Timp liber

Cluburi sau drumeții pe munte? Ce preferi?

Scris de: Andreea Cosma | 05.08.2013

Cluburi sau drumeții pe munte? Ce preferi?

 Îți place aerul curat de munte și priveliștea minunată, dar iți place și să dansezi pe muzica ta preferată până dimineață. Totuși, iți plac ambele variante de a-ți petrece timpul liber doar că sunt diferite una de cealaltă. Tu ce preferi?

 

Cluburile

 
Cluburile sunt atracția tinerilor  și nu numai. Adolescenților le place să danseze pe ritmuri cât mai tonice. Atmosfera din cluburi le dă senzația că nu îmbătrânești niciodată iar viața este o petrecere continuă. Cei mai mulți adoră agitația și jocul de lumini. Este o locație aleasă de mulți adolescenți atunci când vine vorba de ziua lor de naștere, în special de petrecerea de 18 ani.
 

Drumețiile pe munte

 
Muntele este opusul cluburilor. Dacă în cluburi este agitație si muzică la maxim, muntele oferă liniște și odihnă. Sunt sigură că ți-ai închis telefonul măcar o zi când ai fost la munte. Este o locație excelentă când vine vorba de aer curat și relaxare totală. Din când în când, să ieși din agitația orașului în care locuiești este o idee excelentă. Înainte să înceapă anul scolar, o fugă de 3 zile printre brazi nu strică. În acest fel iți încarci bateriile pentru ceea ce urmează. Drumețiile pe munte îți oferă ocazia să te menții în formă, contribuie la condiția ta fizică iar peisajele pe care le poți admira sunt o sursă de energie pentru tine.
 

Cluburi sau drumeții pe munte?

 
Pentru că ești la vârsta când petrecerile iți fac cu ochiul, sigur iți plac mai mult cluburile. Dar trebuie să iei în considerare și faptul că mai ai nevoie și de puțină sănătate, adică aer curat, din când în când.
 
Diferența dintre cluburi și drumeții este că spre deosebire de munte, cluburile te obosesc la un moment dar iar somnul face parte din sănătatea ta. Chiar dacă ești în vacanță iar programul tău este unul haotic, somn ziua și petreceri noaptea, aceasta nu este o soluție prea bună pentru mult timp. Revenirea la programul inițial de somn poate să fie o problemă. 
 
O altă deosebire este că, în club se duc mai mulți bani decât la munte. Drumețiile pe munte nu costă nimic, iar părinții tăi sigur sunt mai incântați când vine vorba de bani pentru o ieșire la munte cu prietenii tăi.
 
Desigur, pentru fete ieșirile în club sunt o adevărată problemă. Au nevoie tot timpul de altă ținută și de alți pantofi. Acest lucru inseamnă că ele trebuie să stea în cursul săptămânii la cumpărături iar în weekend în cluburi. Doar nu o să porți de 2 ori o rochiță, nu? Timpul și banii pierduți sunt o problemă pentru părinți. Să nu mai vorbim de orele petrecute în fața oglinzii, aranjatul părului, unghiile și machiajul de club. 
 
În club se întâmplă multe încidente în care sunt implicați adolescenți. Părinții tăi stau mereu cu grijă când pleci noaptea din casă, pentru că se tem să nu pățești ceva. Îți respectă dorința de distracție în club dar totuși trebuie să îi asculți când iți spun ora la care trebuie să ajungi acasă.
 
În timpul drumețiilor pe munte poți să te rănești. Poți să aluneci, să te lovești într-un buștean, poți să obosești și să amețești. Dacă nu ești hidratat corespunzător sau dacă nu mănânci înainte să depui efort, sănătatea ta poate avea de suferit.
 
Sunt sigură că părinții tăi sunt mult mai încântați când văd poze dintr-un weekend la munte decât dintr-o seară în club. Totuși, tu ce alegi?
 

Tags: cluburi, drumeții pe munte, muzica, petreceri, sănătate, timp liber

Articole similare

Justin Bieber – BELIEVE TOUR

Timp liber

 Justin Bieber. Are doar 18 ani și deja se află la cel de-al doilea turneu mondial – BELIEVE. Nu este la Vezi tot

Ce se poarta iarna aceasta?

Timp liber

Daca esti adolescenta, sigur te intereseaza moda, vrei sa stii ce se poarta, ce piese vestimentare te vor face sa fii Vezi tot

VINO LA PRESELECTIILE PENTRU TABARA DE FILM, Bucuresti, 13 mai

Timp liber

Tabara de Film (9-18 ani) ii invita pe tinerii talentati la preselectia de la Bucuresti, luni 13 mai, intre orele 9:00 Vezi tot

4 filme preferate: citate şi sfaturi de reţinut

Timp liber

Cred că fiecare are filmele sale preferate şi un clasament propriu pentru fiecare categorie în parte: comedii, horror, acţiune, fantezie, etc Vezi tot

Tabara de initiere MONTANA pentru FAMILII

Timp liber

 Muntele ne-a atras și ne-a fascinat dintotdeauna. Crestele înalte, pădurile dese, râurile și potecile au un aer aparte, inspirând o aventură. Vezi tot

Page Rank