Timp liber

Cartea Saptamanii – Sacrificiul de Anna Carey

Scris de: Cristina Harja | 27.08.2012

Cartea Saptamanii – Sacrificiul de Anna Carey

 “Sacrificiul”, volum doi din Eve, a fost așteptat de toți. Recunosc, îmi doream mult să pun mâna pe carte și să o citesc, datorită acțiunii din primul volum care m-a prins total și m-a lăsat cu un gust amar atunci când l-am terminat. Știu foarte bine că îmi va fi foarte dor de Eve, fata sau mai bine zis femeia, în care s-a transformat peste noapte în această carte, iar apariția volumului trei se va lăsa cu greu așteptată. 

 Din punctul meu de vedere, punctul culminant s-a aflat în primul sfert al cărții, ceea ce nu am mai întâlnit până acum și este destul de dificil de explicat o acțiune fără a strica și a da din casă surprizele pregătite pentru noi de Anna Carey. 

 Diferența dintre Eve de acum și cea din primul volum este foarte mare. De data asta întâlnim o femeie care este stăpână pe forțele proprii și gata de a se sacrifica oricând pentru cei din jurul ei. Nu mai recunoaștem deloc fata naivă care a evadat din școală, iar întâmplările prin care a trecut a maturizat-o complet. Însă, uneori am simțit că această dezvoltare a ei a fost puțin forțată, pentru că s-a adaptat extraordinar de bine, la noul ei statut.

 Mi-a plăcut faptul că Anna Carey a evidențiat câteva personaje apărute în primul volum ce nu le-a fost acordată o prea mare atenție atunci, punând mai mult accentul pe povestea lor și prezentându-le situația actuală, printre ele numărându-se: Pip și Ruby, cele mai bune prietene ale eroinei noastre ce a fost nevoită să le abandoneze în trecut când a evadat.

 Nici cuplul Eve-Caleb nu a fost uitat, însă situația lor va fi critică datorită împrejurimi care îi vor obliga să se sacrifice unul pe celalt și să fie afectați și persoanele din jurul lor.  

 Iar pentru cei care vroiau să afle mai multe lucruri despre Rege și Orașul de Nisip, ei bine aceasta ar trebui să fie cartea lor pentru că majoritatea acțiunii se va desfășura în acest loc, regele fiind cu siguranță un personaj influent pentru acțiunea petrecută în roman.

 Eve este cu siguranță un personaj de care își va aminti foarte multă lume după terminarea seriei,  o eroină puternică, sensibilă, curajoasă ce va stârni intrigi și le va face față foarte bine.

   “-Genevieve, a spus el pe un ton ferm. E timpul.”

 

 Editura: Leda

 Notă: 10/10

 

Rubrică asigurată de Cărți Pentru Adolescenți ( http://cartipentruadolescenti.blogspot.com )

Tags: carti pentru adolescenti, romane pentru adolescenti, Sacrificiul, Anna Carey

Articole similare

Cartea Săptămânii – Revolta de Suzanne Collins

Timp liber

Revolta este volumul trei și ultimul din seria Jocurile Foamei. Acțiunea întregului roman este atât de imprevizibilă și intensă, încât la Vezi tot

Cartea Saptamanii – E usor sa te iubesc de Tammara Webber

Timp liber

 "E ușor să te iubesc" este o carte foarte specială, plăcută cititului și cunoscută drept o lectură curgătoare. Mi-a plăcut foarte Vezi tot

10 filme de Craciun care merita vazute

Timp liber

Filmele de Craciun ne incalzesc inima, ne aduc lacrimi in ochi si ne amintesc de acele dimineti cu miros de prajituri Vezi tot

Cartea săptămânii - Gazda, de Stephenie Meyer

Timp liber

Mă așteptam să fie ceva bun, mai ales că este scrisă de Stephenie Meyer, dar a fost mai mult de atât. Vezi tot

Beneficii si satisfactii pentru orice adolescent: munca de voluntariat

Timp liber

Voluntariatul nu beneficiaza de o popularitate prea ridicata in tara  noastra, insa lucrurile au inceput sa se schimbe in ultimii ani, Vezi tot

Page Rank