Timp liber

Cartea Săptamanii – Femeia in negru de Susan Hill

Scris de: Cristina Harja | 25.06.2012

Cartea Săptamanii – Femeia in negru de Susan Hill

 O carte horror din toate punctele de vedere. Pot să spun că este cel mai cutremurător roman pe care l-am citit și chiar și-acum după câteva zile de la terminarea lui, tot mai am momente când mă gândesc la povestea în sine. Dacă citiți această carte să nu o faceți seara pentru că....veți avea o noapte agitată.

 
Cu siguranță cartea iese din tipare și se face remarcată, deoarece Susan Hill merge de la început și până la sfârșit pe același fir tragic al poveștii. De asemenea, finalul rămâne deschis, nu se va schimba nimic în orășel, însă i se va schimba radical viața personajului principal Arthur.  
 
Femeia în negru este un personaj ce tulbură viețile tuturor locuitorilor din oraș. În spatele ei stau povești de groază, de exemplu apariția în ipostaze misterioase, la moartea unor copii, îmbrăcată în negru și palidă că și cum ar suferi de o boală gravă.  
 
Arthur este trimis la Casa din Mlaștina Țiparului pentru a aduna niște documente, după ce proprietara a murit, însă, ceea ce el nu știe este că acolo se întâmplă lucruri groaznice, în fiecare oră din zi și noapte împrejurimile sunt bântuite de suflete ce nu își găsesc liniștea.  
 
Curând el va afla secretele întunecate ale casei și îi va schimba complet viața. Spun asta deoarece sfârșitul depășește cu ușurință granițele normalului, iar sacrificile făcute de Arthur nu-și vor avea rostul. 
 
În concluzie, cartea ne oferă suficient suspans și aventură pentru a fi pe gustul tuturor, iar ceea ce mi-a plăcut la autoare au fost notele ironice și ușor amuzante pe care le-a strecurat în roman, făcând abstracție de întâmplările dramatice ce stau la baza lui.   
  
 Rubrică asigurată de Cărți Pentru Adolescenți ( http://cartipentruadolescenti.blogspot.com ) 
  
 Editura: Leda 
 Notă: 9/10
 

Tags: FEMEIA IN NEGRU, SUSAN HILL, RECENZII CARTI, ROMANE PENTRU ADOLESCENTI;

Articole similare

Cartea săptămânii - Sfidarea de Suzanne Collins

Timp liber

Filmul, care a fost adaptat după primul volum din seria "Jocurile foamei" și care a avut premiera în martie, a avut Vezi tot

Cartea Saptamanii – Verde de smarald de Kerstin Gier

Timp liber

 "Verde de Smarald" este ultimul volum din triologia “Culorile dragostei” și închide cu succes povestea celor doi călători în timp Gwendolyn Vezi tot

Piese vestimentare pe care trebuie să le ai vara asta

Timp liber

 Vara e anotimpul în care vrem cu tot dinadinsul să arătăm ca şi cum abia am fi coborât de pe cel Vezi tot

Cartea saptamanii – 10 lucruri pe care le-am facut de Sarah Mlynowski

Timp liber

"Zece lucruri pe care le-am făcut (și probabil n-ar fi trebuit)" este o carte clișeu, care la prima vedere îți ascunde Vezi tot

E 8 martie. Te iubesc, mamă!

Timp liber

Celebrarea femeii a început din cele mai vechi timpuri, de la grecii antici care asociau venirea primăverii cu renaşterea naturii, marcă Vezi tot

Page Rank