Timp liber

Cartea săptămânii - Trezirea, de LJ Smith

Scris de: Cristina Harja | 16.02.2012

Cartea săptămânii - Trezirea, de LJ Smith

"Trezirea" face parte din seria Jurnalele vampirilor. Am început să citesc acest prim volum, după ce am vizionat câteva episoade din serialul ce a fost adaptat după serie. Desigur, probabil mulți dintre voi ați auzit de el, The Vampire Diaries, ce a făcut furori si este cunoscut în continuare.

Povestea mi se părea interesantă și eram și mai curioasă de carte după ce am aflat că autoarea a scris-o in 1991. Cred că nu aveam multe așteptări din partea ei, având în vedere perioada în care a fost scrisă ci doar curiozitatea m-a împins să o citesc. Ei bine, am fost plăcut surprinsă când mi-am dat seama că L.J.Smith a creat ceva foarte special și total diferit față de lecturile normale din acea perioadă. 

Deși trăiesc cu un principiu "cartea bate filmul", aici nu cred că as putea să zic la fel. Nu spun că serialul este mai bun, spun doar că deși acesta a fost adaptat după cărțile lui L.J.Smith, în afară de triunghiul amoros format din doi frați vampiri si dragostea lor pentru aceeași adoleșcentă ce seamănă izbitor de mult cu o altă femeie din trecutul lor, totul este diferit. 
 
Primul volum al seriei este mai mult o introducere, fară acțiune intensă si întâmplări memorabile. Ne este prezentată viața Elenei Gilbert in orașelul Fell's Church. Aceasta și-a pierdut parinții într-un tragic accident de mașină. Ea ar face orice ca lumea sa nu o mai vadă vulnerabilă și avându-le alături pe Bonnie și Meredith langă ea devine mai puternică. Cu toate acestea schimbări importante se petrec și în viețile lor.
 
Pe parcursul romanului, Bonnie își dezvoltă anumite puteri ce i-au fost necunoscute până în prezent, iar pe lângă toate acestea în scenă își face apariția unul dintre frații Salvatore. Stefan, cel care îi va fura inima Elenei nu este ceea ce pare, iar cei din oraș vor observa lucrul acesta când niște crime misterioase se vor petrece în liniștitul orasel. 
 
După cum am spus, acțiunea devine mai alertă spre finalul romanului, iar toți vor rămâne surprinși de răsturnarea situației. 
 
 
Editura: Leda
Continuarea seriei: Lupta 
Nota: 9/10
 
Rubrică asigurată de Cărți Pentru Adolescenți ( http://cartipentruadolescenti.blogspot.com )
 

Tags: carti adolescenti, cartea saptamanii, cartea Trezirea

Articole similare

Cartea saptamanii – Destine la limita de Katie McGarry

Timp liber

 "Destine la limită" de Katie McGarry, este o carte cu multe pasaje emoționale, cu povești de viață ce par desprinse din Vezi tot

Cartea săptămânii - Lupta, de LJ Smith

Timp liber

"Lupta" este volumul 2 al seriei Jurnalele Vampirilor, ce continuă povestea Elenei Gilbert şi celor doi fraţi vampiri Stefan şi Damon. Vezi tot

Atelier educativ - Istoria Românilor: Legende şi realităţi istorice, după cărţile lui N. Djuvara

Timp liber

Avem o veste bună pentru cei cărora le place istoria şi pentru cei cărora nu le place istoria: aveţi acum la Vezi tot

Twilight- O altfel de poveste

Timp liber

In lumea asta exista numeroase genuri, tipuri de literatura, fie impartite pe perioade de timp, fie pe categorii de preferinte astfel Vezi tot

Cartea Săptămânii – Revolta de Suzanne Collins

Timp liber

Revolta este volumul trei și ultimul din seria Jocurile Foamei. Acțiunea întregului roman este atât de imprevizibilă și intensă, încât la Vezi tot

Page Rank