Timp liber

Ce faci cu hainele care se demodează?

Scris de: Andreea Baluteanu | 25.10.2012

Ce faci cu hainele care se demodează?

Trista poveste a unei rochii: ţesută cu grijă, migălită cu dragoste, e aşezată pe un raft strălucitor, aşteptându-şi cu sufletul la gură viitoarea stăpână. Într-o bună zi, fata o găseşte, o alege dintre altele o sută, colorate şi delicate. Mândre că se potrivesc, că împreună sunt atât de frumoase. Fata o poartă la prima ei întâlnire, rochia e martora primului ei sărut. Ai spune că niciodată, nimeni nu le va putea despărţi.

Dar, într-o bună zi, pe când cutreiera visătoare printre rafturile magazinului preferat, fata întâlneşte o altă rochie, poate mai strălucitoare, poate mai elegantă. Rochia cea dintâi devine tot mai singură, tot mai retrasă, până ce, într-o zi, aude rostită sfâşietoarea sentinţă: „draga mea, te-ai demodat”.
 

Ce faci cu hainele care se demodează
 

Desigur, ideal ar fi să te orientezi mereu spre acele itemuri classy, de nezdruncinat nici măcar de atât de capricioasa modă. Dar pentru că suntem fete, pentru că ne place să facem cumpărături şi să ne răsfăţăm cu haine frumoase, ne e absolut imposibilă alegerea comodă, cu atât mai mult atunci când e vorba de dragele noastre articole vestimentare.

Care sunt cele mai comune soluţii, atunci când puloverul tău preferat a trecut graniţa întunecată a modei? Îţi facem cunoştinţă cu cele mai bune metode de a face faţă hainelor care se demodează.

Donează! Sperăm să nu mai trebuie să îţi argumentăm de ce. Din seria „copiii din Africa mor de foame”, gestul de a dona un obiect drag, dar care nu îţi mai e nicidecum folositor e încărcat cu magie. La propriu! Îţi recomandăm să efectuezi raiduri periodice în dressing, renunţând la ce nu îţi mai place, la ce nu se mai poartă, la ce poţi oferi. Un tricou absolut horror, într-o combinaţie de culori care îţi provoacă migrene poate aduce cel mai frumos zâmbet pe faţa unei adolescente mai puţin norocoase decât tine.

Recondiţionează! Cine spune că un item pierdut în ghearele crunte ale demodării nu mai poate fi salvat? Cumpără-ţi o maşină de cusut, mergi la un curs de design vestimentar sau pune-ţi pile la cea mai talentată croitoreasă din oraş şi asigură-te că nu vei mai avea de-a face cu haine out of fashion. Aplicaţii glam, cusături interesante, nasturi fistichii, volane, inserţii din paiete sau dantelă pot scoate la lumină orice item cu care îţi e ruşine să mai treci pragul casei. Iarna asta se poartă ţintele, imprimeul de camuflaj şi blăniţa, aşa că fugi la cea mai apropiată mercerie şi cine ştie, poate te vei transforma în noua Stella McCartney.

Schimbă! Ce ţie nu îţi place, altuia i se potriveşte. Dacă un item nu îţi mai provoacă nicio tresărire de inimă, găseşte-i loc în dulapul unei prietene. Organizează periodic sesiuni de schimburi, poate că banala ta cămaşă albă va fi piesa cheie din garderoba amicei tale de suflet. Astfel, le asiguri un destin decent unor itemuri nedorite şi cine ştie, poate te alegi cu fusta după care tânjeşti de mult şi de care prietena ta s-a plictisit, în sfârşit. Win-win, someone?

Transformă! Dacă mai sus am vorbit de puterea recondiţionării, vom trece acum la aspectul ei mult mai profund, transformarea. Transformarea presupune un grad mult mai ridicat de creativitate şi o imaginaţie bogată. Ce spui de un tricou renăscut într-o faţă de pernă, de o fustă pe post de rochie sau de jeanşii preferaţi, deveniţi rame pentru fotografii? Poţi folosi volanele unei rochii vechi pentru a-ţi împodobi o bluză banală, aplicaţiile îndrăgite de pe o fustă pentru o pereche de cercei şi lucrurile nu se opresc aici. Posibilităţile sunt nelimitate, pentru că nimeni nu poate pune frâu unei fete cool!

Păstrează! Rochia pe care ai purtat-o la întâlnirea cu el, cămaşa de la primul tău interviu, tricoul în care dormi, de când erai un prichindel. Nu le poţi dărui, nu le-ai schimba pentru nimic în lume, nici nu te gândeşti să le recondiţionezi, şi mai degrabă ţi-ai pune embargou la cumpărături pentru un an întreg decât să le transformi. Păstrează-le, atunci! Pentru că sunt mai mult decât haine demodate, sunt amintiri, frânturi de vise, iluzii şi sentimente. Sunt TU, mai presus de modă, tendinţe şi design.

Tu ce faci cu hainele care se demodează?


 

Tags: ce faci cu hainele care se demodează, haine care nu mai sunt la modă, soluţii pentru hainele care s-au demodat, donare haine

Articole similare

Cartea săptămânii - Sfidarea de Suzanne Collins

Timp liber

Filmul, care a fost adaptat după primul volum din seria "Jocurile foamei" și care a avut premiera în martie, a avut Vezi tot

Evenimentele lunii august pe care nu le poti rata

Timp liber

 Vara e anotimpul soarelui şi al distracţiei, şi ce poate fi mai fun decât concertele artiştilor tăi preferaţi? Cu toate că nu Vezi tot

Filme de văzut în 2012

Timp liber

Filmele din 2012 se anunţă extrem de interesante mai ales pentru fanii blockbuster-erelor şi ale incitantelor serii hollywoodiene. Dacă eşti un Vezi tot

Cum îți petreci vacanța de vară?

Timp liber

Cum începe sa fie cald afară, iar soarele să strălucească din ce în ce mai tare, cum gândul tău zboară, unde Vezi tot

Cartea saptamanii - Fata de hartie de Guillaume Musso

Timp liber

"Fata de hârtie" este o carte romantică, care îmbină realitatea cu ficțiunea, dar în același timp face o paralelă între cele Vezi tot

Page Rank