Timp liber

În vacanța mare mergem la bunici

Scris de: Irina Burdusel | 27.07.2012

În vacanța mare mergem la bunici

 Când vine vorba de alegerea destinaţiei în așa-zisa vacanţă mare, adolescenţii ţin cont de tendinţe şi de părerile cunoştinţelor de aceeaşi vârstă şi mai puţin de posibilităţile propriu-zise pe care le oferă acea destinație. Situaţia în care aleg să meargă la un film cu amicii, deşi l-au mai văzut, e un bun exemplu pentru a descrie atitudinea generală a majorității tinerilor și în fața unei astfel de alegeri. 

 
Taberele mult prea costisitoare, ce au condiţii execrabile sau zilele trase la xerox de la ştrand au acum un motiv întemeiat pentru a înceta, pentru că cea mai extraordionară vacanţă mare posibilă rămâne cea petrecută la bunici! Imaginile nemuritoare, cu gust de basm şi miros de tei şi gem, îţi rămân printre crestăturile pielii, dar şi în suflet; vor devenii, peste ani, acele repere curate şi sincere de care ai nevoie uneori pentru a nu-ţi uita drumul.
 
Cum replica “Ei, da! Şi ce fac acolo?” s-a strecurat deja printre buzele unora, o să dedic paragrafele de mai jos nenumăratelor posibilităţi cu care vine această destinţie de vacanţă tradiţională.
 

Povestea

 
Ca orice poveste bine scrisă, și cea de față începe cu surle și trâmbițe, întrucât odată intrat pe poarta bunicilor, diverse animale din gospodărie își încep concertul de bun venit: cățeii te latră, curcanii râd de tine. Săruți mai apoi obrajii arși de soare ai bunicii, îi simți mâinile brăzdate de timp și muncă pe piele, te pierzi în ochii ei umezi și albicioși din cauza cataractei. Dacă deasupra primei nopți în patul copilăriei planeză un miros de lămâi verzi și luna mare, perfect rotundă și senină, dimineața vine cu un soare blând și, contrar obișnuinței, cu dorința de a nu pierde nicio clipă din noua zi. 
 
Respiri adânc, îți vâri picioarele în papucii de plastic rupți ai bunicului și te îndrepți pe furiș către bucătărie, unde îți găsești bunica amesctecând cu o lingură de inox în laptele proaspăt muls și, cu cealaltă mână, întorcând invers câteva frigănele.
 
În următoarele două ore din poveste, cu piciorele atârnate la gura fânarului, inspirând mirosul tare de fân uscat, citești poezii de Baudelaire și scarpini pisicile pe burtă. 
  Citeste mai departe

Pagina: 1 | 2

Tags: destinatie de vacanta, vacanta mare, bunici, familie, adolescenta, vacanţa de vară, vacanţă de neuitat;

Articole similare

Distracţie la calculator. Ce jocuri ne mai jucăm azi?

Timp liber

În ziua de azi tehnologia avansează din ce în ce mai mult, iar varietatea de opțiuni de a-ți petrece timpul liber Vezi tot

Idei originale de Mărţişor

Timp liber

Tarabe pline de mărţişoare colorate, mereu aceleaşi. Clasicele broşe, obişnuitele flori de plastic şi faimoasele brăţări de mărgele. An de an, Vezi tot

Mai știm să oferim mărțișoare?

Timp liber

Chiar dacă iarna nu dă semne că ar vrea să plece prea curând, peste câteva zile primăvara își intră oficial în Vezi tot

Vreau să stau mai mult afară!- ora de întoarcere acasă

Timp liber

În perioada adolescenței activitatea favorită este cea de socializare, Tinerilor le place să cunoască cât mai multe persoane cu care să Vezi tot

Filme pentru adolescenţi pe care trebuie să le vezi în 2013

Timp liber

În frumoasa tradiţie instaurată de anii precedenţi, 2013 se anunţă un an bogat în blockbustere, care de care mai spectaculoase, comedii Vezi tot

Page Rank