Scoala

Vine vara, hai în tabără!

Scris de: Andreea Baluteanu | 16.05.2012

Vine vara, hai în tabără!

Trăim unele dintre cele mai frumoase amintiri ale adolescenţei descoperind prieteni şi locuri noi, râzând în hohote, făcând farse, spunând poveşti, îndrăgostindu-ne. Unde altundeva, dacă nu într-o tabără?

Dacă nu ai experimentat senzaţia, atunci trebuie să afli că tabăra e unul dintre must do-urile adolescenţei, alături de primul sărut şi prima dragoste. Te vom purta în rândurile ce urmează în universul colorat al celor mai bune tabere, încercând să îţi explicăm de ce, unde şi ce poţi face într-o tabără ca la carte.
 

O vacanţă de vară cât o viaţă întreagă
 

Drumeţii de munte sau dimineţi leneşe pe nisipul auriu. Aventură cât încape, farse amuzante, confesiuni şoptite sub plapumă, peisaje fabuloase, lucruri de învăţat şi experienţe de încercat. Noi prieteni, fluturi în stomac, seri petrecute în jurul focului, cu cântece la chitară, poveşti cu fantome şi emoţii fără nume. Mici certuri, neînţelegeri sau poate câteva lacrimi. Fără stresul şcolii, problemele cu părinţii sau cu fraţii, într-o tabără poţi trăi cât într-o viaţă întreagă. Mai e cazul să ne întrebăm de ce să mergem în tabără?

La munte, la mare sau într-un oraş nou, beneficiile taberelor sunt nenumărate, iar adolescenţii care le-au încercat jură că le-ar repeta la nesfârşit. E nevoie de ghinion pur pentru ca prima ta tabără să nu devină experienţa vieţii tale.

Psihologii sunt de părere taberele ne învaţă să ne adaptăm unui mediu nou, să socializăm cu tineri de aceeaşi vârstă, să luăm decizii şi să facem faţă riscurilor, să ne descurcăm singuri. Privită astfel, tabăra e mai mult decât o distracţie trecătoare, înseamnă descoperire, cunoaştere, relaţionare.

Te va transforma într-un adolescent independent, matur, responsabil, curajos şi sociabil. Te va învăţa cum să îţi pui în valoare educaţia şi când să îţi asculţi instinctele. E primul pas spre viaţa care te aşteaptă, un punct de plecare spre viitorul mai mult sau mai puţin îndepărtat când vei împărţi o casă nouă, cu prietenii sau cu iubitul/a.

Dincolo de aceste aspecte legate de personalitatea noastră, taberele sunt ocazia ideală de a-ţi face prieteni, de a descoperi locuri noi, de a te distra la maxim, de a învăţa ceva nou sau de a te îndrăgosti. De a-ţi îmbogăţi orizontul social, personal, cultural, psihic cu noi experienţe definitorii, de a creşte, de a cunoaşte, de a deveni mai bun. Privite astfel, te mai miră că sunt esenţiale pentru viaţa ta de adolescent?

Odată ce te-am convins de ce să mergi în tabără, mai rămâne să îţi spunem ce faci într-una. Propriu zis, într-o tabără pleci spre o destinaţie mai mult sau mai puţin cunoscută, alături de prieteni sau de străini care îţi vor deveni apropiaţi, cu care vei împărţi mâncarea, camera de dormit şi cele mai frumoase amintiri.
  Citeste mai departe

Pagina: 1 | 2

Tags: tabere pentru adolescenţi, tabere tematice, tabără, ce poţi face într-o tabără, cele mai bune tabere, amintiri, adolescență;

Articole similare

CROS CAMP 2012 - Teren de joaca pentru educatia alternativa

Scoala

Luni, 30 iulie 2012, CROS (Centrul de Resurse pentru Organizatii Studentesti) da startul scolii de vara ,,CROS Camp 2012”. Cea de-a Vezi tot

Vine, vine Bac- ul!

Scoala

Soarele încălzește tot mai tare, semn că vara sosește cu pași grăbiți. Odată cu vara vine și mult așteptata vacanță. Pentru Vezi tot

Temele de vacanţă – un chin!

Scoala

 Oare aşa să fie? Cu siguranţă aşa le vedeam pe vremea când le aveam. Dar timpul trece şi realizezi că nimic Vezi tot

Metode eficiente de învăţare

Scoala

 Cea mai reprezentativă parte din viaţa unui adolescent este şcoala şi evident studiul. Chiar şi cel mai puţin interesat elev se Vezi tot

De la gimnaziu la liceu – trecerea unui prag

Scoala

Sa fie cel mai mare din scoala lui a fost pentru copil, o adevarata realizare, o pozitie pe care a asteptat-o Vezi tot

Page Rank