Timp liber

Cartea Săptămânii – Nu-i timp de ramas bun de Linwood Barclay

Scris de: Cristina Harja | 23.04.2012

Cartea Săptămânii – Nu-i timp de ramas bun de Linwood Barclay

Ieșind din sfera paranormalului, m-am gândit ca astăzi să vă prezint un thriller ce mi-a plăcut foarte de mult. De obicei, la asemenea cărți,  acțiunea trebuie să fie la fiecare pas. Când mă gândesc la o carte thriller îmi vine în minte cuvântul mister sau suspans, iar de curând am început să citesc cărți de acest gen. Le recomand tuturor, indiferent de vârstă, deoarece ele mai adaugă un strop de acțiune în viețile noastre monotone (sau nu), iar unele ne dezvoltă mult capacitatea de a intui anumite lucruri.
 

 "Te trezești... Casa e pustie... Toți ai tăi au dispărut..."
 

Cynthia, era o adolescentă rebelă, făcea ceea ce vroia de fiecare dată, își ignora părinții și mereu ajungea la certuri cu aceștia. Însă într-o noapte, care părea ca oricare alta, totul se transformă într-un coșmar. Adusă acasă de tatăl său, aceasta rămâne în cameră toată seară, iar de dimineață realitatea cruntă o întâmpină. Familia i-a dispărut. Toți. Absolut toți. Tată, mamă, frate. 

Sună staniu nu-i așa? Trec anii, iar timp de 25 de ani Cynthia s-a întrebat mereu unde îi este familia, ce s-a întâmplat cu ei. Dar între timp ea și-a întemeiat propria familie, are un soț iubitor și o fetiță de 8 ani, care este foarte grijulie cu ea și amândoi îi sunt alături.

Însă, perioada din adolescență a marcat-o profund fiind foarte paranoică și încercând mereu să găsească răspunsul la dilema ei. Ceea ce ea nu știe este că și cel mai apropriat prieten ar putea ascunde secrete și nimic nu e ceea ce pare. Iar de aici iadul se dezlănțuie și fiecare indiciu care îi apare în cale este învăluit de mister.

Va reuși să afle de ce familia ei a dispărut într-o singură noapte și nici după 25 de ani nu s-au găsit răspunsurile necesare? Oare au părăsit-o cu toții, sau un criminal în serie i-a măcelărit pe toți, lăsând-o numai pe ea în viață. Va fi pregătită să afle crudul adevăr?

Un thriller surprinzător, care m-a ținut cu sufletul la gură, iar finalul desigur a fost total neașteptat. Vom descoperi astfel că persoanele dragi ascund cele mai multe secrete.

 Notă: 10/10 
 
Rubrică asigurată de Cărți Pentru Adolescenți ( http://cartipentruadolescenti.blogspot.com )

Tags: Nu-i timp de ramas bun, Linwood Barclay, recenzii carti, carti pentru adolescenti;

Articole similare

Distracţie la calculator. Ce jocuri ne mai jucăm azi?

Timp liber

În ziua de azi tehnologia avansează din ce în ce mai mult, iar varietatea de opțiuni de a-ți petrece timpul liber Vezi tot

Ce poţi învăţa de la vedeta ta preferată?

Timp liber

În copilărie, părinţii erau modelele tale. Mergeai prin casă în pantofii cu toc ai mamei şi îţi puneai mărgelele ei la Vezi tot

Piese vestimentare pe care trebuie să le ai vara asta

Timp liber

 Vara e anotimpul în care vrem cu tot dinadinsul să arătăm ca şi cum abia am fi coborât de pe cel Vezi tot

Recenzie de film: The Mortal Instruments: City of Bones

Timp liber

 Lansat în 2013 şi bazat pe seria best-seller semnată Cassandra Clare, The Mortal Instruments: City of Bones ne spune povestea lui Vezi tot

Hai într-o mini vacanță: locuri minunate de văzut înainte de a-ți termina temele

Timp liber

Ahh, ce bine ar suna o vacanță acum! Ce bine ar fi să te poți relaxa alături de familie și prieteni, Vezi tot

Page Rank