Timp liber

Cartea Săptămânii – Eve de Anna Carey

Scris de: Cristina Harja | 29.05.2012

Cartea Săptămânii – Eve de Anna Carey

Faptul că este o carte distopică i-a adus un mare plus acesteia. Nu de mult am făcut o pasiune pentru distopii. Am trecut de la Jocurile foamei, la Divergent, iar acum la Eve care de asemenea mi-a plăcut mult și mi-a stârnit interesul în legătură cu seria din care face parte și asta contează.

Eve este un personaj tipic feminin, ce învață din propriile greșeli. Anna Carey a ținut personajul într-o continuă dezvoltare, iar acesta este schimbat complet la sfârșit față de cum era la început.

Foarte încrezătoare și optimistă la fel cum erau și colegele ei, Eve se așteaptă la un viitor strălucit, însă aparențele sunt deseori înșelătoare. În urmă cu câțiva ani o molimă a omorât peste 98% din populație, iar regele ce se afla la conducere a avut propriile sale idei despre cum să repopuleze din nou planeta într-un timp cât mai scurt.

De aici și până la evadarea din școala unde a crescut, Eve mai are doar un pas și este complet năucită de lumea ce se află în spatele porților.

Aventurile continuă, deoarece va trebui să lupte pentru a supraviețui și nu îi va fi deloc ușor atunci când va afla că, ceea ce a fost învățată toată viața nu are nicio relevanță în lumea reală.

Cartea nu este lipsită nici de momente amuzante, chiar dacă situația în care se află personajul nostru este una rea, ea va întâlni iubirea în partenerul său de călătorie, însă întrebarea este cum va face față din moment ce a fost învățată de mică să se ferească de aceste "creaturi" ce îi va zdrobi sufletul și nu îi va împărtăși niciodată sentimentele. 
 
 Editura: Leda
 Continuarea volumului: Once
 Notă: 10/10

Rubrică asigurată de Cărți Pentru Adolescenți ( http://cartipentruadolescenti.blogspot.com )
 

Tags: EVE, ANNA CAREY, RECENZII CARTI, ROMANE PENTRU ADOLESCENTI;

Articole similare

Cartea Săptămânii - Anna Karenina de Lev Tolstoi

Timp liber

O lume perfectă pe dinafară și totuși cu multe imprefectiuni pe dinăuntru. Într-o înaltă societate cei mai respectați și onorabili oameni Vezi tot

Atelier de Jurnalism Narativ pentru Adolescenți

Timp liber

Din 9 mai, Şcoala de Arte şi Maniere vă invită să participaţi la Atelierul de Jurnalism Narativ pentru adolescenţi, susţinut de Vezi tot

Hai într-o excursie pe cinste!

Timp liber

Ţi-e dor de o excursie? Ai vrea să pleci vreo două zile şi nu prea ştii unde şi cu cine? Vrei Vezi tot

LGBT #laLiceu: ne cerem dreptul la educație de calitate

Timp liber

 Liceeni LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transgender) se confruntă cu un grad ridicat de bullying, violență și hărțuire, conform studiului Un liceu Vezi tot

incubator107 – locul in care nu exista plictiseala

Timp liber

Daca esti adolescent, nu ai voie sa te plictisesti! Nu ai voie sa stai acasa si sa pierzi timpul, cand sunt Vezi tot

Page Rank