Timp liber

Alcoolul - noua sau vechea moda?

Scris de: Raluca Robu | 24.12.2011

Alcoolul - noua sau vechea moda?

Cu toate discutiile astea despre Craciun si Sarbatori, poate parea un subiect cam prea serios pentru aceasta perioada nu? Alcoolul? Iar? Sau poate tocmai pentru ca in aceasta perioada sunt foarte multe persoane care consuma cantitati mult prea mari de alcool, astfel ajungand la spital, ar trebui abordat si subiectul consumului de alcool in randul adolescentilor.

De acum nu mai este un secret ca adolescentii zilelor noastre nu se sfiesc sa consume alcool. In cantitati mai mari sau mai mici. Deja nu e party daca nu este niste bere sau ceva vin, o tequila deja e si mai bine. Totusi cred ca ar trebui luate in considerare anumite lucruri: alcoolul ucide. Mai repede sau mai lent, depinde de cantitatea pe care esti dispus sa o bei intr-o seara.
 

De ce sa spun NU alcoolului?
 

Este pana la un punct o intrebare legitima nu? Atata timp cat adultii beau, eu de ce nu as face-o nu? Ei bine nu cred ca e neaparat o chestie ce ar trebui interzisa, ci doar controlata. Pentru ca pana la urma una este sa bei o bere si alta e sa bei 10. Este adevarat ca ameteala si sentimentul ala de bine pe care ti-o da starea de betie poate parea ca te face sa te simti bine. Dar, la fel ca si in cazul drogurilor, este doar o aparenta. Problemele de care incerci sa fugi te vor astepta rabdatoare atunci cand te vei trezi.
 

Pana la urma, este alegerea fiecaruia. Hai sa incercam sa nu fim lupi moralisti, pana la urma cam toti am baut macar o bere la viata noastra. Ar trebui in schimb macar sa stii la ce riscuri te expui, daca alegi sa bei fara masura.
 

In primul rand, vei arata mai mult decat ridicol  in cele mai multe cazuri, tocmai pentru ca nu mai ai acelasi control asupra a ceea ce faci sau spui. Si asa ajungem la punctul doi, risti sa te inhaiti cu cine nu trebuie. Ori sa dai o replica care iti va aduce o bataie serioasa, ori sa te trezesti a doua zi dimineata in cine mai stie ce pat, aviz fetelor mai ales. Adica sa faci anumite lucruri care ti-ar putea schimba viata permanent.
 

Asta asa, amintind numai cateva dintre „micile” riscuri la care te poti expune daca nu ai grija cat bei, de la cine bei, si nu in ultimul rand ce bei. La ce iti supui organismul, incepand cu stomac, ficat si terminand cu creierul, ma gandesc ca ai vazut macar un documentar referitor la efectele pe termen lung ale consumului de alcool. Daca nu, vizioneaza unul, macar sa stii la ce sa te astepti.
  Citeste mai departe

Pagina: 1 | 2

Tags: alcool, exces de alcool, alcoolul si adolescentii, distractie fara alcool;

Articole similare

Cartea Saptamanii – Fior de Maggie Stiefvater

Timp liber

Mi-am dorit foarte mult să citesc cartea "Fior" și cred că asta m-a făcut să am așteptări foarte mari de la Vezi tot

Ce piese trebuie să îţi achiziţionezi de la reduceri

Timp liber

Pentru orice shopaholică, perioada reducerilor e o adevărată sărbătoare, în care porţile pline de culoare ale magazinelor se deschid larg, invitându-ne Vezi tot

Recenzie de film - Warm Bodies (Iubitul meu e zombi)

Timp liber

 O dovadă în plus că trendul poveştii de dragoste dintre un muritor şi o fiinţă supranaturală a prins bine de tot, Vezi tot

Transformă-ţi hobby-ul într-o carieră

Timp liber

Săptămâna trecută am vorbit despre cum să îţi transformi materia preferată de la şcoală într-o pasiune proeminentă, cu un curs ascendent. Vezi tot

Mergi in club? Fii atent!

Timp liber

Cati dintre noi nu am asteptat sa implinim mai repede “varsta corespunzatoare” pentru a merge la club? Si iata ca „distractia Vezi tot

Page Rank