noi experienţe definitorii, de a creşte, de a cunoaşte, de a deveni mai bun. Privite astfel, te mai miră că sunt esenţiale pentru viaţa ta de adolescent?

Odată ce te-am convins de ce să mergi în tabără, mai rămâne să îţi spunem ce faci într-una. Propriu zis, într-o tabără pleci spre o destinaţie mai mult sau mai puţin cunoscută, alături de prieteni sau de străini care îţi vor deveni apropiaţi, cu care vei împărţi mâncarea, camera de dormit şi cele mai frumoase amintiri.
  Citeste mai departe

Pagina: 1 | 2

Tags: tabere pentru adolescenţi, tabere tematice, tabără, ce poţi face într-o tabără, cele mai bune tabere, amintiri, adolescență;

Articole similare

Uniformele şcolare – plictisitoare sau atrăgătoare?

Scoala

Aproape în fiecare an, discuţiile despre uniformele şcolare obligatorii stârnesc controverse. Adolescenţii pot sta liniştiţi în următoarea perioadă, deoarece senatorii din Vezi tot

Scrisoare catre adolescent. Ai invatat sa inveti? Gaseste-ti stilul de invatare!

Scoala

Draga adolescentule, Stiu ca tocmai ai trecut printr-o perioada stresanta de testari si m-am gandit sa-ti vorbesc astazi despre modul in care Vezi tot

Am picat bac-ul, încotro?

Scoala

 Sentimentul dat de gustul amar al eşecului, descris în câteva rânduri de carte sau ilustrat detaliat într-un film, nu face decât Vezi tot

Corigenţa e doar o corigenţă! Nu te lăsa infrânt!

Scoala

 “Decât să repet anul, mai bine nu mai merg deloc!”   Am auzit cum unii elevi cu puţin înaintea perioadei de corigenţe spuneau Vezi tot

Liceul nu este ce am sperat sa fie!

Scoala

Încă de la începutul clasei a 8-a începi să te simţi nostalgic pentru că ştii că este ultimul an în care Vezi tot

Page Rank