Timp liber

Trupa Shinee: idolii coreeni ai adolescenţilor

Scris de: Ghinea Viorica | 25.03.2012

            Trupa Shinee: idolii coreeni ai adolescenţilor

Shinee este o trupă sud-coreeană de băieţi formată din cinci membri. A fost înfiinţată de casa de discuri SM Entertaiment în 2008. Băieţii au debutat pe 25 mai 2008 cu piesa Replay (Noonan Neomu Yeppeo) care a intrat imediat în sufletele adolescenţilor. Încă de la debut, trupa Shinee a fost apreciată şi a câştigat numeroase premii, printre care: premiul pentru cea mai bună trupă nouă în iunie 2008 –la Cyworld Digital Music Awords, premiul „Best Newcomer” la Seoul Music Awards în februarie 2009, premiul de popularitate la Golden Disk Awards în 2010, premiul Global Star la SBS MTV Best Of The Best în 2011.

Ei abordează un stil muzical numit K-pop sau muzică pop coreeană. Este un gen muzical ce constă în muzică electronică, hip hop, pop, rock, şi R&B. În ultimul timp, genul muzical K-pop a fascinat tot mai mulţi adolescenţi români care şi-au îndreptat atenţia spre mai multe trupe K-pop.

Câteva informaţii despre idolii coreeni ai adolescenţilor

Shinee nu mai este de mult doar o trupă, ea a devenit un trend pentru adolescenţi. Stilul vestimentar şi coafurile lor au devenit un must pentru fanii lor.
Fiecare membru în parte are o performanţă unică pe scenă, vocile şi coregrafia lor au fermecat mulţi adolescenţi şi au adus tot mai mulţi ascultători stilului K-pop.

Membrii formaţiei sunt:
- Lee Jinki - cunoscut cu numele de scenă Onew. Este liderul şi cel mai vechi membru al trupei. S-a născut în oraşul Gwangmyeong  la data de 14 decembrie 1989.
Hobby-uri: baschet, muzică, fotbal.
Culori favorite: galben şi roşu.

- Kim Jonghyun este vocalistul principal al trupei. S-a născut la data de 8 aprilie 1990 la Seul.
Hobby-uri: filme, pian, îi place să compună versuri.
Culori favorite: negru şi gri.

- Kim Kibum - cunoscut sub numele de scenă Key, este rapper şi vocalist în grup. S-a născut la 23 septembrie 1991 în Daegu.
Hobby-uri: rap, dans, schi nautic.
Culoare favorită: roz.

- Choi Minho –cântăreţ, rapper, prezentator şi model. S-a născut la 9 decembrie 1991 în Incheon.
Hobby-uri: filme, limba engleză, baschet, actorie.
Culoare favorită: albastru.

- Lee Taemin - este mezinul trupei şi este considerat cel mai bun dansator al grupului. El s-a născut la Seul la data de 18 iulie 1993.
Hobby-uri: muzica, dans, actorie.
Culoare favorită: alb.

Membrii trupei nu sunt populari numai în Coreea de Sud, ei sunt iubiţi de milioane de fani din întreaga lume. Adolescenţii le dedică bloguri şi chiar se străduiesc să înveţe limba coreeană din dorinţa de a se simţi cât mai aproape de idolii lor. Melodiile lor au ajuns să fie indispensabile în viaţa adolescenţilor. Aceste piese sunt printre cele mai apreciate: Love like oxygen, Love’s way, Ring Ding Dong, Juliette, Lucifer, Amigo, Hello, Stand by me, Fly high. În ultimul timp, trupa a reuşit să urce vijelios în topuri şi a strâns foarte multe vizualizări pe Youtube. Piesa Ring ding dong se apropie de 32 de milioane de vizualizări, iar Lucifer a sărit de 31 de milioane.

Care este membrul tău preferat?

Tags: TRUPA SHINEE, IDOLI, ADOLESCENŢI, IDOLII ADOLESCENŢILOR;

Articole similare

Idolii adolescentilor si influenta lor

Timp liber

Toti ascultam muzica si indragim anumite genuri muzicale sau anumiti artisti, uneori inca din copilarie. Initial ii apreciem pentru stilul muzical Vezi tot

Cartea săptămânii – P.S. Te iubesc de Cecelia Ahern

Timp liber

"P.S. Te iubesc" este o carte foarte sensibilă și frumoasă. A devenit una dintre preferatele mele și am iubit din start Vezi tot

Cluburi sau drumeții pe munte? Ce preferi?

Timp liber

 Îți place aerul curat de munte și priveliștea minunată, dar iți place și să dansezi pe muzica ta preferată până dimineață. Vezi tot

Întâmpină vara cu un abdomen plat

Timp liber

 Pentru că e anotimpul prieten la cataramă cu pielea dezgolită şi topurile scurte, cu vedere la pătrăţele, vara e momentul propice Vezi tot

Impresii de B’estfest 2012

Timp liber

 S-a dat startul nopților de vară nedormite! De departe unul dintre cele mai celebre festivaluri de muzică din țară, B’estfest nu Vezi tot

Page Rank