Timp liber

Destinatia de vacanta - Tara lui Andrei

Scris de: Irina Burdusel | 02.07.2012

Destinatia de vacanta - Tara lui Andrei

Șablonul pentru cum ne petrecem vacanța de vară se cerne încă din anii adolescenței. Fie că traversăm un ocean alături de persoana iubită, fie că mergem la bunici, în Vamă alături de prieteni sau, dimpotrivă, într-o tabără înconjurați de necunoscuți, trei obiective trebuie îndeplinite: să ne distrăm, să (ne) descoperim, să inspirăm, împărtășind. Deși toate au prioritate în egală măsura, ultima menționată are rădăcinile fragede în mintea și sufletul majorității tinerilor când vine vorba de destinația de vacanță.

Punctul de plecare e să conștientizăm că avem potențial, că vârsta la care eram cei mai mici a trecut de mult și că merită să ne întoarcem, fie și pe furiș, privirea peste umăr, la cei mai tineri ca noi; s-ar putea să avem surpriza de a fi luați drept exemplu de cei cu câteva decenii mai în vârstă.

Acest loc perfect pentru testarea și desăvârșirea caracterului plurivalent atât de căutat în lumea modernă este Țara lui Andrei!
 

Țara lui Andrei, date de contact
 

Imnul spune că “E verde, e curată, cu flori pe străzi și-alei/Poți sta și tu în Țara lui Andrei/Nu are granițe, e-acolo unde vrei”, la fel și experiența de 3 ani ca voluntar. Pentru cei mai sceptici, ca orice țară care apreciază educația la adevărata valoare, Țara lui Andrei își are capitala în Școala lui Andrei, un proiect eco-civic care susține cu adevărat elevii cu idei. Concepând la rândul lor proiecte relevante pentru nevoile comunităților din care fac parte, aceștia pot spera la finanțarea necesară punerii în aplicare a ideii, dar și la dotarea școlii unde învață cu un sistem multimedia.
 

Tabăra Țara lui Andrei
 

În vacanța de vară, țara nu se închide, ci își mută capitala! Pe lângă suportul material, copiii se bucură de posibilitatea participării în Tabăra Țara lui Andrei. Ce fac timp de 6 zile? Patru zile sunt dedicate elementelor primordiale: dacă în ziua Aerului se dau cu tiroliana, în ziua Focului trag cu arcul; toate aceastea au loc însă doar după ce în prima parte a zile și-au îmbogățit cunoștințele ecologice și civice. Totodată, se joacă de-a jurnaliștii, prezentând la sfârșitul zilei cele mai importante evenimente, fac un documentar, învață primul ajutor.

Cum sunt în jur de 100 de copii pe săptămână, organizatorii au intuit necesitatea unor voluntari la fel de entuziaști și pricepuți, bineînțeles majori. Ce faci ca voluntar 24 din 24? În afară de numărat copii și întrebat dacă și-au sunat părinții, mediezi relația echipă-organizatori. Te asiguri că cei mici respectă “regulile” taberei (mănâncă sănătos, poartă uniforma), dar și că se bucură la maxim de experiența, fără doar și poate, unică. Pentru că nu e acel tip de destinație de vacanță unde mergi la muzeu și fiecare umblă fără rost pe unde apucă, ca voluntar, îți testezi spiritul organizatoric, creativitatea, punctualitatea, dar și abilitățile de socializare.
  Citeste mai departe

Pagina: 1 | 2

Tags: vacanța de vară, tabără de vară, Țara lui Andrei, voluntar, adolescență;

Articole similare

Piese vestimentare pe care trebuie să le ai vara asta

Timp liber

 Vara e anotimpul în care vrem cu tot dinadinsul să arătăm ca şi cum abia am fi coborât de pe cel Vezi tot

Hai într-o mini vacanță: locuri minunate de văzut înainte de a-ți termina temele

Timp liber

Ahh, ce bine ar suna o vacanță acum! Ce bine ar fi să te poți relaxa alături de familie și prieteni, Vezi tot

Cartea săptămânii - Sfidarea de Suzanne Collins

Timp liber

Filmul, care a fost adaptat după primul volum din seria "Jocurile foamei" și care a avut premiera în martie, a avut Vezi tot

Cartea Saptamânii – Ultimul cantec de Nicholas Sparks

Timp liber

Astăzi m-am gândit să vorbesc despre cartea lui Nicholas Sparks "Ultimul Cântec". Ați citit până acum o carte scrisă de el? Vezi tot

Evenimentul săptămânii-Maratonul Teatrului Independent

Timp liber

 E super să mergi prin Centrul Vechi. E super când amicii din alte orașe, aflați în vizită, propun să ieșiți în Vezi tot

Page Rank