Timp liber

Cartea Săptamanii – Femeia in negru de Susan Hill

Scris de: Cristina Harja | 25.06.2012

Cartea Săptamanii – Femeia in negru de Susan Hill

 O carte horror din toate punctele de vedere. Pot să spun că este cel mai cutremurător roman pe care l-am citit și chiar și-acum după câteva zile de la terminarea lui, tot mai am momente când mă gândesc la povestea în sine. Dacă citiți această carte să nu o faceți seara pentru că....veți avea o noapte agitată.

 
Cu siguranță cartea iese din tipare și se face remarcată, deoarece Susan Hill merge de la început și până la sfârșit pe același fir tragic al poveștii. De asemenea, finalul rămâne deschis, nu se va schimba nimic în orășel, însă i se va schimba radical viața personajului principal Arthur.  
 
Femeia în negru este un personaj ce tulbură viețile tuturor locuitorilor din oraș. În spatele ei stau povești de groază, de exemplu apariția în ipostaze misterioase, la moartea unor copii, îmbrăcată în negru și palidă că și cum ar suferi de o boală gravă.  
 
Arthur este trimis la Casa din Mlaștina Țiparului pentru a aduna niște documente, după ce proprietara a murit, însă, ceea ce el nu știe este că acolo se întâmplă lucruri groaznice, în fiecare oră din zi și noapte împrejurimile sunt bântuite de suflete ce nu își găsesc liniștea.  
 
Curând el va afla secretele întunecate ale casei și îi va schimba complet viața. Spun asta deoarece sfârșitul depășește cu ușurință granițele normalului, iar sacrificile făcute de Arthur nu-și vor avea rostul. 
 
În concluzie, cartea ne oferă suficient suspans și aventură pentru a fi pe gustul tuturor, iar ceea ce mi-a plăcut la autoare au fost notele ironice și ușor amuzante pe care le-a strecurat în roman, făcând abstracție de întâmplările dramatice ce stau la baza lui.   
  
 Rubrică asigurată de Cărți Pentru Adolescenți ( http://cartipentruadolescenti.blogspot.com ) 
  
 Editura: Leda 
 Notă: 9/10
 

Tags: FEMEIA IN NEGRU, SUSAN HILL, RECENZII CARTI, ROMANE PENTRU ADOLESCENTI;

Articole similare

Căutătorii de poveşti - Curs de jurnalism narativ

Timp liber

Ai între 14 şi 16 ani şi cauţi o experienţă cu adevărat aparte? Porneşte la vânătoare de poveşti! În data de Vezi tot

Câteva cuvinte despre blogging

Timp liber

Trăim în secolul vitezei, în care rețelele de socializare și internetul sunt la putere. Și poate tocmai din acest motiv, nici Vezi tot

Cartea saptamanii – Spulbera-ma de Tahereh Mafi

Timp liber

"Spulberă-mă" are un mesaj puternic emoțional ce reușește să-ți capteze atenția. Nu am mai citit de mult timp o carte cu Vezi tot

Beneficii si satisfactii pentru orice adolescent: munca de voluntariat

Timp liber

Voluntariatul nu beneficiaza de o popularitate prea ridicata in tara  noastra, insa lucrurile au inceput sa se schimbe in ultimii ani, Vezi tot

Cartea saptamanii - Fata de hartie de Guillaume Musso

Timp liber

"Fata de hârtie" este o carte romantică, care îmbină realitatea cu ficțiunea, dar în același timp face o paralelă între cele Vezi tot

Page Rank