Timp liber

Atelier educativ - Istoria Românilor: Legende şi realităţi istorice, după cărţile lui N. Djuvara

Scris de: Ana Burdusel | 30.01.2012

Atelier educativ - Istoria Românilor: Legende şi realităţi istorice, după cărţile lui N. Djuvara

Avem o veste bună pentru cei cărora le place istoria şi pentru cei cărora nu le place istoria: aveţi acum la dispoziţie şi UN ALT FEL DE A INTRA IN CONTACT CU ISTORIA decât ceea ce aţi experimentat la şcoală. Este vorba de un atelier interactiv, care vă va face să simţiţi că istoria înseamnă o minunată aventură a omului de-a lungul timpului, nu doar date imposibil de reţinut.

 
Din 25 februarie, Şcoala de Arte şi Maniere vă invită să participaţi la Atelierul Istoria Românilor: Legende şi realităţi istorice, după cărţile lui N. Djuvara (10-15 ani), susţinut de Monica Neatu, profesor de istorie şi doctorand al Facultăţii de Istorie, Universitatea Bucureşti.
 
Vă invităm la un atelier interactiv, inspirat de cărţile pentru copii şi tineri scrise de Neagu Djuvara. Viziunea sa echilibrată asupra istoriei şi stilul său accesibil reprezintă pasul de pornire către cele 6 ateliere, oferind posilibilitatea unui dialog relaxat şi interactiv cu istoria.
 
Atelierul a fost gândit pornind de la bestseller-ul O scurtă istorie a românilor povestită celor tineri, ediţia a XII-a, Bucureşti, Humanitas, 2010, iar cursul se desfaşoară cu acordul şi sprijinul moral al domnului Neagu Djuvara.
 
Cu ajutorul hărţilor, a ilustraţiilor şi folosindu-ne de curiozitatea şi intuiţia participanţilor, vom clarifica întrebări legate de epocile istorice (Antichitate, Ev Mediu, începuturile modernităţii) şi vom privi istoria românilor într-un context european, de la particular la universal. Nu vom uita nici de cadrul geografic şi cultural, de momentele cheie şi legendele din jurul unor domnitori.
 
Pe parcursul acestui atelier vom călători în timp cu ajutorul ilustraţiilor fabuloase realizate (vezi foto de mai sus) de Radu Oltean, un grafician extrem de talentat şi un bun prieten al fundaţiei.
 
Scopul atelierului este de a stimula capacitatea de sinteză şi stabilirea unor conexiuni logice între evenimente şi personalităţi istorice, urmărindu-se împrietenirea cu istoria.
 
Lector:Monica Neatu
Data începere: 25 februarie 2012, ora 11:00
Număr ateliere: 6
Frecvența: săptămânal, sâmbăta
Vârsta:10 - 15 ani
Cost: 350 de lei (cu suport de curs* 3 cărţi)/ 240 de lei (fără suport de curs)
Locație: Școala de Arte și Maniere - Str Ștefan Mihaileanu, nr 28B, mezanin, ap 2 
 
Înscriere la diana@victoriei.ro
Informaţii la 0735.863.845
 
* Suportul de curs este format din trei cărţi ilustrate:
1. Neagu Djuvara, Radu Olteanu, Simona Bucan, Cum s-a născut poporul român, Bucureşti: Humanitas, 2010.
2. Neagu Djuvara, Radu Olteanu , Mircea cel Bătrân şi luptele cu turcii, Bucureşti: Humanitas, 2007.
3. Neagu Djuvara, Radu Olteanu, De la Vlad Ţepeş la Dracula Vampirul, Bucureşti:Humanitas, 2007.
 

Tags: atelier educativ, cursuri adolescenti, atelier istoria romanilor.

Articole similare

Beneficii si satisfactii pentru orice adolescent: munca de voluntariat

Timp liber

Voluntariatul nu beneficiaza de o popularitate prea ridicata in tara  noastra, insa lucrurile au inceput sa se schimbe in ultimii ani, Vezi tot

Cel mai bun prieten - animalul de companie

Timp liber

Cu siguranță, ca adolescent, ai trăit momente în care te-ai simțit singur, neînțeles și ai preferat să te retragi în lumea Vezi tot

Idolii adolescentilor si influenta lor

Timp liber

Toti ascultam muzica si indragim anumite genuri muzicale sau anumiti artisti, uneori inca din copilarie. Initial ii apreciem pentru stilul muzical Vezi tot

Cartea Saptamanii – Ingerul noptii de Becca Fitzpatrick

Timp liber

 “Îngerul nopții” este primul volum dintr-o serie ce se anunță a avea un mare succes. Deși este apărută pe piața românească Vezi tot

Toti fumeaza. Eu de ce sa nu o fac?

Timp liber

Fiecare dintre noi are cel putin 10 prieteni care fumeaza. De cate ori nu ati auzit “hai incearca si tu!” sau Vezi tot

Page Rank