Timp liber

Ce nu trebuie să îţi lipsească din bagaj în vacanţă

Scris de: Andreea Baluteanu | 01.08.2012

Ce nu trebuie să îţi lipsească din bagaj în vacanţă

 Tuturor ne e familiar momentul când, cu câteva ore înainte de a pleca în vacanţă, ne prăbuşim extenuate pe bagajul supraîncărcat, încercând îngrozite să dezgropăm din maldărul de articole absolut necesare pe cele pe care le putem lăsa acasă cu inima uşoară. Sau clipa fatidică în care, tolănită pe un prosop fistic, descoperi disperată că ai uitat aparatul de fotografiat/crema cu SPF/ochelarii. Ce să mai spunem de biletele de tren, amarnic absente în momentul plecării vagoanelor călătorind spre soare?

 
Bagajul pentru vacanţă e unul dintre motivele pentru care mi-aş fi dorit să nu cresc. Să mă pot reîntoarce la anii de inocenţă ai copilăriei, când mama se lupta disperată cu acelaşi dileme care ne chinuie acum pe noi. Dar pentru că nimic nu e imposibil, vom încerca în rândurile ce urmează să facem lumină în cele mai aglomerate trollere, pentru a te pune la curent cu ce nu trebuie să îţi lipsească din bagaj în vacanţă.
 

De ce ai nevoie pentru vacanţa perfectă

 
De vreme splendidă, prieteni haioşi, o porţie de flirt sau un iubit adorabil, plus tone de bună dispoziţie. Toate astea îţi asigură o vacanţă de neuitat, dar ce spui de un bagaj perfect alcătuit? Cu de toate, dar în acelaşi timp reconfortant de uşor? 
 
Probabil cel mai controversat aspect al bagajului de vacanţă sunt hainele. Pentru că excelăm cu toatele în modă, pentru că ni se rupe sufletul să abandonăm perechea demenţială de pantofi care ne face picioarele interminabile, cădem de fiecare dată în capcană şi îndesăm în biata valiză tone de haine, zeci de pantofi şi sute de accesorii, pe care ajungem, de fiecare dată, invariabil, să NU le purtăm.
 
Bagajul perfect pentru vacanţă începe cu o listă bine pusă la punct. În primul rând, pune-te la curent cu specificul zonei în care urmează să îţi petreci vacanţa. Climă, relief, temperaturi, cu toatele îţi vor şopti înţelepte ce să iei cu tine şi ce e cazul să laşi deoparte.
 
Ia în calcul perioada pe care o vei petrece în vacanţă şi compune outfituri pentru fiecare moment al zilei. Atenţie! Nu uita de principiul reciclării hainelor, şi nu trece cu vederea fusta aia minune, care merge şi cu cămaşa albă, şi cu maioul roz. 
 
Pune accent pe T-shirturi şi bluze, pentru că nu le poţi purta decât o dată, iar în cazul în care nu ai acces la o maşină de spălat, e musai să îţi fie arhisuficiente. Mergi pe principiul următor: un T-shirt/zi, alege modele care pot fi uşor asortate, dar pune în bagaj şi câteva în culori vii, îţi vor pune în evidenţă pielea bronzată. Adaugă câteva maiouri: unul alb, simplu, unul decoltat, cu paiete, pentru club, şi vreo două în culori vesele. 
 
Nu face rabat de la jeanşii scurţi coloraţi, sunt super in şi îi poţi purta şi la plajă, şi la o plimbare lejeră pe munte, şi la un party în aer liber. Adaugă-le o pereche de şalvari înfloraţi, pentru seară, sau jeanşii skinny preferaţi. Dacă mergi la munte, înlocuieşte variantele de mai sus cu pantalonii de trening sau cu cei din materiale impermeabile.
 
Presară peste combinaţiile de mai sus o fustă lungă, una scurtă şi două rochii: una comodă, pentru plimbările zilnice, şi una mai glam, pentru fun-ul de noapte. Înlocuieşte micuţa rochie neagră, atât de versatilă, cu cea albă, mulată, de dantelă, e incredibil de atrăgătoare în combinaţie cu pielea bronzată!
 
Pentru plajă, pune în bagaj 3-4 costume de baie, pe care le poţi mixa, pentru un efect stylish. Nu uita de pălăria cu boruri largi, pentru un păr protejat de razele soarelui, de ochelarii de soare şi geanta supradimensionată pe care o poţi căra cu tine peste tot.
  Citeste mai departe

Pagina: 1 | 2

Tags: ce nu trebuie să îţi lipsească din bagaj în vacanţă, haine pentru vacanţă, cosmetice, articole necesare în bagajul de vacanţă;

Articole similare

Hai într-o mini vacanță: locuri minunate de văzut înainte de a-ți termina temele

Timp liber

Ahh, ce bine ar suna o vacanță acum! Ce bine ar fi să te poți relaxa alături de familie și prieteni, Vezi tot

Cartea Săptămânii – Rosu de rubin de Kerstin Gier

Timp liber

 Călătoriile în timp mi s-au părut întotdeauna interesante, la fel și cărțile în care acest subiect a fost abordat. "Roșu de Vezi tot

Justin Bieber – BELIEVE TOUR

Timp liber

 Justin Bieber. Are doar 18 ani și deja se află la cel de-al doilea turneu mondial – BELIEVE. Nu este la Vezi tot

Se caută adolescenţi excepţionali!

Timp liber

 Dacă eşti în clasa a 10-a sau a 11-a, ai performanţe deosebite, te fascinează ideile noi şi vrei să-ţi creşti pasiunea, Vezi tot

Mic îndreptar de shopping la reduceri

Timp liber

Perioada reducerilor e una dintre cele mai importante sărbători din calendarul pasionatelor de cumpărături. Un mic paradis al shopaholicelor, în care Vezi tot

Page Rank