Timp liber

De 8 martie, cu mama în oraş

Scris de: Andreea Baluteanu | 08.03.2013

De 8 martie, cu mama în oraş

Opţiunile de a petrece ziua de 8 martie sunt nelimitate: cu prietena cea mai bună, în cafeneaua voastră preferată, cu amicii, în club, cu fetele, într-un bar hip, cu iubitul, la o întâlnire ca în poveşti.

Ce ai zice însă, dacă de acum înainte i-ai dedica mamei tale o părticică din sărbătoarea primăverii tale?
 

De 8 martie, o aleg pe mama
 

Mai ţii minte cu câtă nerăbdare aşteptai 8 martie, atunci când erai prichindel, pentru a-i oferi mamei buchetul de ghiocei şi veşnicul portret înrămat cu flori, de la şcoală? Câteva versuri stângace şi poate un mic dar, încropit din banii de pachet, strânşi cu chibzuinţa şi înţelepciunea unui om mare? Atunci când eram mici, 8 martie avea un singur protagonist: mama.
Am crescut, vremurile s-au schimbat şi priorităţile s-au modificat. Acum, prima săptămână de primăvară ne aparţine, în egală măsură. Prin urmare, aşteptăm să fim sărbătorite, cadorisite, răsfăţate de cei dragi din viaţa noastră, uitând, de cele mai multe ori, de mama.

De ce să îţi petreci 8 martie în compania mamei? În primul rând, pentru că merită. A fost alături de tine, la bine şi la rău şi te iubeşte mai mult decât oricine. Cu suişuri şi coborâşuri, relaţia dintre mamă şi copil, chiar şi la vârsta plină de opoziţii, complicată şi complexă a adolescenţei, rămâne una dintre cele mai importante.

Să îi acorzi mamei câteva ore din 8 martie al tău te va face să te simţi incomparabil mai bine şi mai împlinită decât să îi arunci din zbor 3 flori neîngrijite, un „la mulţi ani” din vârful buzelor şi să o zbugheşti vinovată, pe uşă afară. Nu e necesar să îi dedici seara în întregime, deşi, dacă simţi nevoia, nu putem decât să te felicităm. Mama se va mulţumi cu câteva ore în cofetăria voastră preferată sau cu o sesiune de shopping în mall, şi în mod sigur, va privi cu ochi mult mai prietenoşi escapada cu fetele în club, după un asemenea tratament.

Ieşind cu mama în oraş, de 8 martie, vei ajunge să o cunoşti mult mai bine. Dincolo de parametrii obişnuiţi în care funcţionează relaţia voastră, într-o ocazie în care ambele vă veţi simţi răsfăţate, mult mai tolerante şi mai deschise, iar prăpastia dintre generaţii va tremura serios, vei ajunge să descoperi că îţi poate fi cea mai bună parteneră de distracţie. Invit-o în oraş şi vei realiza ce minunăţie de mamă ai ţinut închisă în casă, ce sfaturi incredibile de shopping ai ratat, ce conversaţii folositoare ai pierdut şi ce legătură strânsă, de camaraderie, eşti pe cale să înnozi.

Plecând de la toate premisele de mai sus, un 8 martie în compania mamei poate fi o sursă nebănuită de distracţie. În plus, te poate transforma într-o fiică exemplară şi cine ştie, poate va crea noi trenduri în gaşca ta. Că eşti cool, asta o ştiau cu toţii, dar că alături de mama faci o pereche imbatabilă, pe cinste, te va înălţa pe cu totul alte podiumuri.
  Citeste mai departe

Pagina: 1 | 2

Tags: cu mama în oraş, 8 martie, de ce să petreci 8 martie cu mama ta, invit-o pe mama în oraş, ziua mamei, primavara

Articole similare

Impresii de B’estfest 2012

Timp liber

 S-a dat startul nopților de vară nedormite! De departe unul dintre cele mai celebre festivaluri de muzică din țară, B’estfest nu Vezi tot

Tabără de SCHI şi SNOWBOARD pentru adolescenţi cu Academia 1,61

Timp liber

 Mergem din nou în tabara! De data asta vom merge pe valea Zillertal, vom sta într-o pensiune pentru tineri şi ne Vezi tot

Solar sau autobronzant?

Timp liber

A venit iarna, si daca nu ai reusit sa prinzi niste zile de soare asta-vara, dar vrei o piele bronzata ai Vezi tot

Idolii adolescentilor si influenta lor

Timp liber

Toti ascultam muzica si indragim anumite genuri muzicale sau anumiti artisti, uneori inca din copilarie. Initial ii apreciem pentru stilul muzical Vezi tot

Filme de văzut în 2012

Timp liber

Filmele din 2012 se anunţă extrem de interesante mai ales pentru fanii blockbuster-erelor şi ale incitantelor serii hollywoodiene. Dacă eşti un Vezi tot

Page Rank