Timp liber

Ce piese trebuie să îţi achiziţionezi de la reduceri

Scris de: Andreea Baluteanu | 16.01.2013

Ce piese trebuie să îţi achiziţionezi de la reduceri

Pentru orice shopaholică, perioada reducerilor e o adevărată sărbătoare, în care porţile pline de culoare ale magazinelor se deschid larg, invitându-ne într-o lume magică, în care rochiile diafane, cardiganele cozy şi pantofii fabuloşi ne şoptesc ameţitorul refren: „reduceri-solduri-promoţii-oferte”.

Pierdute în universul de vis în care, dintr-o dată, totul devine posibil, ca shopaholice declarate, tindem să exagerăm. Pentru a nu îţi îmbolnăvi portofelul de indigestie şi părinţii de nervi, îţi recomandăm câteva itemuri pe care nu vei regreta că le-ai achiziţionat la reduceri.

Geacă de fâş cu detalii glam/ paltonaş colorat

Ambele s-au purtat intens toată iarna, iar designerii încă nu s-au săturat de ele. Investeşte într-o geacă până deasupra genunchiului, ornată cu detalii glam, pentru a îndulci clasicul confort, iar termometrele înfrigurate nu te vor mai putea atinge. Sau alege un paltonaş colorat, dintr-un material moale, şi pune-ţi amprenta pe străzile gri ale oraşului. De data asta, la jumătate de preţ.

Pulovere şi tricotaje

Ne-am bucurat de o iarnă cozy, în care materialele pufoase, moi, cea mai delicată lână sau sensibilul mohair, preţiosul caşmir sau mereu confortabilul bumbac s-au împletit în pulovere şi tricotaje călduroase. Le găseşti la preţuri reduse, ceea ce înseamnă că eşti liberă să îţi faci provizii considerabile. Nu vei da greş cu un cardigan în nuanţe pale, împodobit cu paiete delicate. Vei arăta şi te vai simţi ca prinţesa nordică a zăpezilor.

Cămăşuţe şi bluze, care de care mai feminine

Moda ultimilor ani ne-a demonstrat că sunt de neînfrânt. Dacă acum ceva timp se purtau cele boho, cu influenţe hippie, cămăşile sezonului de toamnă iarnă 2012-2013 sunt infuzate cu paiete, ornate cu detalii glam, cu ţinte sau cu diverse accesorii metalice, nuanţând frumos materiale fine, lejere. Sunt ideale pentru şcoală, în variante cuminţi, sau pentru o ieşire la un ceai aromat, în ipostaze mai seducătoare, mizând pe jocuri de transparenţe. Ce cadouri îţi vor face soldurile?

Accesorii statement


Cel mai frumos moment al reducerilor? Atunci când găseşti colierul după care ai suspinat un întreg sezon cu 70% mai ieftin. Tendinţa de a trece cu vederea accesoriile atunci când mergem la shopping e recunoscută, cu toate că rolul acestora în crearea unor ţinute de mare clasă e esenţial. Dacă te ghidezi la rândul tău după principiul: „mai bine o pereche de jeanşi, decât un colier statement”, atunci e cazul să recuperezi în perioada ofertelor promoţionale. Le găseşti la preţuri incredibile, şi puţine fete se vor înghesui să le cumpere.

Piesele clasice, mereu în trend

Un item clasic nu se va demoda niciodată, dar şi preţul lui va fi pe măsura atemporalităţii sale. Profită de reduceri pentru a-ţi îmbogăţi garderoba cu sacouri classy, cămăşi din mătase, simple sau cu detalii glam, jeanşi skinny sau drepţi, cardigane din materiale moi. Le vei purta tot anul, fără teama că vei fi privită cu dispreţ de celelalte dependente de cumpărături.

Ţine-te deoparte de ele!

Reducerile sunt pline de tentaţii, şi a le cădea pradă poate fi ameţitor de uşor. Cu toate acestea, o adolescentă cool e, în primul rând, o cumpărătoare înţeleaptă, nu o shopaholică scăpată de sub control, scoasă din minţi de coloratele semne cu procente atrăgătoare. Evită la reduceri piesele extravagante, în combinaţii de materiale şi stiluri situate la poluri opuse, dacă nu intenţionezi să îţi faci provizii pentru un şir neîntrerupt de baluri mascate. Mai departe, nu da iama în piesele cu defecte, în articolele sensibile devastate în urma sutelor de fete care le-au probat, dacă nu eşti o croitoreasă pasionată şi pricepută. Altfel, te vei alege cu un obiect nefolositor, la un preţ mic, e adevărat, dar pe care nu vei ajunge să îl repari/recondiţionezi. E lecţia dură a reducerilor, cu cât o vei învăţa mai devreme, cu atât mai bine!

Micul răsfăţ de fiecare reducere

Geanta absolut superbă, cu preţ exorbitant, la care ai suspinat o iarnă întreagă. Rochia fabuloasă, minunată, care nu îţi vine, dar pentru care intenţionezi să slăbeşti câteva kilograme bune. Pantofii ce depăşesc orice imaginaţie, cu tocuri ameţitoare. Reducerile sunt pline de astfel de articole, la care doar ai visat, de care nu ai nevoie, dar pe care nu le poţi uita. Dacă simţi că nu te poţi despărţi cu inima întreagă de un item, achiziţionează-l! Nu e un sfat prudent, dar miroase a fericire. Oricum, e posibil ca suma considerabilă să fi fost oricum cheltuită pe mici chilipiruri, care sfârşesc uitate într-un colţ singuratic al dulapului. În aceeaşi categorie intră şi lenjeria intimă scumpă, la ale cărei delicii te poţi deda, măcar în perioada reducerilor.

Tu în ce piese investeşti la reduceri?

 

Tags: piese pe care trebuie să le achiziţionezi la reduceri, în ce să investeşti în perioada reducerilor, solduri şi oferte promoţionale, ce să eviţi la reduceri, shopping

Articole similare

Cartea săptămânii - Jocurile foamei, de Sussane Collins

Timp liber

La început nu am fost atrasă de ea, nu știu motivul, probabil copertele nu mi se păreau atrăgătoare și am zis Vezi tot

Recenzie de film Twilight

Timp liber

 Una dintre cele mai celebre pelicule pentru adolescenţi şi un punct de referinţă în istoria ecranizărilor Young Adult, Twilight spune povestea Vezi tot

Micuţele Mincinoase: cele mai răspândite teorii despre misterul lui A

Timp liber

Cine este A? Alison trăieşte, sau dacă nu, cine a ucis-o? Vor reuşi Hanna, Emily, Aria şi Spencer să îi demaşte Vezi tot

Cartea săptămânii - Trezirea, de LJ Smith

Timp liber

"Trezirea" face parte din seria Jurnalele vampirilor. Am început să citesc acest prim volum, după ce am vizionat câteva episoade din Vezi tot

Cartea Săptămânii – Mănâncă, roaga-te, iubeşte de Elizabeth Gilbert

Timp liber

 “Mănâncă roagă-te iubește” este o carte frumoasă, profundă, despre regăsirea sinelui și a celor mai importante valori în viață. Autoarea Elizabeth Vezi tot

Page Rank