Sfatul Annei

Corigenta ma omoara!

Scris de: Anna | 28.08.2012

Poti sa ne scrii oricand!
Ai o dilema?
Te seaca ceva?
Pune si tu o intrebare Annei!
Te ajuta.

Corigenta ma omoara!

Mesaj: Buna Anna ! Sunt intr-o situatie care imi da cele mai multe batai de cap! Sunt corigenta la fizica pe vara, tin sa mentionez ca sunt clasa a 9a. Nu stiu ce sa fac. E materia pe care nu pot sa o retin sub nicio forma. Simt ca innebunesc numai cand ma uit in caiet. Mai am fix o saptamana... Sunt bulversata! Exista posibilitatea sa raman repetenta? :(:(:(:(

 
Draga adolescenta,
 
O saptamana nu este mult, dar nu e nici putin, daca te concentrezi si iei masurile potrivite. Cu siguranta va trebui sa schimbi ceva in metoda de invatat, pentru ca daca incerci sa retii materia ca si pana acum, probabil vei avea exact aceleasi rezultate.
 
In primul rand, trebuie sa stii ca fizica este o materie foarte logica, in care daca intelegi fenomentele, totul capata sens si se retine mult mai usor. Evident ca trebuie sa stii si formule, insa ca sa le aplici trebuie sa INTELEGI.
 
Daca notitele tale nu ti-au fost de prea mare ajutor, incearca sa apelezi la un coleg care are note mari la fizica si care a inteles ce vi s-a predat si ti-ar putea explica principalele lectii. Daca ti-ar arata care este logica dupa care le-a invatat el, probabil ca vei intelege. 
 
Trebuie sa fii foarte atenta si sa urmaresti pas cu pas ce iti explica, dar trebuie ca apoi sa depui si tu un effort suplimentar sa repeti pana memorezi partea teoretica.
Nu trebuie sa te sperii, insa trebuie sa fii constienta ca vei reusi DOAR DACA MUNCESTI, adica sa iti aloci timp, vointa si rabdare ca in cele cateva zile ramase sa INVETI tot ce ai ratat pana acum.
 
Incearca sa intelegi cum este structurata materia si care sunt principalele lectii din fiecare capitol. Daca nu ai timp sa inveti tot, ai grija cel putin sa iti insusesti foarte foarte bine macar lectiile cele mai importante. Nu uita ca nu trebuie sa iei 10 ca sa iei corigenta, deci daca stii baza, poti trece.
 
O idee ar fi sa apelezi chiar la profesorul tau cu rugamintea sa iti acorde cateva ore de meditatii, in care sa il intrebi foarte clar ce nu ai inteles. Dar si aici trebuie sa depui un efort, sa vada ca te-ai uitat dinainte pe materie si ai incercat sa inveti. Pentru ca una e sa nu intelegi si alta e sa nici nu incerci macar!
 
Hai, nu mai pierde timpul! Gaseste o persoana care sa te ajute si spor la invatat!
 
Succes!
 
Cu drag,
Prietena ta Anna
 

Tags: corigenta, scoala, liceu, cum sa invat mai repede, plan de invatare

Articole similare

Impacare sau doar prietenie?

Sfatul Annei

 Mesaj: Buna Anna! Sunt tot Maria, fata care ti-a scris despre baiatul care ma place din generala. Din pacate nu mai Vezi tot

Colegii ma dispretuiesc pentru ca invat bine

Sfatul Annei

Mesaj: "Draga Ana, am o mare problema si m-am decis de abia acum sa-ti cer ajutorul. La scoala, am note mari, Vezi tot

Imi insel prietenul fara nicio remuscare

Sfatul Annei

Mesaj: Prefer sa raman anonima..Trec printr-o perioada foarte ciudata, am 17 ani si am o relatie de un an, dar probabil Vezi tot

Cum să mă accept așa cum sunt?

Sfatul Annei

Mesaj: Bună draga mea Anna. Sunt Cristina și aș vrea să te ȋntreb cum să fac să mă accept așa cum Vezi tot

Prietena mea cea mai bună ştie că o iubesc!

Sfatul Annei

Mesaj: Prietena mea cea mai bună ştie că eu am sentimente pentru ea. Greşeala mea a fost că am presat-o la Vezi tot

Page Rank