Timp liber

Cartea Saptamanii – Ingerul noptii de Becca Fitzpatrick

Scris de: Cristina Harja | 19.11.2012

Cartea Saptamanii – Ingerul noptii de Becca Fitzpatrick

 “Îngerul nopții” este primul volum dintr-o serie ce se anunță a avea un mare succes. Deși este apărută pe piața românească de mult timp, zilele acestea m-am hotărât să îi dau o șansă. Am terminat-o de citit foarte repede pentru că m-am simțit atrasă de poveste. A fost ceva nou pentru mine, deoarece nu am mai citit o carte în care subiectul să fie despre îngeri căzuți.   

 
Ceea ce am apreciat din start la autoare este că a început povestea într-un ritm alert, lăsând la o parte descrierile care se regăsesc în majoritatea cărților, iar pe parcurs ne oferea detaliile esențiale nouă pentru a înțelege povestea treptat.  
 
M-am atașat cu ușurință din prima clipă de personajul principal feminin. Am văzut în ea o fire puternică, hotărâtă în ceea ce vrea și nu foarte copilăroasă pentru vârsta ei, chiar dacă în unele momente a mai avut câteva scăpări și lăsa ca teama să îi invadeze mintea . Mi-a dat impresia unui personaj hotărât și puternic ce urma să se agațe de orice aventură întâlnită în fața ei. Nu m-am înșelat, Nora, este genul meu de personaj, cel care reușește să dea savoare cărților și să pună accent pe independența femeii.  
 
Trecând în extrema cealaltă, Patch a reușit să îmi dea multe emoții pe parcursul acțiunii. De la început i-am întâlnit firea misterioasă și încercam să văd dincolo de masca care o afișa. Am încercat să îi intuiesc planurile, însă de fiecare dată ne surprindea prin caracterul său și nu reușeai să vezi dincolo de imaginea făcută de el. Știam din prima clipă că ascunde ceva rău, iar autoare într-un mod surprinzător a lăsat aceste secrete să explodeze la final.  
 
Fiind vorba și de o dragoste interzisă în carte, mi-am lăsat o parte din firea mea romantică să preia controlul și să se bucure de momentele dintre cei doi. Este un întreg joc periculos pe care cele două personaje îl duc până la sfârșit. Ambele fiind impulsive și dorind să-și demonstreze supremația unul celuilalt, se crează o tensiune palpabilă cititorului.  
 
Însă Nora va trebui să-și apere spatele deoarece nimic nu e ceea ce pare, iar întâmplările stranii își vor face apariția în viața ei, fiind în pericol la fiecare pas. 
 
Nimeni nu știe că o răzbunare veche de sute de ani cade asupra orașului și îi pune în pericol pe toți cei care o înconjoară pe Nora, mai ales dacă ea este cheia sfârșitului acestuia.  
 
Un final neașteptat, o ură distrugătoare, o iubire imposibilă și secrete întunecate, toate aceste lucruri sunt cauzate de venirea îngerilor pe pământ.  
  
“Din motive pe care nu le putea explica m-am tras în umbră.  Portiera s-a deschis și s-a auzit pocnetul unei arme de foc. Două focuri. Portiera s-a închis și sedanul s-a îndepărtat. Îmi auzeam inima bubuind în piept și sunetul unor picioare care alergau.” 
  
 Editura: Litera  
 Notă: 10/10
 
Rubrică asigurată de Cărți pentru adolescenți ( http://cartipentruadolescenti.blogspot.com)  
 

Tags: recenzii carti, romane pentru adolescenti, Ingerul noptii, Becca Fitzpatrick

Articole similare

Tabăra Coolturală BookLand Educație nonformală într-o tabără inedită de vară

Timp liber

 Tabăra Coolturala BookLand se va desfășura în intervalul 29 iunie - 7 septembrie, în trei locuri concomitent (Valea Lotrului - Vâlcea, Vezi tot

Cum îţi poţi îmbunătăţi contul de Facebook?

Timp liber

Contul de Facebook nu mai este o noutate, dimpotrivă, a devenit chiar o necesitate. În prezent, majoritatea dintre noi avem cont de Vezi tot

Cel mai bun prieten - animalul de companie

Timp liber

Cu siguranță, ca adolescent, ai trăit momente în care te-ai simțit singur, neînțeles și ai preferat să te retragi în lumea Vezi tot

Ce poţi învăţa de la vedeta ta preferată?

Timp liber

În copilărie, părinţii erau modelele tale. Mergeai prin casă în pantofii cu toc ai mamei şi îţi puneai mărgelele ei la Vezi tot

Lumea in era Facebook

Timp liber

In ultima vreme au aparut o sumedenie de articole care prezinta cat de nocive pot fi retelele de socializare, Facebook fiind Vezi tot

Page Rank