Timp liber

Cartea Săptămânii – Rosu de rubin de Kerstin Gier

Scris de: Cristina Harja | 06.08.2012

Cartea Săptămânii – Rosu de rubin de Kerstin Gier

 Călătoriile în timp mi s-au părut întotdeauna interesante, la fel și cărțile în care acest subiect a fost abordat. "Roșu de rubin" este una dintre ele și a îmbinat perfect povestea de dragoste, intriga, sarcasmul și aventura. Este genul de carte în care acțiunea este complexă, iar personajele sunt de un anumit tipar, dinamice. Am citit cu plăcere cartea, asta datorită faptului că m-am acomodat imediat cu personajele și acțiunea.

Încă un lucru foarte bun la carte este că autoarea Kerstin Gier, a adus și câteva personalități istorice importante în poveste, care vor avea momentul lor de glorie și un rol stabilit cu siguranță în acțiune, în plus, vom găsi și câteva pasaje în care se va vorbi de România, respectiv Transilvania.

Deoarece personajul nostru feminin principal Gwendolyn va face salturi periculoase în timp, riscând să apară în mijlocul unui război sau chiar să cunoască cel mai influent om din trecut, ea va trebui să fie învățată cum să controleze situația și să învețe ce ar avea de făcut în caz de s-ar afla în primejdie. Pentru că nimeni nu a știut că ea a moștenit gena de a călători în timp, iar toți ceilalți erau concentrați pe verișoara ei Charlottle care ar fi trebuit să ducă mai departe "darul" familiei, ea va trebuit să facă față singură atunci când s-ar fi trezit proiectată în trecut.

Acțiunea va începe chiar din acest punct, atunci când ea îl va cunoaște pe Gideon, cel care trebuie să fie alături de ea și să o învețe mici trucuri care să îi facă mai ușoară viața.

Personalitatea ei puternică, nu îi va permite acestuia să dețină mereu controlul asupra situației, așa cum făcea cu verișoara ei, iar pentru Gideon lucrul acesta este foarte derutant. Amândoi fiind orgolioși, nu vor lăsa niciodată de la ei, iar uneori certurile dese dintre aceștia, vor părea ușor amuzante cititorilor.

Replicile sarcastice ale personajelor va aduce mult umor cărții, pe lângă secretele întunecate ale personajelor.  

  De data aceasta pot să spun că trecutul poate deveni prezent oricând.  

 

 “Charlotte făcea mereu ce-i spuneam eu. Tu nu faci asta. Ceea ce este de-a dreptul stresant. Dar, într-un fel, și haios. Și dulce.”

 

 Editura: Litera

 Notă: 10/10

 

Rubrică asigurată de Cărți Pentru Adolescenți ( http://cartipentruadolescenti.blogspot.com )

Tags: ROSU DE RUBIN, KERSTIN GIER, RECENZII CARTI, ROMANE PENTRU ADOLESCENTI

Articole similare

Tinuta de revelion – greu de ales?

Timp liber

Adolescentele cu siguranta se gandesc deja de mult timp cu ce sa se imbrace in seara dintre ani, si probabil si-au Vezi tot

Se caută adolescenţi excepţionali!

Timp liber

 Dacă eşti în clasa a 10-a sau a 11-a, ai performanţe deosebite, te fascinează ideile noi şi vrei să-ţi creşti pasiunea, Vezi tot

Cartea săptămânii - Gazda, de Stephenie Meyer

Timp liber

Mă așteptam să fie ceva bun, mai ales că este scrisă de Stephenie Meyer, dar a fost mai mult de atât. Vezi tot

Bijuteriile handmade – accesorii nelipsite pentru o adolescenta

Timp liber

Bijuteriile, visul oricărei femei     Cele mai vechi dovezi atestă că femeile erau captivate de bijuterii încă din cele mai vechi timpuri Vezi tot

Atelier de poezie şi teatru la Teatrul Odeon

Timp liber

 Dacă ţi-ai propus ca anul acesta să faci ceva nou, interesant şi distractiv, îţi dăm noi o idee: înscrie-te la un Vezi tot

Page Rank