Timp liber

Cartea Saptamanii – Verde de smarald de Kerstin Gier

Scris de: Cristina Harja | 06.11.2012

Cartea Saptamanii – Verde de smarald de  Kerstin Gier

 "Verde de Smarald" este ultimul volum din triologia “Culorile dragostei” și închide cu succes povestea celor doi călători în timp Gwendolyn și Gideon.  

 
Această carte a fost plină de acțiune, ni s-au dezvăluit misterele care învăluiau seria încă de la bun început, și am aflat mai multe despre istoria acestor călătorii în timp.  
 
 Nu-mi puteam imagina un altfel de sfârșit, autoarea ne-a oferit pe lângă acțiune antrenantă, o poveste de iubire mult mai complexă între Gideon și Gwendolyn. În plus, am avut parte de multe călătorii în timp, multe evenimente, multe enigme rezolvate și multe detalii istorice care ne-au ajutat să ne formăm idei despre anumite epoci în care au aterizat cele două personaje principale. 
 
 Nici nu știu de unde aș putea să încep, dacă în cele două volume anterioare am avut parte de acțiune, amuzament, dragoste și gelozie, în acest ultim volum, povestea a explodat la propriu și ne-a lăsat în suspans până la ultima filă a cărții.  
 
 Sunt scoase la iveală toate secretele Contelui de Saint Germain, astfel încât la final avem realmente un șoc, iar pe lângă asta ne sunt dezvăluite treptat legăturile dintre personajele cărții și secretul Rubinului care va fii unul zguduitor.  
 
 Încrederea se va pierde treptat, iar Gwendolyn, va trebui să aleagă în cine să aibă încredere și să facă față pericolului constant care o pândește din umbră.  
 
 De asemenea, vom descoperi și o altă față a lui Gideon și vom vedea sacrificiile făcute de el pentru a o ține pe Gwendolyn în viață. În plus, Lucy și Paul își vor face apariția mai mult în povestea, dar și cu motivul care i-a dus la furarea cronografului.  
 
 Personajul care a reușit să îndulcească atmosfera în momentele critice, a fost desigur Xemerius, de care am avut parte mai mult în cartea a treia. Chiar și în situatile disperate el reușea să scoată două, trei perle făcând cititorul să zâmbească în momentele rele. 
 
 Seria este una care reușește să captiveze orice cititor, cuprinzând istorie îmbinată cu supranatural, alături de o poveste de dragoste. Personajele au fost foarte reale,complexe, mi-au dat acest sentiment încă de la început, având părți bune și rele pe care le-am îndrăgit până în ultima clipă. Mi-aș fi dorit să fie continuată povestea cu încă câteva volume pentru a mai reuși să mă bucur de lumea creata de Kerstin Gier, din care nu-mi doream să ies. 
  
 Editura: Litera  
 Notă: 10/10 
  
Rubrică asigurată de Cărți Pentru Adolescenți ( http://cartipentruadolescenti.blogspot.com ) 
 
 

Tags: carti pentru adolescenti, romane, recenzii carti, Verde de smarald, Kerstin Gier, Culorile dragostei

Articole similare

Mai știm să oferim mărțișoare?

Timp liber

Chiar dacă iarna nu dă semne că ar vrea să plece prea curând, peste câteva zile primăvara își intră oficial în Vezi tot

Recenzie de film Twilight

Timp liber

 Una dintre cele mai celebre pelicule pentru adolescenţi şi un punct de referinţă în istoria ecranizărilor Young Adult, Twilight spune povestea Vezi tot

Cartea Săptămânii – Mănâncă, roaga-te, iubeşte de Elizabeth Gilbert

Timp liber

 “Mănâncă roagă-te iubește” este o carte frumoasă, profundă, despre regăsirea sinelui și a celor mai importante valori în viață. Autoarea Elizabeth Vezi tot

Cel mai bun prieten - animalul de companie

Timp liber

Cu siguranță, ca adolescent, ai trăit momente în care te-ai simțit singur, neînțeles și ai preferat să te retragi în lumea Vezi tot

Era Apple. Cum reuşesc Iphone-urile, Ipod-urile, Ipad-urile să ne controleze viaţa

Timp liber

Încă de la începutul umanităţii au existat diverse lucruri atât materiale cât şi nepalpabile care au reuşit să influenţeze, chiar  să Vezi tot

Page Rank