Timp liber

Distracţie la calculator. Ce jocuri ne mai jucăm azi?

Scris de: Cristina Cartas | 01.02.2012

Distracţie la calculator. Ce jocuri ne mai jucăm azi?

 În ziua de azi tehnologia avansează din ce în ce mai mult, iar varietatea de opțiuni de a-ți petrece timpul liber se rezumă în majoritatea cazurilor la a sta în fața unui calculator sau laptop. Ai de unde alege: poți vedea filme sau seriale, poți urmări documentare sau chiar programele televizate, poți citi reviste și ziare sau te poți chiar juca.  

  
Jocurile pe calculator sunt foarte populare printre adolescenți, mereu sunt lansate diferite tipuri care se potrivesc mai mult sau mai puțin celor patru feluri de personalitate. Cele mai cunoscute din toate timpurile și cele mai îndrăgite însă vor rămâne cele ale copilăriei, cele care au reușit să provoace o mică "dependența” și care aduc aminte de o anumită perioadă de timp din viața noastră. 
 
Ca fiecare hobby pe care ni-l însușim, petrecerea timpului liber afundându-ne în aceste jocuri are avantaje și dezavantaje însă depinde de fiecare cum reușește să îl folosească în moduri pozitive. Cu toate acestea, scopul articolului nu este de a dezbate efectele dependenței de calculator ci de a prezenta, dintr-un punct de vedere destul de personal, cele mai frumoase jocuri din toate timpurile.   
 
Counter-Strike
 
Counter-strike este unul dintre cele mai populare și cele mai frumoase jocuri cu ȋmpușcături. Este un mod al cunoscutului joc video Half-Life ce face parte din clasa jocurilor First-Person Shooter (FPS) tactic, abreviat "CS", realizat de Minh Le și Jess Cliffe. Counter-strike este un joc de tip shooter ȋn care tu va trebui să ȋi ȋmpuști pe teroriști și să salvezi ostaticii. Poate unul dintre cele mai jucate jocuri din istorie, Counter strike are și ȋn România un site dedicate ȋn totalitate, numit Counter-Strike Romania sau CSR.
 
Need for Speed 
  
Este o serie de jocuri produsă de Electronic Arts. Pe scurt, Need for Speed este un joc de curse însă are totodată și o poveste care te introduce destul de ușor în acțiune. Muzica este foarte bună și grafica se înalță la așteptările gamerilor. În cadrul acestui joc îți poți dezvolta o carieră câștigând cât mai multe curse. Cu cât avansezi mai mult primești noi componente pentru mașina ta sau ți-o poți schimba cu alta mai bună. Este un joc interactiv și destul de interesant. Eu l-am jucat mai ales datorita liniei melodice însă la puțin timp a reușit să îmi capteze atenția total. 
  
Sims  
  
La fel ca Need for Speed, Sims este o producție a celor de la Electronic Arts. Acest joc este un simulator al vieții reale, îți poți crea personaje, le poți pune nume, contruiesti case, poți întemeia familii urmând ciclul normal al vieții. Jocul dispune de o multitudine de pachete, fiecare având caracteristici diferite. Există pachetul Nightlife, University, Pets, Seasons și multe altele destul de interesante. Sims este un joc de strategie care te ajută să-ți dezvolți abilitatea de a gândi în avans construindu-ți propriul plan pentru o viață ideală. 
 
Worms 
  
Este o serie de jocuri produsă de Team 17. Conceptul este unul destul de inteligent. Worms constă într-o planșă pe care sunt situate două sau mai multe echipe de viermișori împărțite pe teritorii diferite. Oponenții se atacă reciproc cu o varietate de arme ingenioase: rocket sheep, holy bomb, banana bomb,etc. Este un joc foarte amuzant și îl recomand cu cea mai mare căldură. 
  
Mafia 
  
Pot spune despre Mafia că e unul dintre puținele jocuri pe care le poți numi într-adevăr frumoase si captivante. Are o poveste bine structurată despre începuturile unui bărbat în cariera sa de mafiot. Acțiunea se petrece în jurul anilor 1930, muzica ce însoțește jocul e specifică acelor vremuri, iar grafica este destul de bună. Jocul merită încercat mai ales datorită liniei narative. 
  
 Mario 
  
Este o franciză deținută de cei de la Nintendo. Mario e un joc foarte popular, personajul principal fiind un italian scund, cu o mustața pronunțată ce pleacă în căutarea iubitei lui aflată închisă într-un castel. El întâmpină destule obstacole, trece prin tuneluri și se înfrunta cu diferite personaje. 
  
Angry birds 
  
Este un joc nou apărut care a cunoscut popularitatea într-un timp destul de scurt. Acesta e împărțit pe mai multe niveluri, scopul lui fiind de a omorî porcușorii de pe planșă cu ajutorul păsărilor, după cum menționează și numele, pe care le proiectezi în aer cu o praștie. Cu siguranță poate fi considerat un joc foarte ingenios, cu un concept destul de simplu însă cu un grad ridicat de complexitate. 
 
Fie că este vorba de cele de strategie, logice sau role playing games, jocurile pe calculator au o contribuție destul de mare asupra felului în care ne dezvoltăm atât fizic cât și psihic, însă totodată ne pot face și foarte mult rău dacă nu reușim să ne descoperim limitele și devenim distrași de viața virtuală fără a ne mai putea raporta la cea reală. Acest pas este unul foarte periculos deoarece dependența este greu de tratat fără o voință de fier.
 

Tags: jocuri pe calculator, cele mai cunoscute jocuri pe calculator, adolescentii si calculatorului, jocuri pe calculator pentru adolescenti;

Articole similare

Ce nu trebuie să îţi lipsească din bagaj în vacanţă

Timp liber

 Tuturor ne e familiar momentul când, cu câteva ore înainte de a pleca în vacanţă, ne prăbuşim extenuate pe bagajul supraîncărcat, Vezi tot

Justin Bieber – BELIEVE TOUR

Timp liber

 Justin Bieber. Are doar 18 ani și deja se află la cel de-al doilea turneu mondial – BELIEVE. Nu este la Vezi tot

Tu ce loc ocupi în gaşca ta?

Timp liber

La fel ca toate grupurile de prieteni, şi gaşca ta e un univers în miniatură, cuprinzând tot soiul de personalităţi, care Vezi tot

Cu care fată din Gossip Girl te identifici cel mai bine?

Timp liber

Dacă săptămâna trecută am vorbit despre personalitatea, relaţiile şi stilul celor patru protagoniste ale hit-ului Pretty Little Liars, de data asta Vezi tot

Tendinţe pentru sezonul toamnă-iarnă

Timp liber

 Sezonul toamnă-iarnă 2012-2013 abundă în ţinute glamour, dar face dreptate în acelaşi timp outfiturilor casual, ideale pentru o plimbare prin tomnaticele Vezi tot

Page Rank