Timp liber

Trupa Shinee: idolii coreeni ai adolescenţilor

Scris de: Ghinea Viorica | 25.03.2012

            Trupa Shinee: idolii coreeni ai adolescenţilor

Shinee este o trupă sud-coreeană de băieţi formată din cinci membri. A fost înfiinţată de casa de discuri SM Entertaiment în 2008. Băieţii au debutat pe 25 mai 2008 cu piesa Replay (Noonan Neomu Yeppeo) care a intrat imediat în sufletele adolescenţilor. Încă de la debut, trupa Shinee a fost apreciată şi a câştigat numeroase premii, printre care: premiul pentru cea mai bună trupă nouă în iunie 2008 –la Cyworld Digital Music Awords, premiul „Best Newcomer” la Seoul Music Awards în februarie 2009, premiul de popularitate la Golden Disk Awards în 2010, premiul Global Star la SBS MTV Best Of The Best în 2011.

Ei abordează un stil muzical numit K-pop sau muzică pop coreeană. Este un gen muzical ce constă în muzică electronică, hip hop, pop, rock, şi R&B. În ultimul timp, genul muzical K-pop a fascinat tot mai mulţi adolescenţi români care şi-au îndreptat atenţia spre mai multe trupe K-pop.

Câteva informaţii despre idolii coreeni ai adolescenţilor

Shinee nu mai este de mult doar o trupă, ea a devenit un trend pentru adolescenţi. Stilul vestimentar şi coafurile lor au devenit un must pentru fanii lor.
Fiecare membru în parte are o performanţă unică pe scenă, vocile şi coregrafia lor au fermecat mulţi adolescenţi şi au adus tot mai mulţi ascultători stilului K-pop.

Membrii formaţiei sunt:
- Lee Jinki - cunoscut cu numele de scenă Onew. Este liderul şi cel mai vechi membru al trupei. S-a născut în oraşul Gwangmyeong  la data de 14 decembrie 1989.
Hobby-uri: baschet, muzică, fotbal.
Culori favorite: galben şi roşu.

- Kim Jonghyun este vocalistul principal al trupei. S-a născut la data de 8 aprilie 1990 la Seul.
Hobby-uri: filme, pian, îi place să compună versuri.
Culori favorite: negru şi gri.

- Kim Kibum - cunoscut sub numele de scenă Key, este rapper şi vocalist în grup. S-a născut la 23 septembrie 1991 în Daegu.
Hobby-uri: rap, dans, schi nautic.
Culoare favorită: roz.

- Choi Minho –cântăreţ, rapper, prezentator şi model. S-a născut la 9 decembrie 1991 în Incheon.
Hobby-uri: filme, limba engleză, baschet, actorie.
Culoare favorită: albastru.

- Lee Taemin - este mezinul trupei şi este considerat cel mai bun dansator al grupului. El s-a născut la Seul la data de 18 iulie 1993.
Hobby-uri: muzica, dans, actorie.
Culoare favorită: alb.

Membrii trupei nu sunt populari numai în Coreea de Sud, ei sunt iubiţi de milioane de fani din întreaga lume. Adolescenţii le dedică bloguri şi chiar se străduiesc să înveţe limba coreeană din dorinţa de a se simţi cât mai aproape de idolii lor. Melodiile lor au ajuns să fie indispensabile în viaţa adolescenţilor. Aceste piese sunt printre cele mai apreciate: Love like oxygen, Love’s way, Ring Ding Dong, Juliette, Lucifer, Amigo, Hello, Stand by me, Fly high. În ultimul timp, trupa a reuşit să urce vijelios în topuri şi a strâns foarte multe vizualizări pe Youtube. Piesa Ring ding dong se apropie de 32 de milioane de vizualizări, iar Lucifer a sărit de 31 de milioane.

Care este membrul tău preferat?

Tags: TRUPA SHINEE, IDOLI, ADOLESCENŢI, IDOLII ADOLESCENŢILOR;

Articole similare

Câteva cuvinte despre blogging

Timp liber

Trăim în secolul vitezei, în care rețelele de socializare și internetul sunt la putere. Și poate tocmai din acest motiv, nici Vezi tot

Tu ce loc ocupi în gaşca ta?

Timp liber

La fel ca toate grupurile de prieteni, şi gaşca ta e un univers în miniatură, cuprinzând tot soiul de personalităţi, care Vezi tot

1.000 de liceeni au făcut primul pas în carieră, la BookLand Evolution

Timp liber

 După prima săptămână de la debutul proiectului cultural BookLand Evolution, bilanțul îmbucurător al celor 5 zile de conferințe practice GRATUITE este Vezi tot

Excursie la schi pentru începători si intermediari – adulți, Cabana Miorița 23.02 – 24.02.2013

Timp liber

Haideti sa invăţăm să schiem sau să ne dăm pe snowboard!!! Mergem impreună, sus, la munte, la cabană, petrecem câteva zile Vezi tot

Stil vestimentar pentru adolescenti (10–13 ani)

Timp liber

 De obicei, prima impresie pe care o avem despre o persoana este de natura vizuala. Iar imbracamintea joaca un rol foarte Vezi tot

Page Rank