Timp liber

Atelier de Jurnalism Narativ pentru Adolescenți

Scris de: Irina Burdusel | 29.03.2012

Atelier de Jurnalism Narativ pentru Adolescenți

Din 9 mai, Şcoala de Arte şi Maniere vă invită să participaţi la Atelierul de Jurnalism Narativ pentru adolescenţi, susţinut de Ana Maria Ciobanu, redactor colaborator la publicaţiile Tabu şi Decât o Revistă. 

Cum luăm notiţe? Cum scriem despre alţii? Cum descriem o trăsătură fără să o numim? De ce sunt importante poveştile? Acest atelier le va dezvolta cursanţilor capacitatea de a spune, de a crea şi de a reda poveşti adevarate.

Acest atelier oferă cursanţilor instrumentele cu care să poată spune poveşti adevarate pe care orice adult le-ar citi cu sufletul la gură. Povestea celei mai populare fete din liceu, a unui meci palpitant, a unei trupe care repetă într-un garaj, a unui profesor care îţi schimbă viaţa, a unui puşti cu care nu vorbeşte nimeni, a primei iubiri, a unui bunic interesant - pot fi doar câteva exemple de naraţiuni pe care un adolescent le-ar putea surprinde în nuanţe foarte vii.
 
Învăţând tehnici de reporting, participanţii vor învaţa de fapt să-şi dezvolte spiritul de observaţie şi felul în care îi asculta pe cei din jur.
 
Fiecare curs va presupune analiza unor texte şi fragmente de text recomandate pentru lectură, însuşirea unor tehnici de bază (cum ne luăm notiţe în carneţel, cum structurăm un text, cum rescriem) şi exerciţii practice. Toate materialele bibliografice vor fi împărţite la curs.
 
Până la finalul atelierului, fiecare cursant va scrie un mini eseu personal sau un mini-profil al unui personaj identificat (în funcţie de alegere). Textele şi exerciţiile realizate la curs vor fi publicate online, pe un blog colectiv al participanţilor.
 
Lector: Ana Maria Ciobanu
Data începere: 9 mai 2012, ora 19:15
Numar ateliere:7
Frecvenţa: săptămânal, miercuri
Vârsta: 14 – 18 ani
 
Cost: 320 de lei
Locaţie: Şcoala de Arte și Maniere - Str Stefan Mihaileanu, nr 28B, mezanin, ap 2 (harta)
 
Înscriere la: diana@victoriei.ro
Informaţii la: 0735.863.845
 

Tags: atelier de jurnalism, curs adolescenti.

Articole similare

Animarea orașului prin graffiti

Timp liber

Spațiul urban este aglomerat de reclame, poze, bannere, afișe, ecrane uriașe. Graffiti depășește însă orice limită trasată de companiile de publicitate. Vezi tot

Vacanta de Craciun pe bani putini

Timp liber

Perioada Craciunului e cea mai frumoasa din an, atunci cand colindele, zapada, fetele zambitoare ale celor dragi si dragostea care parca Vezi tot

La ce concerte mergem vara asta?

Timp liber

Vara e anotimpul cel mai potrivit pentru a te bucura de un concert ca la carte, cu gaşca ta, muzica artistului Vezi tot

Cum să îţi organizezi bugetul pentru o vacanţă de vară de vis

Timp liber

 Săptămâni de vis la mare, din care să te întorci mai bronzată ca niciodată, câteva drumeţii cu sesiuni de căţărat cu Vezi tot

Vino la Evenimentele distractiv-culturale BookLand

Timp liber

BookLand te asteapta cu oferte irezistibile la carte, muzica, film, jocuri, si o oferta vasta de evenimente culturale pe gustul tuturor, Vezi tot

Page Rank