Timp liber

Cum să îţi organizezi bugetul pentru o vacanţă de vară de vis

Scris de: Andreea Baluteanu | 20.08.2014

Cum să îţi organizezi bugetul pentru o vacanţă de vară de vis

 Săptămâni de vis la mare, din care să te întorci mai bronzată ca niciodată, câteva drumeţii cu sesiuni de căţărat cu prietenii la munte şi poate un week-end de cumpărături la Milano. Vara a venit, iar tentaţiile şi distracţia roiesc pretutindeni în jurul tău.

 
Cum să faci însă rost de bani pentru a te înfrupta din toate? A-ţi pune la punct bugetul şi a economisi pentru vacanţa de vară par preocupări mult prea plictisitoare pentru o fată plină de viaţă. Cu toate acestea, îţi pot aduce pe tavă cea mai frumoasă vară ever! Mai jos, câteva sfaturi pentru o vacanţă de vis, cu tot ce îţi pofteşte inima!
 

Vara e anotimpul celor care ştiu ce vor

 
Pasul de aur pentru bugetul strategic cu cele mai mari şanse de reuşită în a-ţi contura o vacanţă de aur este planificarea făcută cu cap. Cu alte cuvinte, vara se va dovedi generoasă ce cei care ştiu ce să îi ceară. Altfel, dacă jonglezi cu dorinţe contradictorii, este destul de probabil să rămâi acasă, cu buza umflată şi prietenii plecaţi care încotro.
 
În afara cazului în care banii nu sunt o problemă pentru tine- situaţie în care te încurajăm să zbori alături de cele mai năstruşnice vise- va fi necesar să te decizi la o singură destinaţie principală de vacanţă, urmând a te bucura de escapade ulterioare mai mici. Bronzul perfect te bântuie, seară de seară, iar rochiile refuză să mai coboare din dulap pentru a-ţi îmbrăca pielea albă? Atunci marea e răspunsul tău. Vrei să descoperi locuri noi, să ai parte de aventuri şi de o porţie de cultură sau de shopping? City break scrie pe vara ta. 
 

Bugetul estimativ al unei vacanţe de vis...

 
Următorul pas în obţinerea destinaţiei ideale este estimarea bugetului de care vei avea nevoie. Dacă prima etapă te îndemna să visezi şi să te joci cu posibilităţi nelimitate, a doua va avea nevoie de flerul şi de arta ta la...matematică. Ia în calcul transportul, cazarea, mâncarea, dar şi bugetul de distracţie, micile cheltuieli necesare şi cadourile pentru cei dragi.
 

...şi ofertele last minute care îl pot salva

 
Online-ul abundă în oferte care mai de care mai tentante, care îţi pot aduce vacanţa de vis la un preţ miraculos. De la bilete de avion spre cele mai exotice destinaţii, la cazare la hotel all inclusive, până la week-enduri la Mamaia pe care nu le poţi rata, tot ce îţi trebuie e o doză bună de răbdare şi încă una de luciditate, pentru a nu cădea în capcana anunţurilor înşelătoare. 
 

Economiile pe care le poţi face acum

 
Economiile sunt principala cale de a organiza bugetul necesar unei vacanţe de vis la vârsta adolescenţei. Dacă vrei să te bucuri de cea mai frumoasă vară ever, va fi necesar să faci unele sacrificii. Înlocuieşte serile petrecute la terasă, cu gaşca, cu movie nights-uri organizate la tine acasă sau sesiuni de cooking. La fel de bine poţi strânge banii de buzunar şi renunţând să mergi în fiecare week-end la ştrand şi alegând să te bronzezi eco în curtea bunicilor. Cine ştie, poate se vor hotărî să contribuie şi ei la bugetul tău şi astfel vei vâna doi iepuri dintr-o lovitură. 
 

Joburile de vară sau vacanţa câştigată prin propria trudă

 
Dacă firea ta orientată spre risipă nu se potriveşte cu economiile, atunci identificarea summer job-ului potrivit te poate face fericita posesoare a cele mai frumoase vacanţe...în perspectivă. De la împărţitul pliantelor pe stradă, la babysitting sau meditaţii, până la petrecutul întregii veri la terasă, dar de cealaltă parte a barului, sunt numeroase oferte de muncă ce îţi vor aduce nu numai marea la picioare, dar şi sartisfacţia de a o fi atins prin propriile eforturi. De asemenea, eternelor îndrăgostite de valuri le rămâne şi opţiunea de a se angaja pe tot parcursul verii la mare. Să nu îi uităm pe cei din familie, pe care îi poţi convinge să te plătească pentru diverse activităţi prestate în folosul lor. Cine ştie de unde sare următorul mare antreprenor?
 

Pregătiri făcute cu spirit şi organizare

 
Gata, ai obţinut cazarea, masa şi banii de buzunar pentru vacanţa mult dorită, nu mai rămâne decât să te aprovizionezi cu cele necesare. Atenţie însă, riscul ca din prea mult entuziasm să dai gata o bună parte din economiile pentru vară, doar pentru că portfardul de mare strigă după cele mai hip produse de make-up, e alarmant de ridicat. Vizitează din timp magazinele pentru a descoperi costumul de baie perfect, achiziţionează variante travel size ale produselor preferate sau dozează din cele pe care le ai deja, în loc să îţi cumperi unele noi, împrumută de la bibliotecă câteva chick lit-uri uşoare de vară în loc să dai iama în standul de reviste glossy şi pregăteşte de acasă mâncarea pentru drum. Crede-ne, vei simţi diferenţa!
 

Cheltuieşte cu cap în vacanţă

 
Odată de ai ajuns la destinaţia mult visată, nu te arunca cu portofelul înainte, sărbătorind faptul că ai trecut cu brio de perioada economisirilor. Câteva reguli uşor de urmat te vor ajuta să îşi păstrezi banii pentru momentele cu adevărat speciale. Fă cumpărături de la supermarketurile locale, în loc să apelezi mereu la magazinele de pe plajă, ia-ţi la tine sandwich-uri şi alege la restaurante meniul zilei. 
 
Tu cum îţi organizezi bugetul perfect pentru vacanţă?
 

Tags: organizare buget vară, cum faci rost de bani pentru vacanţă, cum să economiseşti în vacanţă, buget redus, buget vacanta, bani, economisire bani, adolescenti, vacanta de vara, oferte last minute, job pe timpul verii

Articole similare

Cartea Saptamanii – Sacrificiul de Anna Carey

Timp liber

 “Sacrificiul”, volum doi din Eve, a fost așteptat de toți. Recunosc, îmi doream mult să pun mâna pe carte și să Vezi tot

15 experienţe de neratat vara asta

Timp liber

Deşi cizmuliţele de cauciuc ce îţi surâd colorat din dulap te împiedică să te gândeşti în voie la mare, soare şi Vezi tot

Trupa Shinee: idolii coreeni ai adolescenţilor

Timp liber

Shinee este o trupă sud-coreeană de băieţi formată din cinci membri. A fost înfiinţată de casa de discuri SM Entertaiment în Vezi tot

Cartea săptămânii - Divergent, de Veronica Roth

Timp liber

"Divergent" este o carte complexă din toate punctele de vedere. Indiferent de povestea petrecută în acest roman, Veronica Roth reușește să-ți Vezi tot

Hai într-o excursie pe cinste!

Timp liber

Ţi-e dor de o excursie? Ai vrea să pleci vreo două zile şi nu prea ştii unde şi cu cine? Vrei Vezi tot

Page Rank