Timp liber

Cartea Săptămânii – Eve de Anna Carey

Scris de: Cristina Harja | 29.05.2012

Cartea Săptămânii – Eve de Anna Carey

Faptul că este o carte distopică i-a adus un mare plus acesteia. Nu de mult am făcut o pasiune pentru distopii. Am trecut de la Jocurile foamei, la Divergent, iar acum la Eve care de asemenea mi-a plăcut mult și mi-a stârnit interesul în legătură cu seria din care face parte și asta contează.

Eve este un personaj tipic feminin, ce învață din propriile greșeli. Anna Carey a ținut personajul într-o continuă dezvoltare, iar acesta este schimbat complet la sfârșit față de cum era la început.

Foarte încrezătoare și optimistă la fel cum erau și colegele ei, Eve se așteaptă la un viitor strălucit, însă aparențele sunt deseori înșelătoare. În urmă cu câțiva ani o molimă a omorât peste 98% din populație, iar regele ce se afla la conducere a avut propriile sale idei despre cum să repopuleze din nou planeta într-un timp cât mai scurt.

De aici și până la evadarea din școala unde a crescut, Eve mai are doar un pas și este complet năucită de lumea ce se află în spatele porților.

Aventurile continuă, deoarece va trebui să lupte pentru a supraviețui și nu îi va fi deloc ușor atunci când va afla că, ceea ce a fost învățată toată viața nu are nicio relevanță în lumea reală.

Cartea nu este lipsită nici de momente amuzante, chiar dacă situația în care se află personajul nostru este una rea, ea va întâlni iubirea în partenerul său de călătorie, însă întrebarea este cum va face față din moment ce a fost învățată de mică să se ferească de aceste "creaturi" ce îi va zdrobi sufletul și nu îi va împărtăși niciodată sentimentele. 
 
 Editura: Leda
 Continuarea volumului: Once
 Notă: 10/10

Rubrică asigurată de Cărți Pentru Adolescenți ( http://cartipentruadolescenti.blogspot.com )
 

Tags: EVE, ANNA CAREY, RECENZII CARTI, ROMANE PENTRU ADOLESCENTI;

Articole similare

Cum îți petreci vacanța de vară?

Timp liber

Cum începe sa fie cald afară, iar soarele să strălucească din ce în ce mai tare, cum gândul tău zboară, unde Vezi tot

Cartea Saptamânii – Ultimul cantec de Nicholas Sparks

Timp liber

Astăzi m-am gândit să vorbesc despre cartea lui Nicholas Sparks "Ultimul Cântec". Ați citit până acum o carte scrisă de el? Vezi tot

Excursie la schi pentru începători si intermediari – adulți, Cabana Miorița 23.02 – 24.02.2013

Timp liber

Haideti sa invăţăm să schiem sau să ne dăm pe snowboard!!! Mergem impreună, sus, la munte, la cabană, petrecem câteva zile Vezi tot

Gesturi mărunte care îţi strică frumuseţea

Timp liber

Eşti tânără, frumoasă, iar prospeţimea anilor tăi te face irezistibilă. Abia ai început să te machiezi sau eşti deja o expertă, Vezi tot

Dependența jocurilor pe calculator

Timp liber

Din ce în ce mai mulți tineri preferă să petreacă timpul liber închiși în casă, în fața unui calculator, mai exact, Vezi tot

Page Rank