Timp liber

700 de liceeni vor castiga incredere in fortele proprii participand la un program de leadership

Scris de: Irina Burdusel | 01.11.2011

700 de liceeni vor castiga incredere in fortele proprii participand la un program de leadership

A doua editie a programului Leadership Autentic se pregateste de start. In luna noiembrie, peste 25 de licee din Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Galati, Craiova, Constanta, Targoviste, Moinesti, Berca si Buzau vor fi incluse in proiectul care isi propune sa contribuie la dezvoltarea personala a adolescentilor, printr-o serie de activitati de educatie neconventionala, care pun accent pe dezvoltarea abilitatilor de leadership, comunicare, lucru in echipa, initiativa si spiritul pro-activ ale participantilor.

 
Acest program educational porneste de la ideea ca este important sa te pregatesti pentru viitoarea ta cariera inca din liceu si te ajuta sa iti trasezi liniile de baza ale traiectoriei tale profesionale. 
 
Leadership Autentic presupune un training intens  in care elevii participanti intra in contact cu notiuni teoretice despre leadership, comunicare si dezvoltare personala si totodata, prin intermediul exercitiilor practice, isi pot descoperi abilitatile, valorile si potentialul. Programul se desfasoara in weekend-uri, in cadrul liceelor din care provin elevii.
 

Cum poti participa la programul de leadership?

 
Programul Leadership Autentic se adreseaza tinerilor inovativi, deschisi si entuziasti, cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani, care isi doresc sa investeasca timp in programe extra-scolare, pentru a face primii pasi in dezvoltarea lor personala si profesionala.
 
Participarea la Leadership Autentic se face doar pe baza de selectie, cursul fiind gratuit. Inscrierea se face online, pe website-ul fundatiei (www.leaders.ro), prin completarea formularului de aplicatie. De asemenea, iti poti inscrie liceul din care faci parte pe lista de participare, completand formularul dedicat de pe site. Numarul de editii pe parcursul unui an scolar este limitat, insa completarea formularului de aplicatie va asigura prioritatea in stabilirea liceelor din fiecare an.
 

Ce „castigi” participand la acest program?

 
Organizatorii promit ca iti vei consolida increderea in propriile forte, te vei orienta spre un sistem de valori care determina parcursul spre performanta si vei fi inspirat de oamenii exceptionali pe care ii vei cunoaste in cadrul Leadership Autentic. Pentru un adolescent este un castig considerabil, care poate cantari mult mai tarziu.
 
Daca in Nivelul 1 s-au discutat conceptele de baza legate de leadership - concepte si definitii, valori, convingeri si atitudini, viziune, comunicarea liderului si echipa-, in cel de-al doilea nivel, participantii au sansa sa aprofundeze conceptele de comunicare si echipa in cadrul unui training in care accentul se pune pe partea practica.
 
Al doilea nivel al programului Leadership Autentic se va dezvolta pe parcursul a doua saptamani, cu un total de 28 de ore de curs, si va fi dedicat tehnicilor de comunicare si de lucru in echipa. Cursul cuprinde atat parti teoretice, cat si practice. Metodele de predare sunt adaptate grupului de varsta si cuprind tehnici de problem solving si vorbire in public.
 
Cursurile sunt sustinute de trainerii LEADERS Romania. Aceasta este o organizatie devotata promovarii conceptului de leadership in Romania, care ii incurajeaza pe adolescentii romani sa fie responsabili, capabili si inovatori, astfel incat sa isi asigure succesul in viata, dar sa contribuie si la evolutia intregii societati. Printre cele mai importante initiative ale LEADERS Romania se numara Leadership Autentic, LEADERS School, LEADERS Education si LEADERS Academy.
 
 

Tags: liceu, incredere in sine adolescenti, activitati extra-scolare, leadership.

Articole similare

Teen Choice Awards 2012

Timp liber

 Din 1999 până în prezent, în fiecare an adolescenţii îşi acorda propriile lor premii prin vot online pe www.teenchoiceawards.com, anul acesta Vezi tot

Breaking Dawn Part 2: Sfârşitul unei legende cinematografice

Timp liber

Cine nu cunoaşte romantica poveste de dragoste dintre vampirul Edward Cullen, simbolul perfecţiunii masculine şi protagonistul viselor fetelor de pretutindeni şi Vezi tot

Cum îţi poţi îmbunătăţi contul de Facebook?

Timp liber

Contul de Facebook nu mai este o noutate, dimpotrivă, a devenit chiar o necesitate. În prezent, majoritatea dintre noi avem cont de Vezi tot

Cartea săptămânii - Gazda, de Stephenie Meyer

Timp liber

Mă așteptam să fie ceva bun, mai ales că este scrisă de Stephenie Meyer, dar a fost mai mult de atât. Vezi tot

Cartea Saptamanii – Orasul de sticla de Cassandra Clare

Timp liber

 “Orașul de Sticlă” s-a păstrat la aceleași standarde înalte, cu care, ne-a obișnuit autoarea, Cassandra Clare. Deși, a trecut o perioadă Vezi tot

Page Rank