Timp liber

Breaking Dawn Part 2: Sfârşitul unei legende cinematografice

Scris de: Andreea Baluteanu | 11.12.2012

Breaking Dawn Part 2: Sfârşitul unei legende cinematografice

Cine nu cunoaşte romantica poveste de dragoste dintre vampirul Edward Cullen, simbolul perfecţiunii masculine şi protagonistul viselor fetelor de pretutindeni şi muritoarea Bella Swan, probabil cel mai invidiat personaj feminin de pe Terra? Aşa cum iubirea lor a făcut înconjurul mapamondului, transpunerea pasiunii adolescentei iubitoare de monştrii mitici, cu suflet de aur, a devenit o adevărată legendă cinematografică.

Pune mâna pe cea mai apropiată cutie de şerveţele şi fă provizii consistente de îngheţată pentru că suntem gata să discutăm despre sfârşitul uneia dintre cele mai apreciate saga.
 

Încasări ce au spart toate recordurile
 

Cu un subiect fascinant, nemaiabordat până la apariţia sa, saga Twilight a stabilit record după record. Povestea epică de dragoste dintre împiedicata Bella şi aparent perfectul Edward a cucerit inimile adolescenţilor de pretutindeni şi a atras încasări de milioane de dolari. A relansat vampirii în trend, a scos romantismul la lumină şi a transformat în aur tot ceea ce a atins.

Astfel, cele cinci filme apărute: Twilight, New Moon, Eclipse, Breaking Dawn Part 1 şi recent lansatul Breaking Dawn Part 2 au depăşit fabuloasa sumă de 3 miliarde de dolari, cu menţiunea că cel mai nou membru al familiei Amurg abia a apărut pe ecranele din toată lumea, reuşind să strângă, în două săptămâni, 227 de milioane numai pe teritoriul Statelor Unite. Se mai miră cineva că pielea vampirilor străluceşte precum diamantele?

Bineînţeles, nici vânzările de carte cu care se poate lăuda autoarea, Stephenie Meyer, nu sunt mai prejos. Cele patru titluri apărute în saga Amurg au adunat câştiguri de peste 116 milioane de dolari, un record demn de toată admiraţia. Dacă introducem în ecuaţie şi numeroasele premii pe care seria le-a adunat, de-a lungul timpului, cele mai celebre fiind „Publishers Weekly's Best Children's Books of 2005”, decernat primului volum, „Amurg” şi British Book Award „Children's Book of the Year" pentru la fel de mediatizatul „Zori de zi”, începem să discernem, printre picături, tabloul unuia dintre cele mai mari succese de casă ale ultimilor ani.

Numerele de mai sus atestă, în toată splendoarea lor, calitatea de fenomen a multiubitei saga. Ce a transformat însă Amurg în legendă e, înainte de toate, subiectul, ce nu are cum să te lase indiferent/ă. Adolescenţi de pretutindeni, iată povestea Bellei şi al lui Edward al său!
 

O iubire ce nu va apune niciodată
 

Cine nu cunoaşte istorisirea plină de emoţie, sacrificiu şi pasiune a adolescentei îndrăgostite de un vampir? Dincolo de încasări, de premii şi vânzări de carte, de critici şi laude, se află dragostea pentru o operă literară, pentru o peliculă ce a unit inimi, a scurs lacrimi pe obrajii umezi ai cititorilor, a împletit vise şi a îndeplinit dorinţe.

Ultimul capitol din saga „Amurg” înseamnă, înainte de toate, desăvârşirea Bellei, transformarea ei în ceea ce autoarea a prefigurat încă din paginile primului volum: un vampir însetat de sânge. Devenită „doamna Cullen” şi mama lui Renesmee, ea trebuie să înveţe să îşi controleze noile porniri, de „newborn”. Şi tocmai când lucrurile păreau să se îndrepte spre un binemeritat happy-end, cei doi îndrăgostiţi sunt obligaţi să dea piept cu una dintre cele mai mari provocări la care au fost supuşi de Meyer: clanul Volturi a aflat despre existenţa fiicei lor, şi, convinşi că au de-a face cu un copil nemuritor, plănuiesc să o ucidă şi să distrugă în acelaşi timp întregul clan Cullen. Vampirii noştri preferaţi vor porni în căutarea unui puhoi de aliaţi, care de care mai dotat cu puteri speciale, cu scopul de a servi drept martori nedreptăţii pe care Volturi sunt pe cale să o comită.

Vor reuşi Bella şi Edward să scape cu viaţă din înfruntarea cu familia regală a vampirilor, iar dragostea lor epică îşi va găsi, în sfârşit, împlinirea?
  Citeste mai departe

Pagina: 1 | 2

Tags: Breaking Dawn: Part 2, saga cinematografică, Bella şi Edward, recorduri de vânzare, vampiri, poveste de dragoste, adolescenţi, saga Twilight/Amurg

Articole similare

Ce faci cu hainele care se demodează?

Timp liber

Trista poveste a unei rochii: ţesută cu grijă, migălită cu dragoste, e aşezată pe un raft strălucitor, aşteptându-şi cu sufletul la Vezi tot

Frumusetea cartilor - Importanta lecturii in viata adolescentului

Timp liber

Cititul a devenit o activitate destul de rar intalnita in randul adolescentilor. Multi tineri renunta cu usurinta la carti in favoarea Vezi tot

Mersul la mall - o moda?

Timp liber

Mall-ul. Pare un subiect cam demodat nu? Și totuși, se pare ca moda mall-ului încă nu a trecut, și se pare Vezi tot

După ore direct acasă sau prin oraș?

Timp liber

După câteva ore bune petrecute la școală, ore în care a trebuit să asiști la cursuri plictisitoare și care parcă nu Vezi tot

Cei 20 care au cucerit Romania- La-la Band

Timp liber

Adolescent sau adult, fiecare dintre noi am auzit de noul serial muzical “Pariu cu viata” difuzat de PROTV. Am trait alaturi Vezi tot

Page Rank