Timp liber

Cum sarbatoresc Craciunul marile orase ale lumii?

Scris de: Olguta Jeler | 24.12.2012

Cum sarbatoresc Craciunul marile orase ale lumii?

Crăciunul, cea mai frumoasă şi mai spirituală perioadă a anului, se desfăşoară aproape peste tot în lume. Fiecare popor care celebrează naşterea Domnului are anumite tradiţii atât religioase cât şi tradiţii proprii şi diferite idei în ceea ce priveşte Crăciunul.
   
Pe lângă frumoasele obiceiuri şi decoraţiunile încântătoare, unele ţări au dorit să transpună spiritul Crăciunului şi în alte manifestaţii, care nu ţin neapărat de religie, de exemplu faimoasele târguri de Crăciun. Acestea au apărut şi s-au dezvoltat în Europa, urmând să cucerească încet, încet întreaga lume. Marile oraşe ale lumii reuşesc să atragă turiştii în această perioadă de sărbătoare şi cu ajutorul acestor noi tradiţii. Târgul de Crăciun de la Viena este cunoscut în toată lumea şi are loc anual în perioada 17 noiembrie-24 decembrie. Pe parcursul târgului, Viena se transformă într-o lume de basm, întregul oraş este decorat, iar in diverse puncte de interes turistic sunt amplasate căsuţe de lemn, formând astfel mini târguri în tot oraşul. Târgul principal se afla în faţa primăriei, clădire numită Rathaus, şi este inundat de turişti. Aici poate fi găsită tradiţionala turtă dulce, vinul fiert cu scorţişoară şi renumitul punsch. In 25 decembrie târgul este închis şi căsuţele de prezentare sunt strânse şi înlocuite cu un patinoar uriaş.
   
De asemenea, la un astfel de târg se pot găsi cele mai deosebite decoraţiuni de brad şi totodată faimoşii soldăţei de lemn, decorativi. Tarabele cu carne proaspătă reprezintă o atracţie de top atât pentru localnici cât şi pentru turişti. Toţi participanţii la târg îşi aduc cea mai bună şi mai calitativă marfă, însă preţurile sunt pe măsura evenimentului. In Austria, pe durata Crăciunului sunt înregistrate nu mai puţin de 43 târguri, în timp ce în Franţa sau Luxemburg există doar câte unul. Recordul este deţinut de Germania, cu 1115 târguri pe întreaga suprafaţă a ţării. De asemenea şi Elveţia este renumită pentru cele 12 târguri de Crăciun. Primul târg de Crăciun organizat în Germania, a avut loc în anul 1434 în Dresda şi de atunci ia loc în fiecare an. Această tradiţie a câştigat teren şi s-a răspândit în Europa, ajungând chiar şi în România, însă deocamdată nu se ridică la înălţimea celor din Vest.
   
Crăciunul este sărbătorit în stil mare şi la New York, unde în fiecare an se îmbodobeşte faimosul brad de la Centrul Rockefeller, ce trebuie să măsoare peste 20 m, cu o anvergură a crengilor de minim 10m. Acest brad se decorează cu peste 5000 de beculeţe şi o stea în vârf. Un alt brad celebru din New York este cel de la Muzeul American de Istorie Naturală, care este decorat în fiecare an cu podoabe origami realizate de voluntary pe o anumită tematică. In perioada magică a Crăciunului la New York se recomandă un tur cu trăsura prin faimosul şi înzăpezitul Central Park.
   
Un alt oraş care sărbatoreşte Crăciunul în stil mare este Parisul. Pe lângă decoraţiunile absolut uimitoare, în Paris există şi un patinoar faimos, deschis în perioada 15 decembrie-9 februarie, amplasat pe primul nivel al turnului Eiffel. Disneyland Paris găzduieşte Disney Enchanted Christmas, un frumos festival pentru copii.
   
In Hong Kong, anul acesta Crăciunul se sărbătoreşte într-o manieră grandioasă şi luxoasă cu un brad uriaş construit din cristale Svarowski. Acest brad are 30m şi este decorat cu peste 20 milioane de cristale Svarowski.
   
Shanghai se numără printre oraşele cu tradiţii neobişnuite de Crăciun şi anume în Ajun tinerii se bat cu perne pentru a scăpa de stres şi de presiunile sociale.
 

Tags: targ de Craciun, Craciun la Viena, Craciun la New York, brad Svarowski, Centrul Rockefeller

Articole similare

Cartea Săptămânii – Nu-i timp de ramas bun de Linwood Barclay

Timp liber

Ieșind din sfera paranormalului, m-am gândit ca astăzi să vă prezint un thriller ce mi-a plăcut foarte de mult. De obicei, Vezi tot

Sa vorbim despre viitorul copiilor nostri!

Timp liber

 Traim intr-o lume in care tehnologia avanseaza intr-un ritm extrem de alert. Avem in buzunar cele mai recente smartphone-uri, laptopurile si Vezi tot

Piese vestimentare pe care trebuie să le ai vara asta

Timp liber

 Vara e anotimpul în care vrem cu tot dinadinsul să arătăm ca şi cum abia am fi coborât de pe cel Vezi tot

Cartea saptamanii – Destine la limita de Katie McGarry

Timp liber

 "Destine la limită" de Katie McGarry, este o carte cu multe pasaje emoționale, cu povești de viață ce par desprinse din Vezi tot

Cartea săptămânii – P.S. Te iubesc de Cecelia Ahern

Timp liber

"P.S. Te iubesc" este o carte foarte sensibilă și frumoasă. A devenit una dintre preferatele mele și am iubit din start Vezi tot

Page Rank