Timp liber

Cartea săptămânii - Trezirea, de LJ Smith

Scris de: Cristina Harja | 16.02.2012

Cartea săptămânii - Trezirea, de LJ Smith

"Trezirea" face parte din seria Jurnalele vampirilor. Am început să citesc acest prim volum, după ce am vizionat câteva episoade din serialul ce a fost adaptat după serie. Desigur, probabil mulți dintre voi ați auzit de el, The Vampire Diaries, ce a făcut furori si este cunoscut în continuare.

Povestea mi se părea interesantă și eram și mai curioasă de carte după ce am aflat că autoarea a scris-o in 1991. Cred că nu aveam multe așteptări din partea ei, având în vedere perioada în care a fost scrisă ci doar curiozitatea m-a împins să o citesc. Ei bine, am fost plăcut surprinsă când mi-am dat seama că L.J.Smith a creat ceva foarte special și total diferit față de lecturile normale din acea perioadă. 

Deși trăiesc cu un principiu "cartea bate filmul", aici nu cred că as putea să zic la fel. Nu spun că serialul este mai bun, spun doar că deși acesta a fost adaptat după cărțile lui L.J.Smith, în afară de triunghiul amoros format din doi frați vampiri si dragostea lor pentru aceeași adoleșcentă ce seamănă izbitor de mult cu o altă femeie din trecutul lor, totul este diferit. 
 
Primul volum al seriei este mai mult o introducere, fară acțiune intensă si întâmplări memorabile. Ne este prezentată viața Elenei Gilbert in orașelul Fell's Church. Aceasta și-a pierdut parinții într-un tragic accident de mașină. Ea ar face orice ca lumea sa nu o mai vadă vulnerabilă și avându-le alături pe Bonnie și Meredith langă ea devine mai puternică. Cu toate acestea schimbări importante se petrec și în viețile lor.
 
Pe parcursul romanului, Bonnie își dezvoltă anumite puteri ce i-au fost necunoscute până în prezent, iar pe lângă toate acestea în scenă își face apariția unul dintre frații Salvatore. Stefan, cel care îi va fura inima Elenei nu este ceea ce pare, iar cei din oraș vor observa lucrul acesta când niște crime misterioase se vor petrece în liniștitul orasel. 
 
După cum am spus, acțiunea devine mai alertă spre finalul romanului, iar toți vor rămâne surprinși de răsturnarea situației. 
 
 
Editura: Leda
Continuarea seriei: Lupta 
Nota: 9/10
 
Rubrică asigurată de Cărți Pentru Adolescenți ( http://cartipentruadolescenti.blogspot.com )
 

Tags: carti adolescenti, cartea saptamanii, cartea Trezirea

Articole similare

Mai știm să oferim mărțișoare?

Timp liber

Chiar dacă iarna nu dă semne că ar vrea să plece prea curând, peste câteva zile primăvara își intră oficial în Vezi tot

Timp liber

Primăvară. Martie. Luna în care băieții fac o listă cu toate fetele din viața lor care merită o mică atenție, își Vezi tot

La ce seriale se uită adolescenţii?

Timp liber

Plăcerea de a urmări serialul preferat, tolănit pe canapea alături de cel mai bun prieten, o limonadă şi un castron uriaş Vezi tot

Cartea săptămânii - Maitreyi, de Mircea Eliade

Timp liber

Romanul "Maitreyi" m-a făcut să mă gândesc la multe aspecte ale vieții. Cred că asta mi-a plăcut cel mai mult la Vezi tot

Cartea Saptamanii – Sub aceeasi stea de John Green

Timp liber

 "Sub aceeași stea" abordează un subiect ce reprezintă, în zilele noastre, o mare problemă. Și anume: cancerul. Nu trebuie să deți Vezi tot

Page Rank