Sfatul Annei

Sunt complexata din cauza ca am ochii departati.

Scris de: Anna | 16.09.2012

Poti sa ne scrii oricand!
Ai o dilema?
Te seaca ceva?
Pune si tu o intrebare Annei!
Te ajuta.

Sunt complexata din cauza ca am ochii departati.

 Mesaj: Buna Anna! Ma numesc Andreea, am 15 ani si vreau sa-ti spun ca sunt complexata din cauza ca am ochii putin departati. Intotdeauna m-am simtit inferioara fata de celelalte fete deoarece mi se parea ca sunt urata in comparatie cu ele. M-am straduit sa gasesc un machiaj bun care sa imi micsoreze distanta dintre ochi, dar nu am reusit pentru ca nu prea stiu sa ma machiez singura, iar atunci cand cineva vorbeste cu mine eu nu il privesc in ochi deoarece ma simt ca o ciudata. Cel mai rau lucru este ca baiatul care imi place m-a intrebat intr-o zi de ce am ochii departati. Acel lucru m-a durut enorm si am plecat acasa cu ochii in lacrimi. De atunci nu pot sa mai privesc oamenii in ochi cand vorbesc cu mine si acest lucru m-a facut sa-mi pierd increderea in mine si sa ma interiorizez. Nu stiu ce sa fac… mi-e teama deoarece in patru zile incepe liceul… primul an de liceu, si nu vreau sa par o fata timida.

 
 
Dragă Andreea,
 
Sunt foarte multe fete foarte frumoase care au ochii putini mai departati. Sunt sigura ca si tu esti una dintre ele! Te rog sa incetezi să mai gândeşti că acesta este un defect, pentru că faci o mare greşeală. Particularităţile chipului sunt tocmai acelea care ne fac deosebiţi şi care ne dau un farmec aparte. Tu nu ai observat că atunci când placi pe cineva îl placi nu pentru acele lucruri care sunt la fel ca la mulţi alţii, ci pentru ceea ce este unic, al lui?
 
Multe fete, de exemplu, au aluniţe destul de mari pe obraz  şi sunt suparate, pentru că îşi imaginează că sunt neplacute, dar multţi băieţi se îndrăgostesc tocmai de aceste mici semne care le fac deosebite. Ştiai asta?
 
Eşti încă mică şi nu ai întâlnit prea multţi baieţi, dar vei vedea, cu timpul, că vor fi destui care se vor minuna de frumuseţea ochilor tăi. Îţi vor face complimente, te vor privi cu drag, iar tu vei ajunge să uiţi complet ca odată ţi+ai făcut probleme din cauza ochilor.
 
Până atunci, trebuie doar să îţi schimbi felul în care te percepi şi îţi interzici ţie să mai gândeşti lucruri negative despre ochii tăi. De fapt, totul este in mintea ta. Oamenii din jur nu au nici cea mai mica problemă vizavi de ochii tai. Uită-te mai bine în oglindă şi caută să le vezi frumuseţea. Culoarea. Expresivitatea. Învaţă să zâmbeşti din priviri. Cei mai frumoşi ochi din lume sunt aceia care zâmbesc, care vorbesc despre o stare de bine, despre o persoană optimistă şi veselă. Hai, ştiu că pare greu, dar vei vedea că totul vine din interior. Când vei admite că eşti o fată frumoasă, sensibilă, isteaţă, bună, plăcută şi că toate acestea îţi dau un farmec aparte, vei transmite şi în exterior proiecţia acestei imagini şi toate complexele vor dispărea.
 
Priveşte oamenii în ochi, pentru că doar aşa le transmiţi că îi asculţi, că participi la discuţie, că esţi o persoană deschisă şi comunicativă.
Începutul liceului este un bun prilej pentru tine să scoţi la iveală o Andreea nouă, optimistă, încrezătoare, care nu are niciun motiv să fie timidă. Schimbă-ţi atitudinea faţă de tine, în primul rând, şi vei observa în curand că oamenii te percep exact aşa cum te araţi tu. Esţi frumoasă, simte-te frumoasă şi cei din jur îţi vor vedea frumuseţea.
 
Mult succes!
 
Cu drag,
Prietena ta, Anna
 

 

Tags: aspect fizic, dezamagire, frumusete, calitati fizice, defecte, adolescenta

Articole similare

Cum să o fac pe sora mea să mă lase să-i fiu prietenă?

Sfatul Annei

Mesaj: Draga mea Anna, mă numesc Cristina și am 19 ani. Aș vrea să am o relație mai bună cu sora Vezi tot

Cum pot invata mai usor pentru BAC?

Sfatul Annei

Mesaj: Bună! Menționez faptul că este aproape sfârșitul lunii aprilie și eu la română nu am ȋnvățat mai nimic din comentarii. Vezi tot

Il iubesc sau imi induc asta?

Sfatul Annei

Mesaj: Salut Anna. Ma numesc Maria,am 17 ani si sunt intr-o relatie de putin timp cu un fost coleg din generala Vezi tot

Manipularea părinţilor

Sfatul Annei

Mesaj: "Buna. Am 16 ani. Sunt intr`o mare dilema.Inca de mic am fost manipulat de parinti, mai exact de tata caci Vezi tot

Oare cand voi avea si eu prieten?

Sfatul Annei

Mesaj: Buna, Anna. Sunt fata si am 13-14 ani. Pana acum nu am mai fost in vreo relatie si incep sa Vezi tot

Page Rank